Magnolio, tu rozprawiałyśmy o różance, ale zaciekawiło mnie to zdanie, że w drugim kole trzeba będzie nawiązać stylem do pierwszego. Czyli w stylu tej rabaty T. S-S? Jakie rośliny wchodzą tam w grę? Trawy ozdobne z czymś jeszcze czy może być większa swoboda nasadzeń? Co prawda nie będę w tym sezonie tu działać, ale jak już mnie coś zaciekawi, to nie mogę przestać myśleć. Rozjaśnisz trochę jak znajdziesz czas?
Pokażę jeszcze postępy przy wykrajaniu pierwszego półkola. Zaczęliśmy od odwracania przekopanej darni, ale strasznie dużo roboty będzie z odzyskaniem ziemi spod darni, więc zdecydowaliśmy przykryć folią, żeby zgniło i wtedy przekopiemy. 3 tygodnie wystarczą, żeby zgniło czy trzeba czekać dłużej?
W okresie cieplejszym to nawet dwa tygodnie wystarczą. Jeżeli szpadel będzie wchodził w ziemię jak w masło to znaczy, że można kopać.
A te kostrzewy to nie za gęsto posadziłaś? Co ile cm? Ja się za bardzo na trawach i kostrzewach nie znam, ale czy będą miały się gdzie rozrastać te Twoje kępki?
Inne, które będą na namnażanie będę już sadzić rzadziej. Dzięki za odzew