Kiedy ruszają trawy: red baron, miskanty, rozplenice? Czy już macie sygnal, że startują ? Bo u mnie nic sie w trawach nie dzieje poza trawnikiem... Nie mam żadnego doświadczenia z zimowaniem traw.
Zimują bezproblemowo u mnie, a u mnie jednak zimniej..z wyjątkiem rozplenic o ciemnych lisciach...te mi padły za każdym razem i nieważne jak dobrze okrywałam...... te zwykłe tez piekne...i już nie kupuje tych problemowych.
Trawy ruszają bardzo późno...... zaraz kuknę na zdjecia i Ci napisze...... moje Red Baronki wstawiłam....
U mnie wszystko podpsyane warstwą kory i to jedyne zabezpeiczenie..ale kory tyci-tyci
Dane z zeszłego roku..w tym roku może byc troche później..... długo zimno...
Trawy Red baron, miskanty , rozplenice.... zaczynaja wychodzić dopiero ok. 25 kwietnia, tak, ze widać że rosną. Z 17 kwietnia musiałam dobrze wpatrzyć się, by zobaczyć pojedyńcze zielone trawki ......
To co ty dzis porabiasz moja droga kolezanko?Pewnie odpoczywasz, a od jutra do roboty we wszystkich jej postaciach.Ja tez od jutra biorę się za prace ogródkowe jesli pogoda pozwoli.
Dziś to ja Bożenko nadrabiam prace zaległe.... I kukam co chwila na ogrodowisk Własnie opatuliliśy kwitnace narcyzy i tulipany..... delospermę....i ogród wyglada jak na święto duchów
Już woda w misce psa zamarzła Czyli znów zimno.... szkoda mi tych moich tulipanów i narcyzów. Cebulek szlag nie trafi, ale kwiatki może. Na początku okrywałąm co sie da w ogrodzie na zimę i pozostało mi się dużo dobra..chociaz niech się na coś przyda Poza tym każdy pretekst do połażenia po ogrodzie jest wskazany