Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej

Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej

agniecha973 19:55, 28 mar 2014

Pszczelarnia napisał(a)

Tak.

On mi się zawsze ze 'Spaetsommergruen' myli. (ale nie za bardzo mi się ten spaet podoba). Ma jakieś kłosy niedorobione/nieproporcjonalne do całości.

Dzięki. Mi się z tym nie pomyli, bo to jakaś strasznie obca nazwa Ja się tylko zawsze zastanawiam nad tym jak to napisać, bo mnie w stronę angielską ciągnie i zamiast "d" chcę pisać "th".
agniecha973 19:59, 28 mar 2014

Marzena2007 napisał(a)

Ojeju jaka piękna, jak dobrze że jej tyle kupiłam od Finki

U ciebie w tych wymuskanych kwadratach będzie się świetnie prezentować. Ma ładny kolor i jest zwiewna. I wg mnie długo zdobi choć nie jest zimozielona. Za to wiosną szybko startuje czarnymi pędzelkami.
agniecha973 20:01, 28 mar 2014

Marzena2007 napisał(a)

A nie można było tego napisać rok temu.... Mam 20 a domówiłam 30 szt kostrzewy owczej.... Najwyżej będę ciagle dzieli i dzielić.... Bo zarówno zimą jak i teraz jest piekna...wyrwałam jej tylko suche włosy....

Przecież o tym było jak planowałyśmy z Magnolią tą rabatę. Cały czas byłam świadoma, że ją co kilka lat trzeba będzie odmłodzić.
agniecha973 20:02, 28 mar 2014

Marzena2007 napisał(a)
A czy mogę nie ciąć stipy? Mam mieć pinteresową rabatę : czosnki, stipa i bukszpany . Gdy ciachnę stipę to będzie duet zamiast trio...

Ja proponuję tak: nie tnij, zaryzykuj, a my skorzystamy z Twojego doświadczenia
agniecha973 21:17, 28 mar 2014

Dziś podsłyszałam taką rozmowę na rynku: Podchodzi klientka do pani sprzedającej kwiatki (na tą chwilę na stoisku królują prymulki, stokrotki, bratki, wcześnie kwitnące byliny typu żagwin czy sasanka i trochę rozsad sałaty i kapustnych) i pyta kiedy będą pelargonie. Na to sprzedawczyni, że jeszcze za wcześnie, jeszcze muszą w szklarniach siedzieć. A klientka na to z pretensją w głosie: "Ale ja zawsze już na pierwszego maja sadzę do skrzynek!" Na to sprzedawczyni, że dopiero jest koniec marca, a pani "tak, tak, ale kiedy będą?"

Uśmiechnęłam się pod nosem, zabrałam rozsady sałaty i poszłam rozbawiona. Zajechałam do brico, wychodze na ogród, a tam... pelargonie, surfinie, bakopy, petunie... nawet wilczomlecz Diamond Frost był, ale miał kartkę z napisem "MGIEŁKA", he he. Już mi nie było tak do śmiechu z tej pani na rynku. Zwariowała ta wiosna razem z ludziskami.
butterfly 22:54, 28 mar 2014

Oj, jak ja dawno na ryneczku nie byłam.... a mam z 1 km....

Stipę dziś uciełam Śmiesznie wygląda i duże zaskoczenie - ile zielonego jej urosło !!
Madzenka 23:02, 28 mar 2014

agniecha973 napisał(a)

Przecież o tym było jak planowałyśmy z Magnolią tą rabatę. Cały czas byłam świadoma, że ją co kilka lat trzeba będzie odmłodzić.

Jeśli tylko odmłodzić to luzik
Madzenka 23:02, 28 mar 2014

Ty się nie śmiej z Pani bo ja sie zatsanawialam kiedy sie pojawią surfinie gdyż chcialabym już kupić
agniecha973 23:35, 28 mar 2014

butterfly napisał(a)
Oj, jak ja dawno na ryneczku nie byłam.... a mam z 1 km....

Stipę dziś uciełam Śmiesznie wygląda i duże zaskoczenie - ile zielonego jej urosło !!

I moje mikrusy się rozpędzają. Aż nie mogę się doczekać co z nich wyrośnie.
agniecha973 23:37, 28 mar 2014

Marzena2007 napisał(a)

Jeśli tylko odmłodzić to luzik

A co jeszcze mogłoby być? Odmłodzić to dla mnie wykopać, podzielić na pół lub mniej i posadzić z powrotem. Przy niecałej setce to duże wyzwanie.

Marzena2007 napisał(a)
Ty się nie śmiej z Pani bo ja sie zatsanawialam kiedy sie pojawią surfinie gdyż chcialabym już kupić

I co z nimi będziesz robić? Wystawiać i chować??? Ja się na to nie piszę. Poczekam jeszcze.