Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej

Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej

Syla 11:53, 09 lip 2014

zmiany ogromne .... a u Ciebie to się dopiero nazywa warzywnik !
agniecha973 11:56, 09 lip 2014

Marta, jeszcze mnie jedno dręczy. To półkole z różami Bernstein. Co byś zrobiła na moim miejscu? Za róże dostałam zwrot kasy. Pan kazał wszystkie na jesień wykopać i spalić, dla pewności. Ja nie mam sumienia, choć wiem, że to bez sensu je trzymać, bo przecież za rok czy dwa może wyjść, że jednak są chore. Ta choroba rozwija się stopniowo i nierówno. Już widzę, że jedna z wysadzonych do doniczek będzie chora, bo zasychają jej pąki jak tym chorym w ub. roku. Wyrzucać? Chyba tak.

Tylko co dalej. Potrzebuję wykorzystać to miejsce w ładny sposób. Szkoda zapuścić wyprowadzony kawałek ziemi. Tam gdzie rośnie zboże, nedznie to wygląda w porónaniu ze skrawkiem, gdzie kwitną róże. Na drugim końcu są sadzonki bukszpanów podsadzone dzwonkiem Poszarskiego. Docelowo będą z nich kulki. Tam też jest magnolia gwiaździsta i w dwóch punktach tej rabaty są kaliny watanabe. Wszystko jeszcze małe, ale przesadzać bym nie chciała. Są tu ładne seslerie jesienne. Co z tym zrobić, żeby od przyszłego sezonu kwitło i roślinki jednak zostały gdzie są? Może cię coś natchnie, bo ja nie mam pomysłu. Jakby tak tylko róże czymś zastąpić na kilka lat kwarantanny. Coś żółtego/ bursztynowego? To nie jest nic pilnego. Mamy dużo czasu, ale rzucam temat, bo teraz ogląda sie ogrody kwitnące i chyba łatwiej coś wymyślić (może dla ciebie nie ma to znaczenia, ale moja wyobraźnia jednak lepiej teraz działa ).
butterfly 11:57, 09 lip 2014

Aga, powiem ci że jak ja zaczęłam się zastanawiać nad kolorem na pergole to M. też zaczął tracić cierpliwość i pewnego dnia dostałam tel, że kupił kolor machoniowy !!!
Daltonista jeden ! przygotowana już że muszę jechać i zmienić kolor w domu okazało się że teak...
I jak ja bym się zastanawiała to trwałoby to jeszcze z pół roku... a tak, chłop zadecydował...
I tak zarośnie i koloru nie będzie widać
agniecha973 11:59, 09 lip 2014

malkul napisał(a)
Aga pomarańczoew jeżówki mnei zachwyciły, wszystkei - bez wyjątku

ps. mam prośbę, w wolnej chwili cyknij z bliska foto berberysów, proszę

ps2, odpsiałam u siebie ale tu też napiszę coby nie umkneła- ja krede kupowąlm w chenia katowice, 3kg worek z a8 zł.

Czytałąm u Ciebie, dzięki.
Cyknę.
Chyba będzie mi trudno wybrać jedną odm. jeżówek. Może da się upchnąć różne z kolorem pomarańczowym jako łącznikiem.
agniecha973 12:00, 09 lip 2014

Syla napisał(a)
zmiany ogromne .... a u Ciebie to się dopiero nazywa warzywnik !

Syla, u mnie to się nigdy do tej pory nie nazywało warzywnik, tylko pole
agniecha973 12:00, 09 lip 2014

butterfly napisał(a)
Aga, powiem ci że jak ja zaczęłam się zastanawiać nad kolorem na pergole to M. też zaczął tracić cierpliwość i pewnego dnia dostałam tel, że kupił kolor machoniowy !!!
Daltonista jeden ! przygotowana już że muszę jechać i zmienić kolor w domu okazało się że teak...
I jak ja bym się zastanawiała to trwałoby to jeszcze z pół roku... a tak, chłop zadecydował...
I tak zarośnie i koloru nie będzie widać

Ja wczoraj włąśnie w sklepie podjęłam taką męską decyzję - mam TIK
magnolia 12:04, 09 lip 2014

zaraz odpowiem, chwilka
malkul 12:07, 09 lip 2014

aga wróciłam znów do twioch pomarańczy, jakoś nigy mnie ten kolor nie zachwycał ale teraz po CCHFS własnei mnei bardzo zachwycił takie płonące pomarańcze, widziałabym u ciebie tego koloru więcej ,
agniecha973 12:12, 09 lip 2014

Gosia, dzięki. Ja lubię energetyczne kolory. Kibicuj dalej, każda wypowiedź daje człowiekowi do myślenia.

Marta, nie musi być dziś. Nie masz czasu, to daj spokój. Przecież to i tak nie na teraz. Ja tylko chciałam zapalić iskierkę w twojej głowie, że może któregoś dnia nagle wpadnie ci taka myśl - o to byłoby dobre dla Agi zamiast bernsteinów
agniecha973 12:16, 09 lip 2014

O! O jeszcze jedną rzecz miałam zapytać. Wczoraj byłąm w kilku sklepach ogrodniczych i w jednym zachwyciła mnie glediczja Sunburst. Pamiętam, że odrzuciłyśmy ją przy wybieraniu pomiędzy robinią Frisia a glediczją. Dlaczego? Nie pamiętam. Ta wczorajsza miała śliczne lakierowane listki, ale jak oglądałam wieczorem zdj. w internecie, to wygląda na strasznie rzadką (korona). Bo ja cały czas zastanawiam się nad podmianką na te klony Princeton Gold, boję się ich rozmiarów i tego, że się "zaklonuję".