Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Gosi

Ogródek Gosi

Gruszka_na_w... 21:45, 26 cze 2024

Gosiu, ależ wspaniałą miałaś wyprawę. Ten ostatni park pokazywała wcześniej Jola/Joku. Już wtedy mnie zachwycił. Pięknie obsadzony teren. Na tym różanym polu pewnie bym oszalała. Trudno podjąć decyzję, w która stronę się skierować i gdzie wąchać.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Margo2 22:51, 26 cze 2024

LIDKA napisał(a)
Gosia busz masz przepiękny o jakim inni marzą. Np ja.

Kwiatków tyle pięknych że nie wiadomo gdzie oczy skierować.

Ogrodnik to się czasem przyczepi do jednej rzeczy i chodzi niezadowolony. Normalnie never ending story ogrodnicze.
Tu chyba kazdy to czasem ma

Jaki jest układ ogrodu?
Dom masz na środku działki a ogród za domem czy jak?

Widze ścieżki , kawałek schodów ale moja orientacja w terenie kiepska jest.

Widocznie tak już jest, że marzy nam się to czego nie mamy. Na przykład ja mam kręcone włosy, a marzą mi sie proste.
Nie dogodzisz
Działka ma długość 40 metrów. Wejście do domu jest 10 metrów od ogrodzenia. Za domem jest około 20 metrów działki. Ścieżka jest wzdłuż domu, prowadzi od furtki na taras

Anda napisał(a)
Mnie busz akurat bardzo odpowiada Wygląda naturalnie, nie mam tego pędu do pielenia pustych miejsc między bylinami siedząc gdzieś w ogrodzie

Aflopark jest w Łodzi, tak?

Czy pan Rojewski mówił coś o rozprowadzaniu swoich róż w Europie? Bo u naszych producentow od których bierzemy róże nie ma ani jednej Czy on tak wszystkich oprowadza, czy byliście umówione? I tak samo u Ciepluchy - miałyście umówione spotkanie?

Świetne te wycieczki Oby więcej takich

Ja też lubię busz, ale taki lekko uporządkowany. Nasiało się masę orlai i maczków. Szkoda mi było je wyrywać, a one spowodowały lekki chaos na rabatach. Jak zawiążą nasiona w miejsce orlai posadzić chcę rdest Blackfield.
Tak Aflopark jest pod Łodzią.
Naprawdę poleca to miejsce.
Nie rozmawialiśmy o tym z Rojewskim. Bardziej o tym, żeby samemu kupić róże, których nie ma w sprzedaży. Ciężka sprawa, bo to było poletko doświadczalne. Na nim testuje nowe odmiany róż. Część, która nam sie podobała, jemu nie i te wylatują. Szkoda, fajne okazy.
To spotkanie było specjalne. Nie przyjmuje wycieczek. To drugie forum na którym jestem ma bardzo dobrą renomę wśród szkółkarzy i zawsze nas wpuszczają w zorganizowanej grupie.
Takie wyprawy mamy zazwyczaj przynajmniej 2 razy w roku. Teraz planujemy we wrześniu

olciamanolcia napisał(a)
Gosza pokaż krwawnice

Nie mam lepszej fotka na tę chwilę

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Gosiu, ależ wspaniałą miałaś wyprawę. Ten ostatni park pokazywała wcześniej Jola/Joku. Już wtedy mnie zachwycił. Pięknie obsadzony teren. Na tym różanym polu pewnie bym oszalała. Trudno podjąć decyzję, w która stronę się skierować i gdzie wąchać.

Haniu, nie zrobiłam jednej setnej zdjęc, które powinnam zrobić.
Naprawdę jest co podziwiać, a co roku przybywa nowe miejsce.
Teraz powstaje nowa różanka. Oficjalne otwarcie 13 lipca.
Właściciele są zakochani w różach, dlatego jest ich sporo w ogrodzie, dlatego miłośnicy róż powinni przyjechać właśnie w czerwcu.
Powstaje staw kąpielowy. Niestety tylko do użytku właścicieli
Ciekawe, co jeszcze wymyślą.

Wracam do swojego majowego, małego ogródka.
Jeszcze chwilę Was pomęczę tymi majowymi zdjęciami.

Margo2 22:52, 26 cze 2024

Margo2 22:53, 26 cze 2024

Margo2 22:54, 26 cze 2024

Margo2 22:55, 26 cze 2024

Gosialuk 22:05, 28 cze 2024

Gosia wspaniała wyprawa i niezapomniane wrażenia. Mi się róże pana Łukasza Rojewskiego podobają, choć widziałam tylko parę w Wojsławicach. Szkoda, że są tak trudno dostępne i ciężko je upolować.
W szkółce różanej byłam kiedyś u Grzegorza Hyżego - zupełnie inaczej się odbiera róże rosnące pasami na plantacji.
Chętnie jeszcze odwiedziłabym jakiś ogród różany w czasie kwitnienia. Tym Afloparkiem kusicie.
Bardzo podoba mi się ta słoneczna rabata w majowej odsłonie.
Kordina 23:55, 28 cze 2024

Margo2 napisał(a)

Margo2 napisał(a)

Piękne kwiatowe portreciki zrobiłaś
Margo2 00:58, 29 cze 2024

Gosialuk napisał(a)
Gosia wspaniała wyprawa i niezapomniane wrażenia. Mi się róże pana Łukasza Rojewskiego podobają, choć widziałam tylko parę w Wojsławicach. Szkoda, że są tak trudno dostępne i ciężko je upolować.
W szkółce różanej byłam kiedyś u Grzegorza Hyżego - zupełnie inaczej się odbiera róże rosnące pasami na plantacji.
Chętnie jeszcze odwiedziłabym jakiś ogród różany w czasie kwitnienia. Tym Afloparkiem kusicie.
Bardzo podoba mi się ta słoneczna rabata w majowej odsłonie.

Jeśli chciałabyś odwiedzić ogród z różami to polecam Aflopark. Może jeszcze zdążysz w tym roku, chociaż nie wiem jak to dzisiaj wygląda, bo z tego co wiem mieli tam olbrzymią ulewę z silnym wiatrem.
Mam nadzieję, że nie poprzewracało tam drzew, bo w okolicy sporo sie wywróciło.
Pole jak pole, ale te rozmowy z Panem Rojewskim są najlepsze. To prawdziwy pasjonat.
Jego róże będą dostępne chyba na jesieni u Sobieszka.

Kordina napisał(a)

Piękne kwiatowe portreciki zrobiłaś

Czasami mi się cos uda uchwycić. Dziękuję

Margo2 00:59, 29 cze 2024