Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej

Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej

Magda70 10:36, 08 gru 2014

Marta a co opatulasz??
Robisz coś ze stipą?? Nie wiem czy ją przykrywać...ona taka ładna ciągle jest, że nie chce mi się z niej chochołów robić.
Ja tylko klona jednego opatuliłam...i reszta zostawiona sama sobie.
Nawet snopków z traw nie powiązałam.
Zupełnie w innym kierunku w listopadzie i grudniu me myśli i czyny są skierowane. Na ogród czasu brakło...

Pszczelarnia 10:37, 08 gru 2014

Można ciachać liściaste. Marta swoje pewnie już skończyła, ja jeszcze nie zaczęłam. Ciągle coś. Lilie w laesingu do donic, świetny pomysł na donice.
agniecha973 10:52, 08 gru 2014

Ja kilka snopków związałam w sobotę, ale przede wszytskim miskanty, bo one zaraz zaczną fruwać po ogrodzie.

Pszczółko, lilie do donic i do gruntu, tylko po to, żeby wiosną można było przesadzić bez naruszania bryły korzeniowej. Tak w tym roku zrobiłam z czosnkami główkowatymi. Posadziłąm do donic i przed kwitnieniem wysadziłąm z donic w miejsce docelowe, które jednak nim okazało się nie być, ale to drobnostka, tylko 200 szt.
magnolia 10:54, 08 gru 2014

Magda70 napisał(a)
Marta a co opatulasz??
Robisz coś ze stipą?? Nie wiem czy ją przykrywać...ona taka ładna ciągle jest, że nie chce mi się z niej chochołów robić.
Ja tylko klona jednego opatuliłam...i reszta zostawiona sama sobie.
Nawet snopków z traw nie powiązałam.
Zupełnie w innym kierunku w listopadzie i grudniu me myśli i czyny są skierowane. Na ogród czasu brakło...

Nic z nią nie robię. moja jest na spadku,i jeszcze w ziemi piaszczystej, więc muszę tylko dopilnowac żeby M.nie wpadło do głowy tam rzucać śnieg przy odśnieżaniu.
2 lata temu mi padła po zimie, myslę że dlatego, że był na niej długo śnieg, dłużej niż w innych częściach ogradu bo spadek jest na pólnocną stronę ( latem to nie ma znaczenia, zimą słabe słońce sobie z tym nie radzi). Tak myślę bo ona łatwo zagniwa zimą, więc im ma suszej, tym lepiej.
Zobaczymy jak bedzie wtym roku.
Magda70 10:58, 08 gru 2014

magnolia napisał(a)

Nic z nią nie robię. moja jest na spadku,i jeszcze w ziemi piaszczystej, więc muszę tylko dopilnowac żeby M.nie wpadło do głowy tam rzucać śnieg przy odśnieżaniu.
2 lata temu mi padła po zimie, myslę że dlatego, że był na niej długo śnieg, dłużej niż w innych częściach ogradu bo spadek jest na pólnocną stronę ( latem to nie ma znaczenia, zimą słabe słońce sobie z tym nie radzi). Tak myślę bo ona łatwo zagniwa zimą, więc im ma suszej, tym lepiej.
Zobaczymy jak bedzie wtym roku.

O widzisz...to muszę eMowi powiedzieć aby mi uważał tam ze śniegiem jak spadnie i będzie odśnieżać. Na razie zostawię tak jak jest...bo jest ładnie i nie chce tego widoku psuć.
magnolia 11:06, 08 gru 2014

tak, teraz można lisciaste z naszych stref klimatycznych.
Nie ciełam zywopłotu w ten weekend, myłam okna i biegałam wokół dzieci /kuchni...cholewka nic konkretnie nie zrobiłam.
W zeszłym roku kończyłam żywopłot w styczniu. W tym roku pewnie bedzie podobnie.
agniecha973 11:12, 08 gru 2014

To w sumie fajne zajęcie na zimę
Ja też mam wrażenie, że ciągle nic konkretnego nie robię
malkul 11:13, 08 gru 2014

Marta macham
kurcze aga ja mam takie samo wrażenie
agniecha973 11:16, 08 gru 2014

Coś jest na rzeczy.

Zamykam laptopa, bo to główny pożeracz czasu. Pa!
Magda70 11:17, 08 gru 2014

No ja nie mogę zamknąć bo ja w pracy jestem

Ale się chyba wyloguję co nie....?!