Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Puste pole z wysepką kwiatową

Puste pole z wysepką kwiatową

Milka 10:36, 15 lip 2013

Jestem, podziwiam Anabelkę i rudbekie, w wszystko takie leynie i kolorowe piesio wymiata
Yen 19:29, 15 lip 2013

Eluś, piękna Twoja Anabelka, moją te gradobicia zniszczyły, ale i tak trzyma się najlepiej ze wszystkiego. A rudbekie muszę sobie posiać. Tylko nie wiem gdzie
Amisia pozdrów od mojej Amfuni i pogłaskaj ode mnie. Pa!

Też podpieram jak się da.
Elfik 21:43, 15 lip 2013

Miluśka - w tym roku jak na ironię, wszystko kolorowe, a w większości przez szybę się ogród ogląda, bo leje i leje. No, dziś z przerwami Ale w pokoju cały czas słońce!

Jola - Twoja Anabelka też niczego sobie, widzę, że też ją ładnie wspierasz. A Amfunia wielkości samochodu... Wiem, wiem, perspektywa Słodka z tym języczkiem. Też pomiziaj. Myślę, że by się z Amisiem polubiły.
Wiesz, z czego się dziś najbardziej ucieszyłam? Z tego:

Poznajesz? Cleome...
Dzidka 22:13, 15 lip 2013

monteverde napisał(a)
śliczne rudbekie Elfiku, Basia pisze,że ta 2 metrowa to naga? zobaczymy, może jednak będzie miala coś zakryte Elfiku a masz taką? pozdrawiam

Nie będzie się okrywać.
hanka_andrus 22:47, 15 lip 2013

Pytałaś mnie o ziemniaki. W skrócie ci odpowiedziałam. Uściślę tylko,że jeżeli ziemniaki jużzaczęły tracić zielony kolor, to nic nie rób, najwyżej nie będzie dużego plonu.
Obsypuje się 2 razy. zaraz jak wzejdą,i potem przed kwitnieniem. Potem już nie rusza się ziemi, chyba,że chwasty są.

Bożenka napisała o uprawie w workach. To specyficzna forma, a widziałam jeszcze takie trzystopniowe donice, sukcesywnie nakładane na roślinę.ponoć rewelacyjne!
Po prostu więcej korzeni, większa szansa na bulwy.
rozajerycha 23:58, 15 lip 2013

Cieszę się,że masz jeszcze do nich cierpliwość Elu )))))))))))
Dziękuje za obrazki .
Rudbekie ładne i cała reszta z pieskiem na czele.
Ściskam
marta
jotka 05:31, 16 lip 2013

Ochy i achy dla Anabellki dotarły aż do mnie I słusznie Rudbekie też kocham i mam
Elfik 07:38, 16 lip 2013

Hanusiu, skąd Ty wszystko o wszystkim wiesz??? Dzięki za info, moje krzaczory wyjątkowo krzepkie i zielone, zaczynają mieć kwiatuszki, a raz już je podsypałam z przypadku, bo dosypywałam ziemi do dziury po kompoście (tam siedzą). A chwaściorów, ho, ho! Dziś słonko od samiuśkiego rana, będzie cały dzień roboty. Pozdrawiam Hanusiu

Martusiu - cierpliwość?, że niby do tych kartofli? Same się zasadziły z jakichś obierek, to i hoduję dalej

Joluś - popatrz, jak głos daleko niesie..., aż nad morze! Nieraz jeszcze pohukam! A dziś - aż mnie łapki świerzbią do plewienia. Urodzaj takiego makabrycznie wielkiego, rozkładającego się trawska . Dzidka mi mówiła, jak się nazywa, ale zapomniałam. Ale Ty nie plew, tylko kwiatki wąchaj!
Yen 11:01, 16 lip 2013

Elu, zazdraszczam kleome, u mnie nie wzeszła, ale będę próbować. A anabelki, faktycznie ładne i niezawodne. U mnie też słoneczko to lecę do ogrodu, trzeba wykorzystać.
Milka 11:06, 16 lip 2013

Chyba niedługo przestanie lać...obejrzałam prognozy, ma być ciepłe lato
u mnie niestety wąż i konewki w ciągłym użyciu, czasami mam dość i odpuszczam, ale jak zobaczę smętne kwiaty, mam wyrzuty sumienia
firletka ma taką tendencję, że od dołu brązowieją i usychają liście, to w niej mi się nie podoba..w bardzo suchych miejscach stoi na baczność i liście srebrzyste, w innych pokłada się i sporo już jej wyciepałam

w tym roku tak późno siałam do gruntu, ze aż dziw że są jakieś sukcesy wysiewałam cleome, z nasion, ale niestety nie udało się
pozdrawiam