Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej

Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej

Pszczelarnia 14:08, 08 gru 2014

Nic nie wiązałam. Tak szybko nie zacznie latać, myślę. I tez żadnych konkretów roboczych u mnie. Jestem jak zupa w proszku.
agniecha973 14:52, 08 gru 2014

Podłapałam nowe hasło - jestem jak zupa w proszku. Dobre, Ewa.
agniecha973 14:53, 08 gru 2014

Magda70 napisał(a)
No ja nie mogę zamknąć bo ja w pracy jestem

Ale się chyba wyloguję co nie....?!

I co? Udał Ci się wylogować? Trudna sprawa
Bogdzia 20:57, 08 gru 2014

agniecha973 napisał(a)
Podłapałam nowe hasło - jestem jak zupa w proszku. Dobre, Ewa.

Też mi sie podoba, super.Ja tez jestem jak zupa w proszku,snuje sie po domu zamiast wziac się za robotę.
Madzenka 06:49, 09 gru 2014

Qurcze też niewiele zrobiłam w ogrodzie, żaledwie kopczyki różom...odnoszę wrażenie , ze ciągle sprzątam po sobie....
Chyba oprotestuję okrywanie hortensji ogrodowych i trytom? Jak wymarzną będzie okazja wymienić na coś nowego??
Anita1978 08:10, 09 gru 2014

Mi nicnierobienie ogrodowe zimą odpowiada - moge odpocząć w końcu, poczytać książki , które kupiłam przez cały sezon....a tak kiedyś myslałam, że będę w ogrodzie na leżaczku książki czytać.....ale w sezonie nie da sie poleżeć, bo zawsze cos do zrobienia.....i te chwasty.....wiec teraz jest mi dobrze!
Hasło : zupa w proszku , dobre!
agniecha973 09:36, 09 gru 2014

Bogdziu, czas przecieka przez palce. Może ręce nam zgrabiały od pracy w ogródku?

Marzena, z okrywaniem sporo zachodu, mi nie starcza czasu na podstawową pielęgnację, więc nie sadzę takich roślin, które trzeba okrywać. Szkoda zachodu jak dla mnie. I tak najprawdopodobniej trafi się raz na jakiś czas ostra zima i wszystko trafi. Ja się w to nie bawię. Nie wiem jak trytomy, ale hortki przeżyją, tylko nie zakwitną, prawda?

Anita, ja też jestem za. Pomimo, że uwielbiam pracę w ogrodzie, to jednak przerwa jest mi potrzebna. Jak to mówią - co za dużo to niezdrowo Jak ze wszystkim w życiu. Oczywiście zaraz będę tęsknić, ale to na zdrowie tylko wyjdzie.

Pzdrówka dla wszystkich. U nas dziś przed siódmą termometr pokazywał -6, teraz 0, ale za to jakie piękne słońce! Cudnie jest - szron i słońce.
anka_ 09:52, 09 gru 2014

Agnieszko to podeślij trochę tego słoneczka, bo u mnie buro i ponuro.
Anka Kiedyś będzie tu ogród "Będziesz mieć w życiu ciężkie chwile, ale to one własnie zawsze są tym, co pozwala otworzyć oczy na znaczące rzeczy w twym życiu, których wcześniej nie mogłeś dostrzec" Robin Williams
viva 22:38, 12 gru 2014

Agnieszko, pewnie jesteś już zajęta krzątanią domową a może książeczki czytasz
O ile dobrze pamiętam u Ciebie mak zakupiony u pana P. był zgodny kolorystycznie. Jaką odmianę kupiłaś? Jakbyś miała gdzieś pod ręką zdjęcie to pokaż. Chyba jestem skłonna jeszcze raz zaryzykować i zakupić u niego maki. A może masz jakieś inne źrógło z nimi?
agniecha973 22:49, 12 gru 2014

Anka, chyba podesłałam słoneczko, bo zniknęło Dziś się trochę przebijało, ale wiatr szybko chmury po niebie gonił. Pozdrówka. Kiedyś wdepnę do Ciebie i poczytam o Twoim ogrodzie, ale teraz dość krucho z czasem.

Vivo, różne sprawy się mnie trzymają, ale żadnych negatywnych, tylko czasochłonne. Jedna duża zamknięta dziś rano, więc ponadrabiam trochę podstawowych zaległości w domu.
Mak - Bolero kupiłam. Chyba 5-6 szt. ale tak jak pisałam trzymałam cały sezon w doniczkach, przeliczyłąm się z możliwościami tworzenia W doniczkach zakwitły 3 szt. i wszystkie miały odpowiednie kolory, więc liczę, że pozostałe z tej samej serii. Nie mam innego źródła, nic nie poradzę. W sumie drogo nie jest, więc można ryzykować. Już widziałam jego ofertę na all.