Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moje małe, zielone miejsce na ziemi...

Moje małe, zielone miejsce na ziemi...

Wafel 10:43, 09 mar 2024

Malutkie "pitki" cieszą oko

Makao 14:02, 09 mar 2024

vita napisał(a)

Podzielam zdanie, producentom lekko odbiło, tym bardziej, że większość oferowanych roślin to bez odmianowe siewki. Śliczne zresztą Wielu z nas ma tryliony siewek po kilkunastu latach uprawy, w większości plewione, bo co z taką ilością w niewielkim ogrodzie zrobić? Ja na szczęście fazę na ciemierniki mam już za sobą

To samo dziś tłumaczyłam małżowi. Że sieją się jak chwasty więc nie rozumiem tej ceny. Zapewne powodem jest to że mocno pędzone bo kwiat prawie wielkości dłoni i sadzonka monstrualnie wielka. I dlatego taką cenę sobie śpiewają bo sadzonka o połowę mniejsza jest o połowę tańsza.
Makao 14:04, 09 mar 2024

Wafel napisał(a)
Malutkie "pitki" cieszą oko

Ja się nie skusiłam choć faktycznie radość olbrzymia. Bardziej krokusy mnie wołały bo piękny fioletowy kolor miały
Wafel 15:14, 09 mar 2024

Krokusy cieszą już na rabatkach, a bratki jednak dłużej
Gruszka_na_w... 16:38, 09 mar 2024

U mnie wczoraj było sadzenia takich "pitków". Małe, ale cieszą nad wyraz.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Joku 18:09, 09 mar 2024

Dla mnie wiosną bratki muszą być . Lubię te drobnokwiatowe.
LIDKA 19:23, 09 mar 2024

Moje pitki posadzę jutro. Kupiłam 10 o większych płatkach i 10 o drobnych. Lubie je. W zeszlym roku z donic dałam na rabate i bardzo dlugo cieszyły oko.
Wafel 00:57, 10 mar 2024

Sadźcie, sadźcie dziewczyny, od razu weselej się robi na sercu, bratki jakby zawsze uśmiechnięte
Judith 10:40, 10 mar 2024

Wafel napisał(a)
Sadźcie, sadźcie dziewczyny, od razu weselej się robi na sercu, bratki jakby zawsze uśmiechnięte

To prawda
Anda 10:43, 10 mar 2024

Moje bratki cieszą już od jesieni Zimą w czasie mrozów były klapnięte, ale nic sobie z nich nie zrobiły i teraz kwitną w najlepsze.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies