Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowe marzenie Mrokasi cz. II

Ogrodowe marzenie Mrokasi cz. II

Iwonka 18:09, 30 cze 2025

Wyplewiony warzywnik poproszę dokładniej obfocić
Ciekawam co u pani rośnie

I sprawdzony przepis na pesto z rukoli plisss!!!
Agatorek 23:33, 30 cze 2025

mrokasia napisał(a)

Busz i cień mam miejscami, cień również w określonych godzinach. Ale jest .
Do mnie masz po drodze więc wpadaj!.

Od przyszłego tygodnia będę bardziej systematycznie jeździć, chociaż muszę pomyśleć nad trasą, bo chwilowo zamknęli mi zjazd z „siódemki” na droge w Twoim kierunku.
Się dziś zdziwiłam, jak jechałam do geodety .
Ale to chyba chwilowe, bo akurat lali nowy asfalt.

mrokasia 08:49, 01 lip 2025

TAR napisał(a)
Ja tez nie znalazlam. Ale to jedyne wytłumaczenie. To wyglada jakby bylo obżarte. Dawalas obornik w dołek?

Szczerze mówiąc nie pamiętam, ale chyba nie.
mrokasia 08:54, 01 lip 2025

Iwonka napisał(a)
Wyplewiony warzywnik poproszę dokładniej obfocić
Ciekawam co u pani rośnie

I sprawdzony przepis na pesto z rukoli plisss!!!

Akurat warzywnik to mam skromniutki. Rukola, szczypiorek, jarmuż, seler naciowy, ogórki, fasolka, cukinia. Truskawki i borówki. A w foliaczku pomidory i papryka.

Sprawdzonego przepisu na pesto z rukoli nie mam. Ale dziś będę robić to zdam relację czy dobre. Rukola, pestki słonecznika i trochę czosnku i oliwy z oliwek. Plus na koniec trochę posiekanych pomidorów suszonych.
mrokasia 08:55, 01 lip 2025

Agatorek napisał(a)

Od przyszłego tygodnia będę bardziej systematycznie jeździć, chociaż muszę pomyśleć nad trasą, bo chwilowo zamknęli mi zjazd z „siódemki” na droge w Twoim kierunku.
Się dziś zdziwiłam, jak jechałam do geodety .
Ale to chyba chwilowe, bo akurat lali nowy asfalt.

To zapraszam .
mrokasia 08:57, 01 lip 2025

Jak już robiłam fotki warzywnika to i kwiatkom zrobiłam .
mrokasia 08:57, 01 lip 2025

Gosialuk 09:56, 01 lip 2025

mrokasia napisał(a)
Jak już robiłam fotki warzywnika to i kwiatkom zrobiłam .

Co to za bodziszek?
TAR 10:00, 01 lip 2025

mrokasia napisał(a)

Akurat warzywnik to mam skromniutki. Rukola, szczypiorek, jarmuż, seler naciowy, ogórki, fasolka, cukinia. Truskawki i borówki. A w foliaczku pomidory i papryka.

Sprawdzonego przepisu na pesto z rukoli nie mam. Ale dziś będę robić to zdam relację czy dobre. Rukola, pestki słonecznika i trochę czosnku i oliwy z oliwek. Plus na koniec trochę posiekanych pomidorów suszonych.

Kurteczka, mistrzostwo, jaki porzadeczek. W kolejnym roku chce bardziej przylozyc sie do uprawy warzyw. Mialam watpliwosci co do szklarni ale chyba postawimy malą na kilka krzakow pomidorow, fasolki i buraczkow. Moze nawet posieje ogorka, zawsze mi ładnie plonowały.
Przy okazji. Nie zabralas doniczki z przebisniegami. Za szybko sie zerwałyscie i dyla.
mrokasia 10:12, 01 lip 2025

Gosialuk napisał(a)

Co to za bodziszek?

To pięciornik nepalski Miss Wilmot .
Fajniutki i długo kwitnie.