Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród irci

Ogród irci

Milka 13:20, 06 mar 2012

ano można
ircia 21:11, 06 mar 2012

agata_chroscicka napisał(a)
Witaj Ircia,
widzę, że Twój dom i ogród też w "obcej ziemi". Rzuca nas po tym świecie. Chyba faktycznie Twoje kolorowe rabaty musza na Duńczykach robic wrażenie! Na mnie zresztą też. Róże fantastyczne - zawsze podziwiam ludzi, którzy potrafią z nimi rozmawiać. Sama mam zamiar wkrótce spróbować. Nieśmiało chciałam podrzucić pomysł na ten kawałek z klonem palmowym. Nie myślałaś może o japońskich klimatach? Kilka kamieni, trochę żwiru, jakieś hosty, może mały bambus, jakieś niskie trawy. Co ty na to? Klon byłby chyba zadowolony Pozdrowienia.

Witaj Agatko
Masz rację - nasz ogród pełen kwiatów zdecydowanie odbiega od duńskich. Sąsiedzi nie mogą się nadziwić i robią wielkie oczy, jak widzą nas z nowymi roślinnymi nabytkami Wg nich w naszym ogrodzie już dawno na nic nie ma miejsca.
Dzięki za rady dotyczące klonu Na razie posadziłam pod nim cebulki wiosennych kwiatów i właśnie hosty. I na te chwile stoję znów w miejscu. Ten wąski kawałek za domem koniecznie chcę jakoś harmonijnie zagospodarować. Na tę stronę wychodzą okna sypialni. Chciałabym kiedyś móc podziwiać ładny widok po przebudzeniu i na dobranoc Brałam pod uwagę różne warianty, ale to naprawdę trudny orzech do zgryzienia Mam nadzieję, że z pomocą Ogrodowiska uda mi się stworzyć ładną rabatę
A Holandia rozkochała mnie w sobie....
ircia 21:14, 06 mar 2012

Basiu, Małgosiu - mnie też bardzo podoba się szczególnie ta pierwsza ławka Ale tak jak mówi Justi - majsterkowicz potrafi
ircia 21:16, 06 mar 2012

aguniada napisał(a)
Witaj Irciu, widzę że u Ciebie na zdjęciach wiosna pełną gębą - my jeszcze czekamy na jej śmielsze poczynania Co nie zmienia faktu, że inauguracja wiosennych prac w ogrodzie już się odbyła i z utęsknieniem czekam na kolejny ładny weekend... Dzisiaj, mimo chłodu, jest przepięknie - lazurowe niebo i mocne słońce... Miłego dnia!

Witaj Aguś
wiosna idzie powoli, ale najważniejsze, że już dała znać o sobie Zaraz zajrzę do Twojego magicznego ogrodu
ircia 21:17, 06 mar 2012

irena_milek napisał(a)
ano można

Irenko - tu już wszyscy wiedzą, że dla Ciebie nie ma rzeczy niemożliwych
ircia 21:19, 06 mar 2012

justi napisał(a)
Jak ktoś ma majsterkowicza w domu, to samemu można zmontować taka ławkę.

Zgadza się Justi - a majsterkowiczów trzeba wykorzystywać, dopóki mają chęci dłubać Przynajmniej ja tak robię
Mala_Mi 21:59, 06 mar 2012

A jak majsterkować nie chcą po dobroci to łagodną perswazją
Joanka 22:09, 06 mar 2012

Oj macie dobrze..... mój do majsterkowania podchodzi jak do wilka
ircia 22:12, 06 mar 2012

asc napisał(a)
A jak majsterkować nie chcą po dobroci to łagodną perswazją

Hihi, Aniu - Ty zawsze i w każdej sytuacji sobie poradzisz
ircia 22:20, 06 mar 2012

Joanka napisał(a)
Oj macie dobrze..... mój do majsterkowania podchodzi jak do wilka

Tak Joanko, należę do tych, co mają dobrze Dla mojego majsterkowicza jeszcze nie było rzeczy niemożliwych