Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Puste pole z wysepką kwiatową

Puste pole z wysepką kwiatową

jotka 12:13, 25 cze 2013

Eluś, smutno bez Cibie ...
barbara_kraj... 01:02, 26 cze 2013

Wątek zaznaczam, ostatnio mi ciągle się gubią
Elfik 16:56, 26 cze 2013

Już, już daję głos...
No i jak tu mieć zdrowe nerwy? Ostatnio wylałam na tę moje pustynne piaski wodę w ilości... hm... 5 godzin lania! Po to, żeby na następny dzień lunęło i leje do dziś. Trawa bardzo to sobie chwali, ale z niepokojem odnotowałam na niektórych roślinkach oznaki przepicia . Previcur będzie w robocie.
Moje rabatki zaczynają pękać w szwach. Już na chwasty nie ma miejsca. Tak się pocieszam, bo z okna nie widzę

Chopiny w tym roku są wyjątkowe!

A to moje najmłodsze dziecię. Przecudna Renate Steiniger. Oj, nie dam jej do gruntu. Będzie się miała „po Danusiowemu”

eliza3 17:34, 26 cze 2013

Eluś dobrze, że jesteś Piękne te Twoje nasadzenia. Tak czyściutko, że żaden chwaścik nie śmie wyrosnąć
Podglądam, bo chcę poszerzyć rabatę, więc i miejsca na nowe nasadzenia będą, znowu można będzie coś do ogrodu przytargać
Chopin rzeczywiście piękny, odkąd mój odnalazł imię też coraz piękniejszy mi się wydaje
Anita1978 20:12, 26 cze 2013

Zaglądam, jak zwykle kwiatowo u Ciebie! Pozdrawiam i macham!
P.S. A na co ten previcur stosujesz?
Krys 20:58, 26 cze 2013

Elu fajnie,że jestes ,rabatki cudne ,pozdrawiam
Kondzio 21:05, 26 cze 2013

ślicznie unas tez leje i nic nie dam rady zrobić ale cóż najważniejsze ze nie ma strat
monteverde 22:22, 26 cze 2013

Elfiku widać, że deszcz służy Twoim roślinkom aby tylko nie za dużo, u mnie Chopiny wyjątkowo duże kwiaty maja w ogóle wszystkie róże są w tym roku śliczne, ale po tym deszczu, bo leje to faktycznie.... pozdrawiam serdecznie
Poziomka 22:34, 26 cze 2013

Elfik napisał(a)
Już, już daję głos...
. Trawa bardzo to sobie chwali, ale z niepokojem odnotowałam na niektórych roślinkach oznaki przepicia .

Elu u mnie jeszcze gorzej , wycięłam już ponad połowę pędów hortensji aspery i obawiam się że nawet podlewanie jej Previcurem nie pomoże , róża przy ganeczku cała wycięta
Elfik 23:24, 26 cze 2013

Elizko – ja już nie „przytarguję” nowych nabytków, a i tak rabatki poszerzam, bo roślinki się powiększają, jakby je ktoś pompował. Dla porównania: to fotka z ub. roku, porównaj z 1 zdjęciem powyżej. Seslerie się tak rozrosły, że dla żurawek nie było już miejsca, musiałam je przenieść

Anitko – to środek grzybobójczy, można też nim odkażać glebę. Jest świetny, ale ma jedną wadę: drogi

Krysiunia – ja u Ciebie też byłam, ślicznie masz, i jak bogato!, nawet sobie pomyślałam, że dużo szybciej Ci z ogrodem idzie, niż z domkiem... Ale dla domku jeszcze nie wymyślono „magicznej siły”, tak, jak dla roślinek...

Kondziu – ale super Twój nowy image, co za klata pod tą zalotnie rozchełstaną koszulą! A w ogrodzie niejedno byś pewnie zrobił, jakby miał kto nad Tobą trzymać parasol, hi, hi, hi...

Aniu – u mnie te deszcze najgorzej się odbiły na firletkach kwiecistych, kwitną, ale wszystkie mają liście zżółknięte, chyba są zagrzybione. O Tommelise pamiętam

Jasiu – to okropne! Twój ganeczek bez róży?! No, odbije przecież, ale to czekanie strasznie frustruje. No ale myśmy chociaż gradu nie miały. Tfu, tfu... Całuski ślę