Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród nie tylko bukszpanowy - część I

Ogród nie tylko bukszpanowy - część I

myszorek 18:07, 18 lip 2011

gardenarium napisał(a)
Wygląda na to, że posadzę je na skwerku u Wiesi, będę dbać, ciąć, a kiedyś przesadzę do swojego nowego ogrodu..jak go będę miała oczywiście.A jak nie to do bukszpanowego

o -zaczynasz głośno wypowiadać marzenia, znaczy coś jest na rzeczy, czuję to przez kości.
Fajną piramidkę tworzy ten dzyn dzyn dzwoneczek.

Danuś, na zdjęciu co pokazałaś z bliska szpaler cisowy Beacie te niebieskie chabazie (wybacz określenie, jest jak najbardziej pieszczotliwe)w tle, to jest lawenda, czy inne rozczapierzone cudo?
Sebek 18:10, 18 lip 2011

myszorek napisał(a)

Wygląda na to, że posadzę je na skwerku u Wiesi, będę dbać, ciąć, a kiedyś przesadzę do swojego nowego ogrodu..jak go będę miała oczywiście.A jak nie to do bukszpanowego

o -zaczynasz głośno wypowiadać marzenia, znaczy coś jest na rzeczy, czuję to przez kości.
Fajną piramidkę tworzy ten dzyn dzyn dzwoneczek.

Danuś, na zdjęciu co pokazałaś z bliska szpaler cisowy Beacie te niebieskie chabazie (wybacz określenie, jest jak najbardziej pieszczotliwe)w tle, to jest lawenda, czy inne rozczapierzone cudo?

Lawedna - bo właścicielka ogrodu bardzo ją lubi i jest posadzone kilkaset krzaczków.
Chyba dobrze pamiętam Danusiu z Mai ?

A u Ciebie co dużo mówić - perfekcyjnie, przepięknie, z klasą
BEATA_S 18:15, 18 lip 2011

Sebek ! Ty to wszystko wiesz !!!
Sebek 18:20, 18 lip 2011

Oj tam, oj tam
Gardenarium 18:48, 18 lip 2011

Agnieszka napisał(a)
Danusiu, jak się tnie iglaki w spiralę? Mam te duże jałowce Skyrockety przy trawniku i chciałabym je ukształtować w spirale, ewentualnie w 3 kule na wspólnym kiju. Która z tych form będzie łatwiejsza dla amatora? Widziałam nad morzem Skyrockety ukształtowane w 3 półkule na wspólnym pniu i to też było niezłe. Czy trudno potem utrzymać takie figury?

Zamieszczę zdjęcie z jednego mojego ogródka.

Ten jest zrobiony z cyprysika Lawsona o niebieskich igiełkach

Nie jest takie drzewko długowieczne i bardzo odbija i nie chce trzymać formy. Nie ma to jak bukszpan i cis.

Instagram Ogrodowiska
shrekol 22:16, 18 lip 2011

gardenarium napisał(a)

Danusiu kiedy tniesz te miłorzęby aby miały taki wąski pokrój? Mam na ulicy dwa i zimą złamały im się czubki, a teraz po zasilaniu florovitem jak ruszyły to..... konieczne ich cięcie
Marta 22:22, 18 lip 2011

Śliczny kolor dzwonków
anetawi 22:31, 18 lip 2011

Sebek napisał(a)

Danusiu już kiedyś pytałam, ale chyba przegapiłam odpowiedź. Czy robicie w swoich realizacjach oświetlenie ogrodowe? Masz może jakieś zdjęcia? A może jest artykuł? Widziałam na internecie, że można kupić gotowy zestaw. Jak to się ma do warunków pogodowych (sprzęt)?

Tutaj masz na stronie Gardenarium
http://www.gardenarium.pl/oferta/oswietlenie-w-ogrodzie
wątek na ogrodowisku
https://www.ogrodowisko.pl/watek/118-oswietlenie-ogrodu
Oraz artykuł
https://www.ogrodowisko.pl/artykuly/123-oswietlenie-ogrodu

Sebek działasz jak dobra wyszukiwarka. Serdeczne dzięki
Sebek 22:33, 18 lip 2011

Ależ proszę
Gardenarium 23:55, 18 lip 2011

Przemku, nie tnę miłorzębów, kupiłam cięte a teraz sobie rosną. Tnie się wiosną zanim puszczą liście

Myszorku
- tam rosła lawenda, Sebek dobrze pamiętał

A dzwonki rzeczywiście mają wyjątkowy kolor, mnie także urzekły, że nawet długo się nie zastanawiałam.

Instagram Ogrodowiska
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies