Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moje małe, zielone miejsce na ziemi...

Moje małe, zielone miejsce na ziemi...

Wafel 00:25, 08 mar 2024

Eee, no bratki nie zając, nie uciekną, świeża dostawa była w ogromnych ilościach, jeszcze się załapiesz, ciemierników było mniej pomimo cen zaporowych. Może się ogarną te ciemierniki u mnie, bo przecież daję im ostatnią szansę

P.S. Ty też jesteś z okolic Trójmiasta? Jakoś mi to umknęło.

Pozdrawiam!
Ewa777 09:05, 08 mar 2024

Wafel napisał(a)
Nowy nabytek, przy okazji kupowania bratków. Nie zdążyłam nic posadzić, bo po 16.00 zrobiło się strasznie zimno, brr... Może ktoś wie co to za odmiana, jest napis Orientalis i tyle...

Trudno określić jego odmianę po jednym zdjęciu i jednym kwiatku. Może to jest Double Ellen Spotted Yellow.
Widzę, że nie poddajesz się z ciemiernikami i dajesz im szansę. Tak trzymaj
Wafel 18:46, 08 mar 2024

Będę walczyć Zrobię fotki jak się rozwiną pozostałe pąki, jestem ciekawa czy też się jakoś przebarwia.
Makao 20:12, 08 mar 2024

U nas w ogrodniczych ciemierniki są po 98zł. Odbiło im już totalnie. Do najbliższego Obi mam 80km. Trochę daleko by jechać po ciemiernika
Joku 20:31, 08 mar 2024

Pytałaś o mieczyki abisyńskie. Miałam je dawno temu, posadziłam prosto do gruntu. Urosły, zakwitły. Wykopuje się je podobnie jak mieczyki (gladiole). Sadziłam chyba w kolejnym roku, coś mi się majaczy że mi się znudziły i nie sadziłam więcej. Rosną dość wysoko i "chudo" .
vita 20:53, 08 mar 2024

Makao napisał(a)
U nas w ogrodniczych ciemierniki są po 98zł. Odbiło im już totalnie. Do najbliższego Obi mam 80km. Trochę daleko by jechać po ciemiernika

Podzielam zdanie, producentom lekko odbiło, tym bardziej, że większość oferowanych roślin to bez odmianowe siewki. Śliczne zresztą Wielu z nas ma tryliony siewek po kilkunastu latach uprawy, w większości plewione, bo co z taką ilością w niewielkim ogrodzie zrobić? Ja na szczęście fazę na ciemierniki mam już za sobą
LIDKA 21:05, 08 mar 2024

Vito, ja to marze żeby miec w końcu jakies siewki, darmowe rośliny. A Ty tu o plewieniu....
Ja w tym roku nie mam gorączki ciemiernikowej.

vita 21:13, 08 mar 2024

Cóż, ćwierć wieku grzebania w ziemi ma swoje hm gratyfikacje Nie wspomnę już jakie jeszcze siewki plewię Na wszystko potrzeba czasu
Wafel 00:32, 09 mar 2024

Ceny ciemierników szokujące, to już drzewko proporcjonalnie do wielkości taniej kupić można. Nie mam wielkiego ciśnienia na ciemierniki, choć fajnie byłoby je mieć wczesną wiosną, a za te 12-20 złotych mogę jeszcze testować.
Wafel 00:40, 09 mar 2024

Joku napisał(a)
Pytałaś o mieczyki abisyńskie. Miałam je dawno temu, posadziłam prosto do gruntu. Urosły, zakwitły. Wykopuje się je podobnie jak mieczyki (gladiole). Sadziłam chyba w kolejnym roku, coś mi się majaczy że mi się znudziły i nie sadziłam więcej. Rosną dość wysoko i "chudo" .

Jak chudo i wysoko to dla mnie super, nie chce mi się kolejnej donicy wystawiać,to chyba posadzę do gruntu za jakiś czas.