Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej

Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej

agniecha973 23:44, 12 gru 2011

No to super. Nic nie muszę robić, zostaje podlewanie. Ech łatwizna.
Pszczelarnia 08:54, 13 gru 2011

Agniecha, co do świerków, Danusia ma rację, one muszą być od razu ładne. Bo od razu je jako masę zieleni widać, zwłaszcza zimą. Mi sarny objadły trochę jodeł (3 s4 sztuki) - wolno dochodzą do siebie i mnie to tak denerwuje, że na wiosnę wysadzam do donic i wsadzam coś innego. One się bardzo wolno zabudowywują.
A co do szkółek, koło Strzegomia masz w Rogoźnicy dużą szkółkę, koło Jeleniej jest koło Osówki (Osnówki?), kierunek Jelenia - Karpacz. Innych nie znam ale muszą być gdzieś koło Lubania jakieś?
Giełda Kwiatowa niekoniecznie, tam asortyment jest dość przypadkowy i kierowany modą - widza co do nas z giełdy handlarze przywożą. Jak już będziesz we Wrocku, to wjedź do Kulasa koło Ogrodu Botanicznego tam przynajmniej jest wybór i rośliny raczej zadbane.Od Strony Leśnicy (wyjazd Środa Śląska masz Kwiatona - tez można zobaczyć). Poza tym pustynia, pisały o tym dziewczyny z Wrocławia. One jeżdzą do Pisarzowic za Brzegiem (opolskim) do Kulasa i do Dobrzykowic do szkółki Mykietyn i coś tam.... .
agniecha973 09:51, 13 gru 2011

Super wieści. Posprawdzam te miejscowości i zobaczę gdzie najbliżej. Dzięki.
A co do jodeł - to strasznie wolno rosnące drzewa. Mam ich kilka w swoim "parku". Były sadzone w podobnym terminie jak inne drzewa, ale ledwo do kolan dorosły przez te kilka lat. Inne drzewa już są naprawdę duże.
Sebek 23:38, 13 gru 2011

agniecha973 napisał(a)
Super wieści. Posprawdzam te miejscowości i zobaczę gdzie najbliżej. Dzięki.
A co do jodeł - to strasznie wolno rosnące drzewa. Mam ich kilka w swoim "parku". Były sadzone w podobnym terminie jak inne drzewa, ale ledwo do kolan dorosły przez te kilka lat. Inne drzewa już są naprawdę duże.

AlinaK też mi napisała o szkółce w Krzywaczce - stamtąd podobno właśnie do Pisarzowic biorą asortyment - będę tam koniecznie wiosną
agniecha973 23:53, 13 gru 2011

Mapy w google mi się nie ładują
agniecha973 00:35, 14 gru 2011

Nareszcie narysowałam plan mojej działki. Widoczna jest ta część, którą będę chciała odgruzować, odchwaścić i urządzić jako tako. Reszta pozostaje w otchłani. Dziś wklejam ogólny plan, a kolejne zbliżenia będę tworzyć na bieżąco. Nie wiem czy ktoś coś zrozumie. Na dole kartki jest strzałka wskazująca północ.

Tu jest całość.

A tu zbliżenia.
Górna część kartki

I dolna część kartki

hanka_andrus 00:53, 14 gru 2011

Masz bardzo dużo tego terenu do zagospodarowania......Sensownie to wygląda.,co wyrysowałaś.
agniecha973 01:01, 14 gru 2011

Ale brzydko, bo zaniedbane przez ostatnie 3 sezony. A przedogródek w ogóle nie urządzony
monteverde 02:08, 14 gru 2011

W środku już masz spoko, to weź się za przedogródek , bo go widać od drogi
agniecha973 09:00, 14 gru 2011

Muszę przyznać, że na kartce lepiej to wygląda niż w rzeczywistości. Ale już widzę, że kanciki zdziałają cuda.