Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej

Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej

Milka 13:17, 17 gru 2012

Agnieszko...jestem pod wrażeniem uchwyconego ptaka, szalejesz i rozwijasz się, gratki
magnolia 22:08, 17 gru 2012

Ale zdjęcie strzeliłaś dziewczyno! Super!
Pszczelarnia 22:34, 17 gru 2012

Pewnie, że nie ucieknie i poczeka.
Mariusz 06:32, 18 gru 2012

Piękny
Bardzo trudno uchwycić go tak blisko, teraz widać cechy upierzenia typowego myszołowa Buteo buteo buteo. Zapewne wiesz o tym , że jeśli w okolicy masz zimujące myszołowy, to możesz je łatwo ściągnąć pod fotografię wyłożonym mięsem, ale to już nie sprawia tyle uciechy co udana fotografia bez użycia podstępu.
Rench 10:03, 18 gru 2012

To już chyba masz ten nowy sprzęt foto, przybliżenie- super
Jesteś niesamowicie cierpliwa,wyczekać taki moment...
Pozdrawiam
grupa_trzyma... 10:11, 18 gru 2012

Agucha! "ustrzeliłaś" wielkiego ptaszora! Gratulacje.
Życzę Ci, abyś się częściej do kościoła spóźniała....dla takich widoków mogę Ci nawet usprawiedliwienia pisać do wielebnego
agniecha973 20:28, 18 gru 2012

I znowu pochwały. Cóż tu pisać? Dziękuję bardzo. Czerwienić się chyba zacznę. To przecież nie tylko moja zasługa, trochę mi się udało. Po prostu ptak się kręci i wykorzystałam to.

Mariusz, może kiedyś pokuszę się o taki podstęp, ale większą atrakcją będzie przeżycie zwabienia go i poobserwowania niż samo fotografowanie, choć przyznam, że i to podnosi adrenalinę. Ja to bym chciała zwabić tego ptaka, który nie jest rozpoznany na 100%. Tu fotografia by się przydała do identyfikacji, bo mi to spokoju nie daje. Jak już będę wiedziała co to lata, to wystarczą mi obserwacje. Fajnie, że wpadasz i podpowiadasz. Dzięki.

Sprzętu nowego jeszcze nie mam, ale tuż tuż...

A spóźnialska to ja po prostu jestem, a wielebny wybacza, "wporzo" jest
Dasia 22:00, 18 gru 2012

Pięknie "łowy" się udały
Dużo się można u Ciebie w wątku nauczyć ostatnio
Mariusz 22:26, 18 gru 2012

agniecha973 napisał(a)
I znowu pochwały. Cóż tu pisać? Dziękuję bardzo. Czerwienić się chyba zacznę. To przecież nie tylko moja zasługa, trochę mi się udało. Po prostu ptak się kręci i wykorzystałam to.

Mariusz, może kiedyś pokuszę się o taki podstęp, ale większą atrakcją będzie przeżycie zwabienia go i poobserwowania niż samo fotografowanie, choć przyznam, że i to podnosi adrenalinę. Ja to bym chciała zwabić tego ptaka, który nie jest rozpoznany na 100%. Tu fotografia by się przydała do identyfikacji, bo mi to spokoju nie daje. Jak już będę wiedziała co to lata, to wystarczą mi obserwacje. Fajnie, że wpadasz i podpowiadasz. Dzięki.

Sprzętu nowego jeszcze nie mam, ale tuż tuż...

A spóźnialska to ja po prostu jestem, a wielebny wybacza, "wporzo" jest

A wiesz co za gość lata mi jeszcze po głowie - Trzmielojad
agniecha973 22:49, 18 gru 2012

Mariusz, skoro zaglądasz, to może podpowiesz czy mogłam ten dźwięk pomylić z jakimś innym ptakiem (naciśnij na głośniczek i odsłuchaj ): http://ptaki.info/sok%C3%B3%C5%82_w%C4%99drowny To słyszałam chyba 3 razy ubiegłej jesieni i myślałam, że to kaczki, ale te sporo szumu skrzydłami robią jak lecą. Wtedy właśnie wypatrzyłam wzbijające się co raz wyżej dwa ptaki, które podejrzewam o bycie sokołami. Ale to tylko na podstawie tego głosu i tego, że nigdy ptaki się tak wysoko u nas nie wzbijają.