Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej

Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej

Bogdzia 20:58, 22 lip 2012

Agnieszko , piekne opowiadanie i nadzwyczaj piękne zdjęcia. Również tęczy. Pięknie to skomponowałaś. Gratuluje i poprosze o wiecej przy najbliższej okazji. Może zechcesz przenieśc to opowiadanie do bajek???
agniecha973 21:06, 22 lip 2012

Bogdziu, dziękuję za pochwały, ale to do bajek nie pasuje. Już bardziej do jakiegoś żarciku-kabareciku o zwierzętach. Po drugie nie udało mi się ładnie tej opowiastki zakończyć, tak się jakoś nijak rozeszła po kościach.
waska 21:19, 22 lip 2012

Ale jez ekstra !!
A robota u ciebie w takich wielkich rozmiarach - szok ile wy tam terenu macie
Dzidka 21:48, 22 lip 2012

Ale się porobiło.

agniecha973 napisał(a)

Ostatnio Dzidce chciałam wmówić, że nauczyła mnie nowej nazwy robaczka (słodziak rzepakowy) na spotkaniu dolnośląskim i chyba strzeliłam gafę, to byłaś Ty Łucjo, tak? Przepraszam, ale mylę Was.

Nie strzeliłaś żadnej gafy.
Teraz ja mam wyrzuty, że pytanie o robaczka przeczytałam wtedy kiedy już go oznaczyłaś.
Powinnam była nie pozostawiać je bez odpowiedzi.

A, że mylisz nas, to już wiesz, że nie ty jedna.

Pozdrawiam, Dzidka
kaisog1 21:53, 22 lip 2012

agniecha973 napisał(a)

A tu widać dosadzoną ostatnio runiankę. Ostatnio sąsiadka się zatrzymała i chwaliła, że ładnie to wygląda. I oczywiście wszyscy pytają jakie to kwiatki tam nasadziłam. Jak mówię, że to runianka japońska, to robią dziwną minę. Może powinnam mówić Pachysandra terminalis Już teraz odpowiadam, że to runo leśne i na zakryć całą powierzchnię. Wtedy widzę po minie i kiwaniu głową, że rozumieją ideę. Kanty oczywiście wygryzione.

Przeczytałam i mało się nie posikalam! Ale to zupełnie jak u mnie na wsi... jak używam słowa "rabata" to patrza jak na wariata, jak mówię "zagonek" to kiwają głowami Nazw roslin nie podaję w ogóle bo jak rzuciłam "heuchera" to oczy mało im nie wypadły Po co mam ludzi stresować? hihiihih
agniecha973 22:01, 22 lip 2012

Dzidka napisał(a)
Ale się porobiło.

Ostatnio Dzidce chciałam wmówić, że nauczyła mnie nowej nazwy robaczka (słodziak rzepakowy) na spotkaniu dolnośląskim i chyba strzeliłam gafę, to byłaś Ty Łucjo, tak? Przepraszam, ale mylę Was.

Nie strzeliłaś żadnej gafy.
Teraz ja mam wyrzuty, że pytanie o robaczka przeczytałam wtedy kiedy już go oznaczyłaś.
Powinnam była nie pozostawiać je bez odpowiedzi.

A, że mylisz nas, to już wiesz, że nie ty jedna.

Pozdrawiam, Dzidka

Dzidko, pocieszyłaś mnie, że nie ja jedyna. Wcześniej pocieszyła mnie już Gabrysia. Z robaczkiem nic nie szkodzi. Ważne, że wiem, bo nie lubię nie wiedzieć
A tak jeszcze wracając do mylenia, często się zastanawiam, które rozmowy na spotkaniu dolnośląskim przeprowadziłam z Tobą, a które z Łucją. Naprawdę chwilami mnie to śmieszy, że nie wiem, z którą biegałam po ogrodzie Tomka na przykład.
Bogdzia 22:13, 22 lip 2012

agniecha973 napisał(a)
Bogdziu, dziękuję za pochwały, ale to do bajek nie pasuje. Już bardziej do jakiegoś żarciku-kabareciku o zwierzętach. Po drugie nie udało mi się ładnie tej opowiastki zakończyć, tak się jakoś nijak rozeszła po kościach.

Tam są różnego rodzaju opowiadania. Niektóre to bajki bo z elementami fantazji ale inne to opowiadania przyrodnicze. Ja uważam że jak najbardziej powinno się tam znaleźc Twoje opowiadanie ale decyzja należy do Ciebie. Pozdrawiam.
agniecha973 22:38, 22 lip 2012

Bogdziu, jeśli tak, to pomyślę może nad jakimś zdaniem na zakończenie. A może ktoś ma propozycję?

Czy jest jakiś sposób na przeniesienie tej bajki bez ponownego wklejania zdjęć? Jakiś szybszy, bo najdłużej schodzi na wgrywaniu zdj.
Bogdzia 22:54, 22 lip 2012

Otwierasz obydwa wątki .( ctrl+T) w tym gdzie już masz wpisanę edytujesz , zaznaczasz na niebiesko , potem prawy klawisz , z tabelki wybierasz ,,kopiuj" i wchodzisz do drugiego watku . W ramce do pisania znów prawym i ,,wklej" i wszystko się wklei.ale jeszcze trzeba wrócic do pierwszego wątku i znów wkleic. I tak każdy post po kolei. Nie wiem czy jasno????
marzena 22:59, 22 lip 2012

piękne fotki/sesja z jeżem
świetna tęcza, podwójna ...
no, w 'kamieniołomach' praca nie jest łatwa, niestety... wytrwałości życzę