Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej

Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej

paulina_wero... 15:29, 24 mar 2014

Wpisuje sie i zapraszam
agniecha973 16:56, 24 mar 2014

magnolia napisał(a)

skrzynia super, wymaga tylko 2 małych frajerów co się podłożą za nagrodę, albo w ramach konsekwencji ( nie kary, broń Boże). 1 frajer poszlifuje, drugi frajer pomaluje na jakiś przyjemniejszy kolor. Chyba że nie frajerzy ,a bohaterzy- dla Mamy wszystko.

Ale u Ciebie wiosna szaleje. U mnie sasanki mają tycie czubeczki.

Mam jeszcze kilka takich, ale nie mam pomysłu gdzie postawić i czy warto, bo przecież na polu mi miejsca nie brakuje. Lifting przydałby się, to oczywiste, ale na razie brak frajerów Przerzuceni na inne fronty robót. Bohaterzy ponoć wyginęli, tak jak prawdziwe chłopy (mój teść twierdzi, że prawdziwych chłopów już nie ma, oczywiście poza jego pokoleniem )

Wiosna sobie dała na wstrzymanie. Zimno, pada, wieje... A ja dziś kupiłam 10,czarnych porzeczek, trzeba posadzić. Magnolia stellata chce kwitnąć tymi swoimi kilkoma pączusiami (już na miejscu docelowym, nie będę przesadzać, więc liczę, że będzie jej przybywać) i narcyzy zaczynają kwitnąć, ale jeszcze nie mogą się do końca otworzyć. Zamelduj mi jak wyjdą u Ciebie pierwsze listki czosnków ostrowskiego, dobrze?
agniecha973 16:57, 24 mar 2014

paulina_weron_niemiec napisał(a)
Wpisuje sie i zapraszam

Zaglądnę co tam u ciebie. Ja też zapraszam.
magnolia 17:06, 24 mar 2014

agniecha973 napisał(a)

Mam jeszcze kilka takich, ale nie mam pomysłu gdzie postawić i czy warto, bo przecież na polu mi miejsca nie brakuje. Lifting przydałby się, to oczywiste, ale na razie brak frajerów Przerzuceni na inne fronty robót. Bohaterzy ponoć wyginęli, tak jak prawdziwe chłopy (mój teść twierdzi, że prawdziwych chłopów już nie ma, oczywiście poza jego pokoleniem )

Wiosna sobie dała na wstrzymanie. Zimno, pada, wieje... A ja dziś kupiłam 10,czarnych porzeczek, trzeba posadzić. Magnolia stellata chce kwitnąć tymi swoimi kilkoma pączusiami (już na miejscu docelowym, nie będę przesadzać, więc liczę, że będzie jej przybywać) i narcyzy zaczynają kwitnąć, ale jeszcze nie mogą się do końca otworzyć. Zamelduj mi jak wyjdą u Ciebie pierwsze listki czosnków ostrowskiego, dobrze?

Super są takie skrzynie.
Pilnuj ich, nie dziel się chętnie z facetami, bo oni takie lubią pasjami ( mój M przynajmniej dużo zrobi dla takich)

Czosnków ostrowskiego nie widać. Czekam też na karatawskie, ale cisza, nic.
Madzenka 19:21, 24 mar 2014

Aga ja swój kompost pierwszy w życiu będę miała gotowy jesienią.... Next spring będzie jak znalazł do skrzynek ...na razie musi być z janiny... Super torf jest w casto w czarnych workach - czarna piekna ziemia, żaden torf.
Jak ja się w sobotę patrzyłam w ten mój kompost, jak Midas na swoje złoto....
agniecha973 19:24, 24 mar 2014

magnolia napisał(a)

Super są takie skrzynie.
Pilnuj ich, nie dziel się chętnie z facetami, bo oni takie lubią pasjami ( mój M przynajmniej dużo zrobi dla takich)

Czosnków ostrowskiego nie widać. Czekam też na karatawskie, ale cisza, nic.

Jest kilka do podziału, jakoś dojdziemy do porozumienia z M.
Przypomniałaś mi, że ja też kilka karatawskich posadziłam. Tylko nie pamiętam dokłądnie gdzie...
agniecha973 19:26, 24 mar 2014

Marzena2007 napisał(a)
Aga ja swój kompost pierwszy w życiu będę miała gotowy jesienią.... Next spring będzie jak znalazł do skrzynek ...na razie musi być z janiny... Super torf jest w casto w czarnych workach - czarna piekna ziemia, żaden torf.

To patrz, żeby była też do warzyw, nie tylko do ozdobnych, bo to inne normy i różne badziewia mogą w tym być (niewidoczne )
Pszczelarnia 19:27, 24 mar 2014

Marzena2007 napisał(a)

Co to jest janina?
Skrzynia pierwsza klasa. Klimacik olalala!
agniecha973 19:29, 24 mar 2014

Janina to przechrzczona przez Sebka biedrona.

Klimacik wiejski, a skrzynia nowy model
Magda70 21:45, 24 mar 2014

Moje czosnki ostrowskiego też jeszcze grzecznie w ziemi siedzą...