Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Dolina Tęczy

Dolina Tęczy

jotka 09:54, 15 maj 2012

Biel cudna Ale zdecydowanie królują zawilce
arcobaleno 14:38, 15 maj 2012

monitka napisał(a)
To świetna wiadomość, że są przyrosty na choinie i cisie. Czyli wszystko idzie w dobrym kierunku

Arco a na kiedy masz obiecane u ogrodnika hortensje? Bo u nas są w tej chwili nie do dostania....wkurzam się na maksa bo jak mam czekać do kwitnienia aż będą w sprzedaży to mnie chyba szlag trafi...

monitka - a weeeeeeeeeźźźźź bo mnie już też szlag trafia!!! Byłam ostatnio - były dwie na stanie, takie niezbyt okazałe, wziełam do kasy, ale babka mówi, ze we wtorek (czyli dzis) będzie dostawa większych trochę - to mówię - dobra - zostawiam te a prosze mi 6 sztuk odłożyć z dostawy - dzisiaj cała podekscytowana dzwonię jak tam moje hortensje a ta mi mówi, ze nie maa!!! I niewiadomo kiedy będą i czy będą !Nosz ^%$# wkurzyłam się na maksa - co jest z tymi hortensjami, ze to taki deficytowy towar u nas???

jotka - zawilce są cudne - to prawda
Ana 18:19, 15 maj 2012

Marta, no właśnie w tym roku jakaś straszna bidaaa z hortensjami! Nic nie rozumiem, rok temu na giżynku było ich ze 40! a teraz parę marnych sztuk lub wielkie i drogie...wymarzły im?

Generalnie nie masz wrażenia, że w tym roku nasze szkółki w miescie mają dużo marniejszy asortyment?
arcobaleno 21:00, 15 maj 2012

Ania - ja w zasadzie w tym roku dopiero zaczęłam takie większe zakupy w stacjonarnym szkółkach, wcześniej kupowałam na miejscu tylko jakieś tam sezonowe a głównie wszystko zamawiałam przez internet a i to niezbyt duże okazy...
Jutro chyba jednak podjadę na ten Giżynek bo kuuurczę dziura za tarasem czeka no...a boję się, ze jak bedę tak zwlekać to całkiem się tych hortensji nie doczekam :/
Jutro wpadam do Ciebie ))))
monitka 21:02, 15 maj 2012

Ja też już nerwa mam i nie rozumiem z tego nic. Pożaliłam się dzisiaj szefowi w Smętowicach że cała Polska juz sadzi a u nas cisza, powiedział że się postara ściągnąć. No ale już od miesiąca to słyszę.. A w drugiej szkółce mówili mi że po 15 maja będą teraz się dowiaduję że dopiero jak bedzie pora kwitnienia. No i weź tu człowieku coś zaplanuj nic w tej mojej wiosce z tramwajami nie ma...

No to się wyżaliłam
arcobaleno 21:16, 15 maj 2012

Noo - to łącze się z Tobą w bólu Monia !
I jeszcze mnie dzisiaj sprzedawca na inne namawiał - czemu się Pani tej limeligth tak uczepiła?? A moze inną (unique mi proponował)?? A ja chcę tą i koniec, nooo !
Mam nadzieję, że jutro te wielkie okażą się warte swojej ceny :/
justi 15:44, 17 maj 2012

Mam takie świerki Conica w skrzynkach pod garażem, ale nie mają takiej ślicznej oprawy. Muszę im coś dodać do towarzystwa, bo u Ciebie śliczne. Moje maja juz parę lat to większe, ale lubią łysieć, spryskuję je często wodą.
Milka 15:50, 17 maj 2012

Wypatrzyłam sporo ciekawych miejsc, pięknych kaliny zawsze atakuje mszyca, co roku, więc trzeba pryskać; ale czosnki i ostróżki miodzio
Marzenka pisze o przędziorkach, też muszę prysnąć koniki, bo czubek i środek łysy, ale czym?
arcobaleno 19:47, 17 maj 2012

justi - dziękuję Wczoraj przesadziłam je w większe donice a do towarzystwa dosadziłam im własnoręcznie wysianą lobelię - która wcale jeszcze nie wygląda najlepiej

irenko - kalinę pryskałam już dwukrotnie - na szczęście kwiaty ładnie się rozwijają

Nie mam ostatnio weny do ogrodu - w pracy jakiś taki młyn w ostatnich dniach, przyjeżdżam, ogarniam obiadowo-rodzinno-dzieciowe sprawy i jestem padnięta...a do tego zimno i nieprzyjemnie na dworze...

Brak hortensji też mi nieco humor oklapił :/

Ale za to dzisiaj miałam fajne zajęcie Robiłam amatorską sesję zdjęciową gabinetu kosmetologicznego
Oczywiście nie mogłam się powstrzymać i do dekoracji nazrywałam w Maminym ogrodzie cudnych bzów Kilka kwiatowych ujęć dla Was

Netka 21:48, 17 maj 2012

No ty Kobieto czegokolwiek byś nie fotografowała to pięknie Ci to wychodzi ! Cudne zdjęcia