Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej

Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej

magnolia 10:50, 10 paź 2013

Magda70 napisał(a)

Mam kawałek rabaty przy wjeździe...jest tam słonecznie cały dzień i rosła tam trawa niedźwiedzia ale poszła aut bo nie dała rady. Więc potrzebuję tam zrobić zastępstwo czegoś co będzie ładne cały rok. Wstępnie myślałam o Hakone ale mam jej juz duzo w ogrodzie a też wiadomo, że nie jest zimnozielona.
I tak myślę o carex albo sesleria

Pokażesz mi to miejsce? Duże jest, małe?
Może u Ciebie w wątku
Magda70 10:52, 10 paź 2013

magnolia napisał(a)

Pokażesz mi to miejsce? Duże jest, małe?
Może u Ciebie w wątku

Oki spadam do siebie szukać...
agniecha973 13:28, 10 paź 2013

Wysypałam mój mix krokusów do wiaderka i widzę, że cebulki różnią się kolorami. Widzę wyraźnie 3 kategorie. Taki szalony pomysł mi przyszedł do głowy (chyba Kopciuszka się za dużo naczytałąm za młodu) żeby rozdzielić te cebulki i posadzić wśród krokusów plamami przypuszczalnych kolorów. Tylko istnieje ryzyko pomyłki i wtedy może być dziwnie. Co wy na to?
Magda70 13:37, 10 paź 2013

Zawsze istnieje jakieś ryzyko...
butterfly 14:25, 10 paź 2013

O, ja też dziś przygotowałąm cebulki do sadzenia w sobotę
Któreś hiacynty były mocno chemią chyba trzepnięte bo jak mnie nagle zaczęła szyja i uszy swędzieć.... bo poprawiałam włosy spadające z czoła...

Aga, tak na pocieszenie - też bym posegregowała
Madzenka 20:05, 10 paź 2013

butterfly napisał(a)
O, ja też dziś przygotowałąm cebulki do sadzenia w sobotę
Któreś hiacynty były mocno chemią chyba trzepnięte bo jak mnie nagle zaczęła szyja i uszy swędzieć.... bo poprawiałam włosy spadające z czoła...

Aga, tak na pocieszenie - też bym posegregowała

Ja natychmiast dostaję kataru.... Cebulowe są jakoś mocno w tym roku zaprawiane ...

Aguś miło się czyta Ciebie z Magnolią
Chyba muszę sobie kupić selserię...
agniecha973 20:21, 10 paź 2013

Zaprawiane są na pewno, przecież one w tych kartonach i workach nie mogą choćby spleśnieć. Ja na to nigdy nie zwróciłam uwagi, chyba mi jeszcze nie dokuczyły.
Co ja w tą swoją ziemię pakuję, cholewka!

Segregować, mówicie... Nie ma tego dużo, 200 szt. Na tej powierzchni i tak się zgubi, ale liczę na dobre rozmnażanie zadecyduję pewnie przed samym posadzeniem.

Pozdrówka dla piszących i zaglądających
Bogdzia 20:45, 11 paź 2013

agniecha973 napisał(a)
Zaprawiane są na pewno, przecież one w tych kartonach i workach nie mogą choćby spleśnieć. Ja na to nigdy nie zwróciłam uwagi, chyba mi jeszcze nie dokuczyły.
Co ja w tą swoją ziemię pakuję, cholewka!

Segregować, mówicie... Nie ma tego dużo, 200 szt. Na tej powierzchni i tak się zgubi, ale liczę na dobre rozmnażanie zadecyduję pewnie przed samym posadzeniem.

Pozdrówka dla piszących i zaglądających

Ja bym zdecydowanie posegregowała . myslę ze jeśli nawet bedą różne to niewiele będą sie różnic i będą lepiej wyglądac plamami niż mix.Pozdrówka.
agniecha973 20:48, 11 paź 2013

No masz ci los! A ja już dziś podjęłam decyzję (chyba niezdecydowaną ), ze zostawię jednak mix i będzie kolorowa łączka. W takim razie jeszcze raz na to popatrzę Pozdrówka.
agniecha973 20:58, 11 paź 2013

Z jesiennych zdjęć mam tylko tyle, ale jutro się poprawię, bo dziś już pięknie kolorowo było i muszę to utrwalić na zdjęciach.

i pole po wykopkach