Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowe marzenie Mrokasi cz. II

Ogrodowe marzenie Mrokasi cz. II

mrokasia 11:33, 03 sie 2026

TAR napisał(a)
Cudnie jest, Kasia co zmienilas na kuchennej? Masz przed i po?

Dzięki Aniu .
Zmiany są niewielkie, fotek nie robiłam. Dosadziłam pięciornika Pink Quinn, dwie kępy białych jeżówek Virgin (może jednak nie wygina tak szybko) i trzy kępy czosnka millenium, który mnie zauroczył w ogrodach dziewczyn na południu. Czosnek poszedł w miejsce różowych floksów, które przesadziłam wszystkie w 1 miejsce. I w sumie tyle . Brakowało mi tam teraz kwitnienia - kocimiętki i floksy przycięte i jakoś tak pusto było.
mrokasia 11:35, 03 sie 2026

Patrycja_KG_Lu napisał(a)
Dziękuję jeszcze raz za przemiłe spotkanie. To był jeden z tych spontanicznych pomysłów w stylu: "A może kawa?"... a skończyło się na dłuższym pobycie w ogrodzie, że omal nie spóźniliśmy się na godziny otwarcia Ogrodowiska u Danusi. Bardzo dziękuję za otwartość i gościnność. Ogród na żywo ma zupełnie inny klimat niż na zdjęciach. No i chyba największym zaskoczeniem było to, że w niedzielę biegałaś jeszcze z widłami po ogrodzie, wykopując dla mnie zawilce. Takie gesty zostają w pamięci na długo.

A zdjęcia, które wrzucam, niestety nie oddają w pełni klimatu tego miejsca. Robione w samo południe, więc światło było wyjątkowo ostre. Na żywo jest zdecydowanie więcej kolorów, faktur, nastroju i tych wszystkich uroczych zakamarków, które odkrywa się dopiero podczas spaceru.

Pati, bardzo się cieszę, że wpadliście . Takie spontaniczne spotkania są bardzo fajne .
Dziękuję za piękne fotki!
Mam nadzieję, że zawilce dowiozłaś w niezłym stanie i że przyjmą się bez problemu.
Patrycja_KG_Lu 12:58, 03 sie 2026

Dojechały w całości. Dziś wieczorem posadzimy, bo padliśmy zmęczeni po podróży i intensywnym weekendzie.
Patrycja. Tworzę ogród bylinowo-trawiasty Nowoczesny, długi, wąski, różowo-biały (okolice Lublina), a także mam Pomidorowy Zawrót Głowy. Skrócona historia ogrodu i każdej z rabat w formie zdjęciowej w wizytówce.
Iwonka 09:28, 04 sie 2026

mrokasia napisał(a)
Jak mnie się tu podoba, super wyszła ta zmiana a rabata po lewej przy domu to normalnie bomba
Iwonka 09:31, 04 sie 2026

mrokasia napisał(a)
Trochę podrasowałam mini rabatkę przy drzwiach kuchennych .
Podrasowanie super Co to za czosnki? fajne mają główki, takie dorodne.
Iwonka 09:35, 04 sie 2026

Kasia a co myślisz o takich cisach zamiast mojego zjedzonego stożka coniki?
Klasyczne strzeliste cisy na mój wąski pasek przy podjeździe.
Fajne to zdjęcie, pokazuje nieco inną perspektywę.
Super są takie spontaniczne spotkania