Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej

Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej

paulina_wero... 19:02, 03 kwi 2014

malkul napisał(a)
Kurcze babo-twoje fotki... brak słów

popieram
agniecha973 20:27, 03 kwi 2014

Kurcze, baby, u mnie dziś lato!!! Przed chwilą wróciłam z ogrodu w krótkim rękawku! Na termometrze mam +14 stopni. Przetoczyła się obok nas burza, ale nic nie popadało Dziś na słonku ciężko było pracować.
Zaczęło padać
agniecha973 21:00, 03 kwi 2014

grupa_trzymajaca_grabie napisał(a)
Aga, lubię twoje zagadki.
Pięknieją nasze ogrody, my się wiele od siebie uczymy. Jak już nasze warzywniaki i namioty foliowe spełnią swoje praktyczne funkcje - przyjdzie czas na ich upiększanie. Ja mam właśnie kłopot z wielką foliową bryłą pomidożarni od frontu, ale nie mam zamiaru jej likwidować. Jest zbyt cenna i tego sie trzymam. Pozdrawiam frakcję praktycznych!

Też tak myślę. Pomimo ogromnej ilości chaszczy wokół widzę, jak wszystko ładnieje, nabiera wyglądu. To bardzo cieszy. Baaaardzo! Masz rację, że jak już przyjdzie czas, będziemy upiekszać naśladując angielskie szklarnie. Moja też jest cenna. Już rzodkiewki swoje jemy i koperek lada moment dorośnie. Sałata się zbiera, a moja ciocia, która jesienią jak zwykle posiała sałatę je już od miesiąca swoją po tej "ostrej" zimie, ale nie główki tylko listki. Kazałam jej zadzwonić jesienią jak będzie siać, bo ja zapominam.
Frakcja praktycznych, he he, dobre!
agniecha973 21:03, 03 kwi 2014

Marzena2007 napisał(a)
Aga u Ciebie warzywniak idelanie się wkomponował! Myślę nad moim i nijak nie mam koncepcji. M mi wymysla skrzynie rustykalne, jak żyć?

Tak, idealnie pasuje. Rustykalne, hmm... chyba nie do końca u Ciebie to widzę, ale mogę się mylić. Jak już będą, to daj znak, bo ja ostatnio mało zaglądam, a chętnie zobaczę.
Przydałby się na ogrodowisku jakiś protokolant, który sporządzałby co wieczór spis treści z danego dnia. WIedziałabym wtedy gdzie zaglądnąć. I tak się dziwię, ze ktoś do mnie jeszcze zagląda, bo ja już mało gdzie pisuję.
agniecha973 21:05, 03 kwi 2014

malkul napisał(a)
Kurcze babo-twoje fotki... brak słów

Kurcze, dziękuję.

paulina_weron_niemiec napisał(a)

popieram

I Tobie też dziękuję.

Nowych zdj. nie ma, bo czasu mało, ale może w niedzielę.

grupa_trzyma... 10:56, 04 kwi 2014

Jestem za protokolantem! Popieram! Tylko kogo by tu....
My też już jemy rzodkiewkę, szczypior i sałatę baby leaf. Smak nieziemski. Nie ma porównania z tymi pędzonymi chemią nowalijkami ze sklepu. Kopru nie mam. Mam pecha do kopru, jakoś nie chce się sam nasiewać. Aga, czekam na sygnał w sprawie sałaty jesienią. Jestem pod wrażeniem sałaty twojej cioci!
Wysiałam w namiocie szpinak. też niedługo będzie można skubać.

A jeśli chodzi o warzywnik Madżenki, to ja bym zrobiła nowoczesny. Jakby betonowy. Coś jak w "Ogrodzie do kwadratu" jest taki wątek chyba, co? Gubię się już?
agniecha973 17:45, 04 kwi 2014

grupa_trzymajaca_grabie napisał(a)
Jestem za protokolantem! Popieram! Tylko kogo by tu....
My też już jemy rzodkiewkę, szczypior i sałatę baby leaf. Smak nieziemski. Nie ma porównania z tymi pędzonymi chemią nowalijkami ze sklepu. Kopru nie mam. Mam pecha do kopru, jakoś nie chce się sam nasiewać. Aga, czekam na sygnał w sprawie sałaty jesienią. Jestem pod wrażeniem sałaty twojej cioci!
Wysiałam w namiocie szpinak. też niedługo będzie można skubać.

A jeśli chodzi o warzywnik Madżenki, to ja bym zrobiła nowoczesny. Jakby betonowy. Coś jak w "Ogrodzie do kwadratu" jest taki wątek chyba, co? Gubię się już?

Z protokolantem na każdym zebraniu jest problem, he he.

A co do kopru, to musisz być bardziej nieporządna, wtedy się wysieje, albo mu pomóż. A zostawiasz jakiś koper pod folią na nasiona? Bo jak nie, to nie ma się co dziwić. Powieś kępkę nasion do ususzenia pod dachem i zostaw resztę naturze.
grupa_trzyma... 09:19, 05 kwi 2014

W zeszłym roku pomagałam wysiać się koprowi w ogrodzie. I ani widu ani słychu. W namiocie nie próbowałam. Może to za wcześnie na koper w ogrodzie?
agniecha973 09:53, 05 kwi 2014

W "ogrodzie" to u mnie nie ma szans - głęboka orka itp. I rzeczywiście jeszcze za wcześnie. U mnie pod folią rośnie.
agniecha973 16:24, 05 kwi 2014

Nie mam już róż Gatrentraume. Wyciągnęłam dziś bez korzeni. Coś mi pustoszy tą rabatę, blisko muru domu. Chyba nornica, bo co innego? W tamtym roku róże się pozbierały, ale na pewno też były podgryzione. Matrony straciłam wtedy 2 z 3 szt. W tym roku miałam zamiar podzielic tą jedną, która mi się ostała, ale też jej prawie nie ma Sasanki podgryzione, ale tulipany pełne ani w tym ani w tamtym roku nie zniknęły, ale inne tak. Czym załątwić tą bestię? Widać wyraźnie, ze żeruje w pobliżu domu.