A może ktoś jeszcze coś tam widzi na moich rysunkach. Im więcej par oczu tym więcej można zauważyć. Czekam na sugestie i uwagi. Wszystko przyjmę, choć nie wiem czy wszystko zniosę
Powtórzę zdjęcia, żeby nie trzeba było szukać.
W całości:
Te wszystkie rabaty wewnątrz między domem a garażem i chodnikami trzeba poprowadzić linię. Pojedyncze drzewa w trawniku okrążyć kółkiem (może nie wszystkie) ale ładnie będzie i wyciąć trawnik.
Park już żyje własnym życiem. Drzewa urosły dość spore i radzą sobie.
Chciałabym w tym sezonie (w przyszłym myślę) właśnie front wyprowadzić. Zaczynając od byłego skalniaka poprowadzić wokół domu rabatę aż do rabaty żwirowej i zakończyć ją aż pod wejściem do domu. Jeszcze nie wiem jak to zrobić, bo od bramy wzdłuż rabaty żwirowej planowany jest chodniczek łączący się z wejściem do domu u góry schodów. Powstanie wtedy taka jakby łezka, a w niej będzie właśnie rabata żwirowa i ta część bliżej schodów gdzie jeszcze nic nie ma oprócz wachlarzy bukszpanowych zaznaczonych jako kulki na rysunku. Nie wiem czy ktoś coś z tego zrozumie
Te rabaty po prawej ciągnące się wzdłuż płotu i żywopłotu z ałyczy muszą być odcięte od strony zewnętrznej, nie mogą podchodzić pod sam żywopłot, bo tam jak widać wodociąg, lecą tam też kable telefoniczne i jak coś się wydarzy, to kaplica dla roślin. A swoją drogą, moje chłopaki jeżdżą tamtędy rowerami motorkami ... Tak więc czeka mnie kancikowanie tyłów. Innej wersji chyba nie ma.