Tak jakby chciały nadrobić ten czas suszy Ale to dobrze, masz jeszcze dużo koloru i rośliny wyglądają na zdrowe, ładne zielone tak jakby zapomniały, że to jesień, no gdyby nie te piękne astry
Bardzo podoba mi się ten zakątek z bukiem o który pytała Ania.
Zapytam jeszcze o roślinę z pierwszego cytowanego przez Anię zdjęcia, chodzi mi o drobne kwiatki (chyba?) przed kępą marcinków, w przedłużeniu obwódki z sadźca.
Basiu, rośliny o dziwo faktycznie całkiem nieźle się trzymają. Nie licząc róż, które po raz pierwszy u mnie o tej porze roku nie maja liści, albo są całe w plamach. Jednak było za sucho dla nich.
Juzia, i to są zdjęcia z przełomu września i października.
U mnie tylko orzech stał się żółty i traci liście. W weekend wielkie grabienie, bo zasypał całą nową rabatkę
Aniu tak to buk, a wokół niego planuje rabatkę
Jolu, to najzwyklejsza smagliczka. Jednoroczna, ale jak ją raz wprowadzisz do ogrodu to już będziesz ja miała, bo się bardzo sieje. Ja ja lubię, bo własnie o tej porze roku daje efekt.
A propos buka. Mam w palnie zrobienie kolejnej mini rabatki. Wiem, znowu mini, ale już powoli kończy mi się miejsce, a trawnika no nie mogę ruszyć, bo by mnie m. z domu pognał, że mu przestrzeń życiowa zabieram
Nie mam pojęcia jaki kształt wybrać