Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moje małe, zielone miejsce na ziemi...

Moje małe, zielone miejsce na ziemi...

Wafel 22:23, 23 cze 2024

Mączniaka na berberysie czym najlepiej potraktować?
pestka56 14:11, 24 cze 2024

My używamy maść Tribiotic i dla siebie dla kotów. A jako odkażanie Octenisept. Córka używa tych samych dla swojego psa i koni. Są aptece bez recepty.
Joku 18:10, 24 cze 2024

Chyba wystarczy zdezynfekować i obserwować czy nie pojawi się typowy rumień (można poszukać w internecie rumień wędrujący). Gdyby tak się stało, czego nie życzę to pędź do lekarza. Nie każdy kontakt z kleszczem kończy się boreliozą.
Na stronie głównej naszego forum któraś z dziewczyn wstawiła fajny opis kleszcza.
Wafel 18:58, 24 cze 2024

Dzięki dziewczyny
pestka56 20:44, 24 cze 2024

Zamieściłam taki wpis, Asiu
https://www.ogrodowisko.pl/watek/11830-o-kleszczach-co-trzeba-wiedziec
Wafel 02:32, 28 cze 2024

Dziękuję za info
pestka56 09:39, 28 cze 2024

Oby ta wiedza o kleszczach nie była potrzebna.
Dorota321 22:18, 28 cze 2024

Wafel napisał(a)

Piękny duet, lubię takie zestawienia. Z kretami też mam problem od zawsze, gryzonie typu nornice, myszy i turkucie też posiadam, chyba je zaakceptowałam, bo nie potrafię się ich pozbyć. Link do wątku o kleszczach skopiowałam, na pewno go dokładnie przewertuję.
ElzbietaFranka 22:44, 28 cze 2024

Joku napisał(a)
Chyba wystarczy zdezynfekować i obserwować czy nie pojawi się typowy rumień (można poszukać w internecie rumień wędrujący). Gdyby tak się stało, czego nie życzę to pędź do lekarza. Nie każdy kontakt z kleszczem kończy się boreliozą.
Na stronie głównej naszego forum któraś z dziewczyn wstawiła fajny opis kleszcza.

Miejsce po kleszczu nie dezynfekujemy to pogarsza sprawę.

Oczywiście najważniejsze jest aby wyciągnąć go całego. Jeżeli usuwamy go po kawałku to on się wtedy broni i wydała z siebie syf i zakaża.

Co jestem na działce to się mnie czepiają. Żadne opryski nie pomagają. Więc mam wprawę w wyciąganiu pęseta.P

Po sezonie idę na badanie krwi.
pestka56 10:41, 29 cze 2024

ElzbietaFranka napisał(a)

Miejsce po kleszczu nie dezynfekujemy to pogarsza sprawę.

Oczywiście najważniejsze jest aby wyciągnąć go całego. Jeżeli usuwamy go po kawałku to on się wtedy broni i wydała z siebie syf i zakaża.

Co jestem na działce to się mnie czepiają. Żadne opryski nie pomagają. Więc mam wprawę w wyciąganiu pęseta.

Po sezonie idę na badanie krwi.

Elu przeczytaj moj wpis na forum o Kleszczach. Ułatwi ci radzenie sobie z kleszczami i oszczędzi nerwów.