Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Nowa działka, nowe wyzwania, nowi my ;)

Nowa działka, nowe wyzwania, nowi my ;)

Kontonaogrod 19:09, 21 mar 2025

Czemu nie, z uczniowską zniżką

Biały bez matmy
UlaB 19:31, 21 mar 2025

Już sprawdziłam, matma może być ale nie musi , biorą 2 rozszerzenia z 4 z listy. I to jest ciekawe, ze można być na mat-fiz i zdawać na umb na lekarski
https://www.umb.edu.pl/zasady_rekrutacji/kryteria_przyjec
Znaczy podbierają nam kandydatów.

Studencką zniżkę, studencką - one się różnią - na korzyść biednego studenta ale bardziej mi chodziło i to, ze szybko weszły jej wyjazdy w krew i się nie nudzą, mimo se do domu tez trochę trzeba się poturlać fanka kolei mi wyrosła.
Kontonaogrod 19:37, 21 mar 2025

I suoer jeszcze się nasiedzi na miejscu więc co sobie pojeździ i pozwiedza to jej
Rzeczy we uczcie dzienie że po mat fizie można iść na medycynę

Młoda też dopiero teraz wróciła do domu. Po szkole lubią się poszwendać po Krakowie , w piątek co jakiś czas. Lepiej ogarnia co gdzie jest i jak się tam dostać ode mnie

Weekend! Ale fajnie

Obcięłam żywopłot z grabów, trzy minuty roboty bo sadzone rok temu. Za parę lat nie będzie tak różowo

Posadziłam wykopane tutaj przebiśniegi. Na tarasie strasznie mokro, prawie wszystkie jeżówki i werbeny szlag trafił. No cóż. Będę miała miejsce na Ciemierniki stąd buahahaha
Przywiozłam też dwa worki śmieci, jeszcze cztery czekają może jutro zrobię segregację, większość to pewnie plastik

Miłego weekendu!
sylwia_slomc... 20:45, 21 mar 2025

Też wczoraj przebiśniegi rozsadzałam. osadziłam ich na polanie krokusowej między krokusami, będą kwitły wcześniej, a potem krokusy
Kordina 21:27, 21 mar 2025

Ciekawe jakie kafle wybrałaś w ciemno, jeśli będziesz chciała, to zrób zdjęcie. O ile pamiętam to chciałaś całość na dole w kaflach, tak?
Kontonaogrod 06:05, 22 mar 2025

Sylwia super! jeszcze ranniki mam do wykopania. I Ciemierniki wszystkie tutaj ale dopiero jak przekwitną bo póki co Pszczoly na nich od rana do wieczora

Marazzi treverkfusion Neutral takie:

Choć waham się jeszcze
Wafel 08:53, 22 mar 2025

Odcień bardzo naturalny i neutralny - bardzo mi się podoba, nabrałam się że to drewno Jeśli to kafle to bardzo dużo fug będziesz miała, weź to pod uwagę.
Kordina 09:55, 22 mar 2025

Też dałabym się nabrać, że parkiet drewniany - super! One są takie długie - 10/70?
Kontonaogrod 10:25, 22 mar 2025

Tak

Fugi chyba przeżyjemy? Chciałabym je na żywo zobaczyć ale nie chce nikt ich wysłać paczką . A wysyłka paletowe 200-300 zł
Mam nadzieję będzie ok! Fugi są teraz epoxydowe, zrobimy jakiś ciemny brąz czy coś i powinno być ok? Teraz mam ciemny szary i nie szoruje fug jakoś specjalnie

Wykopałam stado roślin, jedziemy z młodą na górkę to posadzić wszystko

Kontonaogrod 13:02, 22 mar 2025

Posadzone wszystko prócz kilku kęp z liliami martagon. Jutro je posadzę. Młoda niosła dwa wiaderka a reszta nie zmieściła się na raz do taczki.

Cieszę się bo wszystko w ziemi na jutro mam zapomniane piwonie, ranniki i czosnki ozdobne. I akcja jak dzisiaj.

Jej