Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moje małe, zielone miejsce na ziemi...

Moje małe, zielone miejsce na ziemi...

Wafel 20:32, 10 lis 2025

Jednak dziki dobrały się do moich miskantów zadołowanych na przedpłociu u sąsiadów, dziś trochę przymusowa wycieczka do domku szwagra na Warmii, M stwierdził, że jak ma kopać kolejny dół, a wiosną znowu je wykopywać to już woli posadzić w docelowe miejsca, także dziś moje miśki znalazły swoje nowe miejsce na ziemi

Słabe warunki do ogrodowania ... Mgła, "deszcz, wilki jakieś..." (kto wie jaki to film ?)

I ostatni rzut okiem na jezioro, wrócimy tu dopiero wiosną

nicol21 20:48, 10 lis 2025

Bardzo przyjemny ogródek stworzyłaś. Widok z domu na pewno duuużo przyjemniejszy niż na goły płot albo same domy sąsiadó.
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
Wafel 21:38, 10 lis 2025

No
Wafel 13:57, 11 lis 2025

Pęcherznice Little Joker nadal pięknie zdobią ogród, trzymają liście najdłużej. Moje "szczypiorki" kruszyny Fine Line złapały żółty kolorek. Clematis (Sunset?) trzyma kilka kwiatków. Cieszyć będą teraz iglaki...

Owoce Jarząbu Flanrock

Kordina 16:54, 12 lis 2025

Ten clematis ma super kolorek, taki ostry róż o tej porze to żyleta w ogrodzie
Wafel 00:16, 14 lis 2025

Kolor super o tej porze roku,faktycznie
vita 10:49, 15 lis 2025

Wafel napisał(a)
Pęcherznice Little Joker nadal pięknie zdobią ogród, trzymają liście najdłużej. Moje "szczypiorki" kruszyny Fine Line złapały żółty kolorek. Clematis (Sunset?) trzyma kilka kwiatków. Cieszyć będą teraz iglaki...

Śliczności owocki Jeszcze rok, dwa i będziesz mogła konfiturę zrobić
Widok ogrodu z tarasu wygląda jak bombonierka, dobrze dobrałaś rośliny, późną jesienią też cieszą
Wafel 11:35, 15 lis 2025

Dziękuję Vita P.S. Myślałam,że te żółte owocki nie są jadalne Mam drzewko owocowe w takim razie, ha, ha!
vita 11:41, 15 lis 2025

Przed smażeniem (z jabłkami, aronią, gruszkami) powinny przemarznąć, aby nie było goryczki.
Jak podasz taki dżem do pieczeni, wszyscy będą się zastanawiać: z czego? Rzadko kto zgaduje
mirkaka 15:29, 15 lis 2025

Asia, widzę wpadłaś jak śliwka w kompot w ten swój ogród Różanka myślę że jeszcze nie koniec z różami Ja jestem już na etapie wywalania tych słabych, ostatnio wykopałam jedną co kwitła marnie, jednym pędem, i w zamian posadziłam nową okrywową, Sdadt Rom
Ślicznie wygląda z góry twoje pudełeczko czekoladek, każda inna i każda ciekawa
Konfiturę z jarzębiny robiłam wiele lat temu Nie łączyłam z innymi owocami jak pisze Vita, może dlatego moja była była dość sucha, i mnie nie zachwyciła, ale z gruszką? Może być całkiem ciekawy smak