Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej

Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej

popcorn 11:21, 22 kwi 2013

Przydałby mi się taki obornik, ale u nas do zdobycia tylko świeży... i zwykły, od krówek
Rabata będzie cudna! Z jarzmiankami i kalinami.. miodzio Sporo róż zasadziłaś! Ale będzie widok

Też się cieszę bo wczoraj sobie strzeliłam eden rose i pomponellę, które zamykają listę moich różanych zachciewajek

pozdrawiam!!

cudne fotki, okolice masz przepiękne. I te zawilce!! ukradłabym sobie do ogródka chętnie!
Bogdzia 20:56, 22 kwi 2013

Agnieszko ten ptak mi na myszołowa albo błotniaka wygląda ale złamanego grosza bym za to rozpoznanie nie dała. Nie widac rysunku pod skrzydłami a to sa ptaki których u mnie nie ma więc moje rozeznanie jet zadne.Zdjecia wiosny piękne.Pozdrawiam.
Magda70 20:58, 22 kwi 2013

agniecha973 napisał(a)
Pokażę jeszcze kilka zdjęć zza płotu. Tuż za płotem mamy stawy sąsiadów, podmokłą łąkę i poniemiecki przypałacowy park, ale dziki całkiem. Wybrałam się tam wczoraj porobić zdjęcia kwitnącym zawilcom. Niestety, nie ma takiego efektu jak kilka lat wstecz, bo pełno krzaków narosło w parku i nie widać tej przestrzeni i morza zwilców.

Tam w tle jest biało od kwiatków

Ale przywołałaś moje wspomnienia przedszkolne...do 7 roku życia mieszkałam na wsi i chodziłam do przedszkola, które mieściło się w poniemieckim pałacu...i też był park przypałacowy...a w parku morze zawilców...jeździłam tam również później bo moja mama pracowała w tym PGR-owskim przedszkolu i jak dziś widzę zawilce to od razu przypomina mi się ten park...wypisz wymaluj to co Ty pokazujesz
agniecha973 21:18, 22 kwi 2013

Bogdzia napisał(a)
Agnieszko ten ptak mi na myszołowa albo błotniaka wygląda ale złamanego grosza bym za to rozpoznanie nie dała. Nie widac rysunku pod skrzydłami a to sa ptaki których u mnie nie ma więc moje rozeznanie jet zadne.Zdjecia wiosny piękne.Pozdrawiam.

Bogdziu, nie ma rysunku, bo on był cały jednolity, cały brązowy. Inny niż myszołów czy ten błotniak.
agniecha973 21:26, 22 kwi 2013

popcarol napisał(a)
Przydałby mi się taki obornik, ale u nas do zdobycia tylko świeży... i zwykły, od krówek
Rabata będzie cudna! Z jarzmiankami i kalinami.. miodzio Sporo róż zasadziłaś! Ale będzie widok

Też się cieszę bo wczoraj sobie strzeliłam eden rose i pomponellę, które zamykają listę moich różanych zachciewajek

pozdrawiam!!

cudne fotki, okolice masz przepiękne. I te zawilce!! ukradłabym sobie do ogródka chętnie!

Karolina, ten koński też był świeży, ale kilka lat wstecz. Dostaliśmy, złożyliśmy na kupę a później ktoś nam powiedział, że koński nawóz często ma pałeczki tężca i nie nawoziliśmy nim pola, bo tam się grzebie łapkami w ziemi. Drzewka owocowe kiedyś dostały w formie płynnej i teraz róże, ale to już piękna próchnica jest. Zapachu brak, przyjemnie się przez palce przesypuje, he he.

Rabata... czekam na nią niecierpliwie, czuję, że będzie czadowa!

Karolina, a nie możesz gdzieś z lasu podebrać tych zawilców. U was też powinny już kwitnąć. Jak nie znajdziesz, to daj znak, kiedyś podeślę, tylko, że one później znikają razem z liśćmi.
agniecha973 21:30, 22 kwi 2013

Magda70 napisał(a)

Ale przywołałaś moje wspomnienia przedszkolne...do 7 roku życia mieszkałam na wsi i chodziłam do przedszkola, które mieściło się w poniemieckim pałacu...i też był park przypałacowy...a w parku morze zawilców...jeździłam tam również później bo moja mama pracowała w tym PGR-owskim przedszkolu i jak dziś widzę zawilce to od razu przypomina mi się ten park...wypisz wymaluj to co Ty pokazujesz

Magda, miło mi, że miłe wspomnienia wywołałam. U nas są dwa takie parki, ale niestety nie wszyscy potrafią je docenić. Popatrz, co wczoraj zburzyło ten piękny krajobraz

an_tre 21:42, 22 kwi 2013

Agnieszko ale masz fajne widoki za płotem całe łany zawilców robi wrażenie
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
Olasta 22:07, 22 kwi 2013

Fajne widoki faktycznie. Koło mnie rośnie las, dawno tam nie byłam, ciekawe czy tam też tyle zawilców.

A rabatka różana zapowiada się ciekawie. Też mi się marzy różany zakątek.

popcorn 22:10, 22 kwi 2013

Agnieszko ja sobie takie zawilce zamówiłam na alle rok temu. I znikły. I teraz w tym miejscu coś wylazło z ziemi, nie pielę, bo to mogą być one. Ale kwiatków brak. Muszę się jutro poważniej przyjrzeć, może chociaż pączki są?

pozdrawiam!!
agniecha973 22:22, 22 kwi 2013

Karolina, one mają takie wystrzępione listki, zobacz i idź szukać u siebie