Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moje małe, zielone miejsce na ziemi...

Moje małe, zielone miejsce na ziemi...

mirkaka 17:00, 07 sty 2026

TAR napisał(a)
A ja mam nadzieje w tym roku na zwiedzenie ogrodu Asi, Mirki i Wioli Miskantowej. Droge juz zrobili powinno byc łatwiej z dojazdem

ja też mam taką nadzieję, i odwrotnie również Musimy się wspólnie jakoś skrzyknąć i zrobić objazd po ogrodach U mnie najlepiej przełom maja i czerwca, kiedy rodki i azalie kwitną, ale myślę że ten termin byłby we wszystkich ogrodach pasujący, to najpiękniejszy czas
Wafel 00:34, 08 sty 2026

Magarku no widzisz co się porobiło...

W imieniu bombonierki - miło mi

Wiolu, ja bym zawału dostała na ten widok zwierza za plecami, ale musiał być popłoch Trochę to straszne a trochę śmieszne, jak sobie zwizualizowałam

Podkopał się piszesz...

No to odliczamy do wiosny , ja Mirko sobie rodków nie odpuszczę

Ewa777 12:48, 08 sty 2026

W nowym roku życzę Ci, aby Twoje ścieżki - i te ogrodowe, i te górskie - zawsze prowadziły Cię do pięknych widoków i zachwytów. Niech w ogrodzie wszystko cieszy i kwitnie zdrowo, a w górach pogoda zawsze sprzyjała zdobywaniu szczytów. Dużo zdrowia, pomyślności i okazji do zwiedzania pięknych ogrodów naszych koleżanek z forum
pestka56 14:36, 08 sty 2026

Miskantowo napisał(a)
Asiu, u mnie dziki mieszkają za płotem.
Mam tam dwie niezabudowane działki, jedna z nich jest zarośnięta…
Dwa lata temu kiedy byłam w Irlandii, do Polski zjechała moja córka i pracowała z domu.
Siedziała w salonie, za plecami miała okno tarasowe.
Miała wideokonferencję a kiedy ktoś z nich ma bajzel w domu i nie chce go pokazywać to sobie włącza jakieś fajne tło.
Siedzi więc to moje dziecko, pracuje i w końcu ktoś zadaje jej pytanie.
„Marta, masz włączone tło?”
Dziecko mówi, ze nie. Jest w Polsce i pracuje z domu.
Z drugiej strony zapadła cisza i w końcu ktoś powiedział:” Eee, bo wiesz, masz za plecami jakieś zwierzę. Łazi i jest duże…”
Odwróciła się i zobaczyła ryj i male, wpatrzone w nią oczka…
Tuż przed oknem stało wielkie, wypasione dziczysko.

Okazało się, ze furtka i brama zamknięta ale dzik przelazł pod siatką od sąsiadów.
Mieli imprezę i zostawili otwartą bramę.
Zadzwoniłam do nich i sąsiad wkroczył do akcji żeby wykurzyć dzika.
Cyrk był bo…rzucał w niego śnieżkami. Sąsiad w dzika, nie na odwrót

Kiedyś klępę (łosiowa) wyganiałam z ogrodu. Też było niezłe spotkanie nawet nie przez szybę
Miskantowo 15:01, 08 sty 2026

pestka56 napisał(a)

Kiedyś klępę (łosiowa) wyganiałam z ogrodu. Też było niezłe spotkanie nawet nie przez szybę

Uj, łosica to duze zwierze oraz niebezpieczne.
W Gdansku się też pojawiają.
Chyba dwa lata temu łaził jeden po…centrum.
W okolicach filharmonii.
Wafel 17:17, 08 sty 2026

Ewa777 napisał(a)
W nowym roku życzę Ci, aby Twoje ścieżki - i te ogrodowe, i te górskie - zawsze prowadziły Cię do pięknych widoków i zachwytów. Niech w ogrodzie wszystko cieszy i kwitnie zdrowo, a w górach pogoda zawsze sprzyjała zdobywaniu szczytów. Dużo zdrowia, pomyślności i okazji do zwiedzania pięknych ogrodów naszych koleżanek z forum

Dziękuję Ewo za piękne życzenia
Wafel 17:23, 08 sty 2026

Dziewczyny, spotkań z dziką zwierzyną nie zazdroszczę, martwią mnie rozryte przez dziki pasy zieleni wzdłuż głównych miejskich ulicy np. przy pobliskiej Alei Havla, robi się niebezpiecznie.

Ładnie dziś pobieliło