Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Gosi

Ogródek Gosi

Kasya 06:46, 01 maj 2025

Margo2 napisał(a)

Mam pytanie do dziewczyn z Kaszub. Chciałabym się wybrać do Agnieszki Hubeny Żukowskiej. Podobno ma otwarty ogród 14-15 czerwca, ale nigdzie nie ma informacji. Czy wiecie coś na ten temat?
Przy okazji kogo mogłabym odwiedzić?

Tez bym sie chetnie wybrala
Miałam chec w zeszlym roku ale nikt nie chcial jechac
Margo2 23:16, 02 maj 2025

Najgorsze, że nie wiadomo kiedy to, a trzeba już organizować nocleg. Im dalej tym mniej będzie ofert w miarę przystępnych cenach
Alija 00:13, 03 maj 2025

Gosia, piękne kwiaty u Ciebie, maj jest taki cudny.
Ja wciąż czekam na deszcz, jest strasznie sucho, dziś cały wiczór podlewałam, ale deszczu to nie zastąpi.
Miłego świętowania
Margo2 00:43, 04 maj 2025

A ja wczoraj miałam prawdziwą ulewę. Deszcz padał bardzo gęsty, ale równy przez prawie godzinę, a potem dopadywało co jakiś czas. Dzisiaj też siąpi.
Miałam szczęście.

Wczoraj bylam na zakupach w Zielonych Progach. Spotkałam się z Aprilką, Mrokasią i Kwartecikiem.
Jak zwykle miałam kupić mało, a kupiłam nawet nie to co chciałam.
Uwielbiam takie spotkania.
Dzisiaj wzięłam się w końcu za warzywnik. Wyłożyłam 2 skrzynie folią kubełkową, może teraz skrzynie dłużej wytrzymają. Tylko nie wiem, czy to ekologicznie? Resztę zrobię na jesieni, jak już skrzynie będa bez warzyw.
Dzisiaj kupiłam tez pomidory. Posadziłam sałaty, wysiałam rzodkiewkę, fasolkę i groszek.
Za to nic nie wsadziłam z zakupów, a to przez to, że namówiłam sąsiadkę do założenia takiego samego warzywnika. Pomagałam jej wszystko poustawiać i posadzić. Niech też ma swoje warzywka.

Margo2 00:44, 04 maj 2025

Alija 09:51, 04 maj 2025

Gosia, u mnie wczoraj wieczorem też przeszła burza, padało mocno, ale krótko, około 15 minut, potem w nocy jeszcze trochę popadało. Co prawda pod dużymi drzewami sucho, ale nie narzekam, bo jednak podlało, a ostatnio deszcz to rzadkość.

Takie zakupy to ogromna frajda.
Judith 10:41, 04 maj 2025

U mnie wieczorem, a potem w nocy, był deszcz. Napadało ze 2 centymetry, a łącznie z deszczem z dnia poprzedniego - ponad 3 . A już wcześniej było wilgotno! Jestem oszołomiona tą sytuacja i cieszę się póki trwa . Ogród szaleje jak nigdy .

Gosia, ależ u Ciebie jeszcze dużo tulipanów! I to jednocześnie z kwitnącym rodkami! U mnie tulipany już kończą, a rodki jeszcze nie zaczęły .
Świetne masz epimedium, mam chyba nową ogrodową zachciewajkę .
Alija 10:51, 04 maj 2025

Judith, to jesteś szczęściarą, tyle wody w ogrodzie, jest radość.
Judith 11:02, 04 maj 2025

Alija napisał(a)
Judith, to jesteś szczęściarą, tyle wody w ogrodzie, jest radość.

Może natura mi wynagradza zeszłoroczną suszę...?
mrokasia 11:20, 04 maj 2025

Judith napisał(a)

Może natura mi wynagradza zeszłoroczną suszę...?

Nie zapeszaj!
;-D