Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Puste pole z wysepką kwiatową

Puste pole z wysepką kwiatową

Elfik 23:34, 02 gru 2011

tyna napisał(a)
W strasznie emocjonującym momencie się pojawiam u Ciebie.....

Oj tak, Justynko, tak! Ja u Ciebie też się wreszcie pojawię, ale w momencie bliżej nieokreślonym... Do zobaczenia
Gosia 08:24, 03 gru 2011

elkatei napisał(a)
Gosiu miła - strasznie mi pochlebiasz, ale ja z polskiego miałam 4-kę. A pisanie wypracowań domowych (dziś to się chyba nazywa "rozprawka"? ) było dla mnie torturą. Aby zwiększyć pojemność moich wypocin p i s a ł a m s z e r o k o ... , a jeśli miałam to przeczytać głośno, mówiłam w o l n o, żeby dłużej trwało...
Co do ogrodu, nie zapamiętuj sobie tak bardzo jego wyglądu, bo on się zmienia z dnia na dzień i przestaje w ogóle mieć wygląd. Krety ciężko na to pracują. Po półtora dnia przerwy rozpoczęły nową kampanię rycia. Przez ten czas chyba odbywała się u nich narada, gdzie ryć. Inteligentne są: przeniosły się tam, gdzie wąż do zaczadzania nie sięga...
A gdzie Twój ogródek???????????

Elu krety i u mnie buszują jak najęte, dobrze chociaż, że tylko w części sadowniczej. Natomiast w ogrodzie ozdobnym (powiedzmy, że ozdobnym ) kretowisk nie widzę, natomiast cebulowych na wiosnę też raczej nie zobaczę, bo tu ogrodem zawładnęły nornice. Co do mojego ogródka, to raczej go nie pokażę, bo ze wstydu pod ziemię bym się zapadła i absolutnie nie jest to kokieteria tylko samokrytyka po obejrzeniu ogrodów tutejszych forowiczek i forowiczów. Jak się jeszcze trochę podszkolę i poprawię ogród na tyle by nadawał się do pokazania to wtedy założę własny wątek. Pozdrawiam Cię i życzę wygranej w walce z kretami.
Poziomka 08:40, 03 gru 2011

elkatei napisał(a)

Bożenko, chyba masz rację. U mnie była już tak straszliwa susza, że zużyłam chyba parę metrów wody, lałam 2 dni. Odnoszę wrażenie, że ta inwazja właśnie od tego czasu. A jeszcze teraz to nawilżanie się potęguje, bo do każdej dziury wodę leję, zanim karbid wsypię. Aż się boję pomyśleć, co będzie jutro.

Elu głowa do góry, jest jutro i pada deszcz, może krety przeniosą się na okoliczne pola. Prognozy pogody zapowiadają w ciągu najbliższych dni opady.
Domi 10:23, 03 gru 2011

No tak, czatowanie na kreta jest szalenie czasochłonne A przy dzisiejszej pogodzie to już całkiem odpada. Może kupisz kilka pułapek i będziesz przekładać? Później powinno się uspokoić.

marzena 11:33, 03 gru 2011

Ela, nie wiem, czy Cię to pocieszy ? ale u mnie pewnie nie mniej kretowisk ! codziennie usuwam 2-3 taczki (sic!) ziemi z ich kopców... no i podsypuję nią różne rośliny... ale nie wiem zupełnie jak sobie poradzić z tymi kretami ? trawnik zupełnie poszatkowany pustą ziemią...
badara 11:54, 03 gru 2011

Ja też się poddałam,zbieram ziemię z kretowisk,resztę rozgrabiam ,nawet nie chce mi się o tym myśleć , dopóki był kot nie było ani kretów ,ani tym bardziej nornic,ale kotek zaginął ,ku naszemu wielkiemu żalowi i cały podziemny świat ożył ,trawa znów ugina sie pod stopami
marzena 12:00, 03 gru 2011

Łucjo, u mnie jest kot i 2 psy ... i NIC z tego nie wynika, jeżeli chodzi o liczbę kretowisk
badara 12:14, 03 gru 2011

Marzenko,nasz kot to był dzikusek,nie wiadomo skąd przyszedł i dokąd poszedł ,to był urodzony łowca, obłaskawiliśmy go i polubiliśmy się ,niestety trwało to tylko dwa lata
Elfik 15:17, 03 gru 2011

Kochane Dziewczyny, Wszystkie! , nie wymieniam, bo wpadłam tylko na moment, żeby oznajmić, że właśnie do krecich nor nawtykałam.................. kupy od fretki................
Dziś żadnych nowych kopców, w paru miejscach tylko tunele nadniesione...

Łucja - Rege u mnie jest! - - - - we wspomnieniach...

badara 19:15, 03 gru 2011

Elu kochana ,SZOK,kiedy zrobiłaś to zdjęcie ?,dzięki ,łezka w oku się zakręciła