Matra,będę śledzić powstawanie skarpy,jestem bardzo ciekawa efektu.Przełażących przez płot chwastów współczuję.Na zdjęciu wyglądają jak jakaś inwazja obcych Tak mi się skojarzyło
Niespodzianki są fajne, ale niekoniecznie te w postaci czerwonych tulipanów - zamiast różowych
Ehh te chwasty...każdy ogrodnik z nimi walczy
I my też tak jak Marzena pisze - od czasy do czasu randapem przejedziemy po tej sąsiedniej łące - ale z naturą nie wygrasz
siaskaa - kurczę - nie dziwię Ci się trochę,że wena Cię opuściła - ja bym pewnie miała tak samo ! Ale już się możesz pozytywnie na nowy ogród nakręcać, planować, marzyć
Skarpa będzie murowana - betoniara już dzisiaj chodziła
monitka - bardzi miło mi się zrobiło po Twoich slowach Teraz już narzekania coraz mniej bo z dnia na dzień wszystko w oczach rośnie i aż się serce raduje na ten widok A i planów mam tyle, że hohoo, więc nie ma co narzekać, tylko trza się brać do roboty
Skarpa super! Chwaściory... rozumiem. Mam to samo. Małż mówi, że dokleimy do siatki takie panele drewniane. Chyba dobry pomysł, nie będę widziała tego badziewia. Ropundapem pryskam za płotem na metr, ale co z tego jak pokrzywy włażą mi do ogrodu. Wczoraj była burza, dzisiaj wiało - na ogrodnika z opryskiwaczem turbo przyjdzie mi poczekać...
Napisałam w dziale iglaków - przekleję jeszcze tu:
Napiszcie proszę - czy ja mogę jeszcze teraz przyciąć świerka? W celu zagęszczenia i trochę ograniczenia wzrostu? Nie wiem czy nie za późno już bo przyrostów mlodych sporo.
edit - już o mai w ogrodzie doczytałam, ze na przełomie czerwca i lipca
Obok rośnie moja biedna kalinka, podjadana przez mszyce - też niedawno przesadzona na słońce - widać, że jej tu dobrze, bo pięknie kwitnie - jestem nią oczarowana