Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Nowe migawki z ogrodu

Nowe migawki z ogrodu

tulucy 09:50, 25 maj 2026

ajka napisał(a)
Dzięki, a że tak zapytam ile one mają lat? ogólnie mam i takie, ale w porównaniu do zielonych to niebo a ziemia, poza tym mam wrażenie, że są coraz mniejsze

Nie wiem, ile, na pewno tego z pierwszego zdjęcia mam ze starego, przy przesadzaniu zrobiły mi się dwie części i jeszcze trochę się połamał. Ale ze starego przenosiłam sieroty, tam wszystko powoli nikło zaniedbane.
Ten z drugiego zdjęcia był kupiony już w ubiegłym roku i bałam się, że padnie, taki był słabowity. A tu niespodzianka.
W starym miałam więcej, ale po 3 latach mojej niebytności nie wszystko się zachowało niestety.
Na pewno miałam tam i takie, które rosły słabiej.

mrokasia napisał(a)
Wiesz co, tak myślę i myślę nad tymi Twoimi ścieżkami i chyba jednak ja bym widziała tu trawę…

Kasiulaaaa, no wiesz Ty co. Zajadę się przenosząc kosiarkę i kręcąc.
mrokasia 10:43, 25 maj 2026

Eeee, to nie warto. Rób żwirowe .
TAR 11:56, 25 maj 2026

mrokasia napisał(a)
Wiesz co, tak myślę i myślę nad tymi Twoimi ścieżkami i chyba jednak ja bym widziała tu trawę…

ja tez za trawa
Juzia 13:21, 25 maj 2026

A mi trawa do tych obrzeży kamiennych nie pasuje

Jak masz jakieś worki foliowe po budowie to możesz rozłożyć, na to żwir łamany ze żwirowni i będzie pięknie i praktycznie

tulucy 13:27, 25 maj 2026

Juzia napisał(a)
A mi trawa do tych obrzeży kamiennych nie pasuje

Jak masz jakieś worki foliowe po budowie to możesz rozłożyć, na to żwir łamany ze żwirowni i będzie pięknie i praktycznie

Mam nawet włókninę, bo mi została z wykładania ścieżki przed chwastami. I jeszcze ze taką szmatę jakąś, która była przykryta kostka na paletach.

Trawa będzie, ale na ścieżkach przy tarasie. Na froncie jednak żwir, względy praktyczne, te ścieżki dwie wąskie, do tego przekładanie kosiarki nad chodnikiem, który jest wyżej. No i nawet jak nie skoszę trawy, to będzie front ładnie wyglądał, a nie zarośnięty.
LIDKA 20:27, 25 maj 2026

Łucja też bym dała kamyki .
My musimy przez taras przejechać kosiarka żeby kosić pólnocny trawnik i to jest jeden z głównych powodów ze nie chce już tego trawnika.
Kamyk lamany na grubo i będzie ok. Po drobnych otoczakach ciężko chodzić . Wiem bo mam przy basenie.
Odkurzaczem się kamyki fajnie sprząta.

Trzeba sobie upraszczać życie .
mirkaka 16:03, 26 maj 2026

pracowita mróweczka jesteś, coraz piękniej Scieżki też wysypałabym żwirem,
Te donice przed furtką są wmurowane?
tulucy 16:42, 26 maj 2026

Ta ścieżka to w sumie bardziej dekoracja niż komunikacja będzie. Przejście jest szerokie wzdłuż ściany. A że jako całość rabata byłaby za szeroka, to pomysł ze ścieżką. Dla ułatwienia chodzenia mogę poszukać w składach kamienia albo na polach jakichś dużych plaskich kamulców.

Mirko, dziękuję . Donice są "tylko" postawione. One nie mają dna, to tylko takie czworoboki. Ale potwornie ciężkie.
tulucy 20:58, 26 maj 2026

tulucy 20:59, 26 maj 2026