Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Puste pole z wysepką kwiatową

Puste pole z wysepką kwiatową

zbigniew_gazda 21:38, 14 gru 2011

Elu - uszka pierwszoligowe są. A co do słuchania się żony to się okaże na wiosnę jak będę wywalał Hakuro w inne miejsce. Może dojść do pierwszego rozwodu na Ogrodowisku !!!
marzena 22:00, 14 gru 2011

Ela, piękny Twój ogród w szacie lekko zimowej
a uszek tyle, jakie równiutkie jaki farsz do nich dałaś ? wiem, że grzybki, ale jakie ? myślę, że trochę pieczarek i suszone też ? no, ja chyba tylko zamrożę zrobiony farsz i jednak wykonam je w wigilię...
Elfik 22:21, 14 gru 2011

Zbyszku - masz całą zimę na ostrożne pertraktacje...
Marzenko - farsz jest z samych najprawdziwszych prawdziwków własnoręcznie zbieranych (zapasik z ub. roku miałam). W dodatku gotowałam je w niewielkiej ilości wody, aż do odparowania wywaru, więc aromat był........... ach! Ale następną porcję ugotuję normalnie (dzień przed Wigilią), wywar idzie do barszczu, a czapeczki posiekam do kapusty z grochem...
A nie łatwiej by Ci było Marzenko zrobić teraz spokojnie uszka i zamrozić, zamiast mrozić sam farsz i męczyć się w Wigilię? Bo to jednak jest straszne dziubdzianie - ja te 200 uszek (chyba...) łącznie z wyrobieniem ciasta i posprzątaniem robiłam 3 godziny...
Gardenarium 22:24, 14 gru 2011

Ale macie dziewczyny cierpliwość nadludzką Do czego, jak do czego, ale do kuchni nie mam.

Instagram Ogrodowiska
marzena 22:31, 14 gru 2011

Ela, no, nie wiem, ale nigdy nie mrozilam... chyba zrobię jak zawsze... chyba, ze napiszesz, jak Ty mrozisz, żeby było ok ?
Elfik 22:44, 14 gru 2011

Danusiu, Ty masz cierpliwość nadludzką do zupełnie innych rzeczy!!! Nie tak przyziemnych.............. A jeszcze do tego Ty masz cierpliwość nadludzką DO NAS!!!
Ale ja też nie jestem fanką gotowania... Nie myśl sobie..........
Krys 22:46, 14 gru 2011

Elu ... no nie wiem jak to okreslic ten widok uszek,uszeczek to ,to mistrzostwo świata .Jesteś wielka .Katalog wzorów to kopia zdjęc ,które mi sie podobają i mogą się przydać do mojej koncepcji ogrodu
Elfik 22:59, 14 gru 2011

Marzenko, ja po ugotowaniu odcedzam, rozkładam na talerzu i studzę.

Zimne układam na tackach warstwowo, każdą warstwę oddzielam folią. Wyjmuję z zamrażarki dzień wcześniej, a w ostatnim momencie wrzucam na pół min na wrzątek. Polecam Ci, to ogromna wygoda.
To samo robię z pierogami. A wiesz, z czego mam tacki? Z Ferrero...
Gardenarium 23:01, 14 gru 2011

elkatei napisał(a)
Danusiu, Ty masz cierpliwość nadludzką do zupełnie innych rzeczy!!! Nie tak przyziemnych.............. A jeszcze do tego Ty masz cierpliwość nadludzką DO NAS!!!
Ale ja też nie jestem fanką gotowania... Nie myśl sobie..........

No żeby wołami mnie ciągnęli do tych uszek to zastrzel mnie, ale nie dam się.

Instagram Ogrodowiska
Elfik 23:02, 14 gru 2011

Krysieńko, doszło...! Oglądaliśmy z mężem. To już zaczyna być popularne, u nas też...