Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej

Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej

jotka 18:16, 24 sie 2012

agniecha973 napisał(a)
Jolu, moja też się pokłada, ale po jałowcu.

Lubię jak rośliny wzajemnie ze sobą "współpracują" , bo ja mam wtedy mniej pracy Musze cos pomyśleć nad towarzystwem dla swojej.
agniecha973 18:18, 24 sie 2012

Jolu, ale ten jałowiec strasznie pożera wszystko wokół, więc delikatniejszy towarzysz jest potrzebny.
jotka 18:20, 24 sie 2012

agniecha973 napisał(a)
Jolu, ale ten jałowiec strasznie pożera wszystko wokół, więc delikatniejszy towarzysz jest potrzebny.

Będę miała na uwadze
Madzenka 22:59, 24 sie 2012

jotka napisał(a)

Róża kupiona w markecie jako biała okrywowa powoli się wyłania spod wielgachnego jałowca.

Piękna ta Twoja biała okrywowa. Też taką kupiłam, ale moja swoimi cieniutkimi łodyżkami zakończonymi kwiatami pokłada się po ziemi. Musze jej dać chyba jakieś wsparcie, albo zasilić wzmacniając...

Jolu w przyszlym roku będzie miala już sztywniejsze pędy. Mam w ogrodzie tegoroczne i sadzone w ubiegłym roku i kolosalana różnica. Tylko już ich nie zasilaj bo jak widzisz u Agi beberys się przebarwił, jesień idzie jesli sypać nawóz to tylko jesienny
anula_wn 08:19, 25 sie 2012

Agniecha, dawno mnie nie było u Ciebie ....

gościa (zaskrońca) nawet wielkości ołówka nie chciałabym mieć....darłabym się w niebogłosy zapewne

ostatnio do pracy przyniosłam na torbie .... pająka .... bo zostawiłam auto w garażu z otwartym oknem.
I sobie pająk zamieszkał w aucie. Oj jak się darłam ..... kolega myślał, że mnie mordują
błeee

a ogródek CI pięknieje, fajna rabata, ładne zestawienie roślinek
agniecha973 02:24, 26 sie 2012

Podobno Magda do mnie idzie, więc przybiegłam ją przywitać
noemi 02:29, 26 sie 2012

Jestem i cofnęłam się parę stronek .... Aga co zdecydowałaś z żurawkami ..... bo ja moje obsidany sadziłam bez przekonanie, bo takie ciemne .... a teraz dają taki mocny akcent kolorystyczny ......jestem z nich bardzo zadowolona ....... kasandra też mi się podoba , ale ja tam widzę bordo .... oczywiście Tobie się to musi podobać, ale ja miałam też obiekcje ... a wyszło ok. ... kulkę tam wciśnij .... będzie Ci przypominała nasz zjazd , jak będziesz wypoczywać na ławeczce .... bukszpan rośnie wolno .... da radę ....
agniecha973 02:33, 26 sie 2012

Nie zdecydowałam, bo mi ta końcówka przy rynnie nie pasuje. Tam jest studzienka, która trochę zawadza, ale przesunąć się nie chce I nie wiem czym ten rożek obsadzić. Jeszcze myślę. Bukszpana trzeba zmieścic, bo będzie cały czas ozdobny, jak pisała Wieloszka.
Tu widać ten rożek, studzienka nie pozwala na ciągłość żurawek

noemi 02:39, 26 sie 2012

Cofnęłam się jeszcze.... ale do zaskrońca byłam na bieżąco.... nie wyglądał , że taki malutki....brrrrrr ja jak Anula .....darłabym się w niebogłosy ........ dzisiaj mnie pająk wystraszył ....

żarcik .... kto najczęściej słyszy na swój widok ....."ale wielki? " .... pająk
noemi 02:45, 26 sie 2012

agniecha973 napisał(a)
Nie zdecydowałam, bo mi ta końcówka przy rynnie nie pasuje. Tam jest studzienka, która trochę zawadza, ale przesunąć się nie chce I nie wiem czym ten rożek obsadzić. Jeszcze myślę. Bukszpana trzeba zmieścic, bo będzie cały czas ozdobny, jak pisała Wieloszka.
Tu widać ten rożek, studzienka nie pozwala na ciągłość żurawek

a może jakiś dekielek na studzienkę i na niej donicę .....ale to pewnie już sobie wymyśliłaś ....... a ten róg .... hmm może bluszcz puścić na rynnę( tylko czy nie zaszkodzi bluszcz - rynnie) i ustaw tam też trzy żurawki ....ciekawe jak by to wyglądało ... albo tam posadzić kulę z bluszczem ? ....