Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodnik mimo woli

Ogrodnik mimo woli

Bogdzia 20:46, 09 kwi 2012

asc napisał(a)

To co ty dzis porabiasz moja droga kolezanko?Pewnie odpoczywasz, a od jutra do roboty we wszystkich jej postaciach.Ja tez od jutra biorę się za prace ogródkowe jesli pogoda pozwoli.

Dziś to ja Bożenko nadrabiam prace zaległe.... I kukam co chwila na ogrodowisk Własnie opatuliliśy kwitnace narcyzy i tulipany..... delospermę....i ogród wyglada jak na święto duchów

Strasznie nie lubie takich doraźnych działań ale co zrobic jak są konieczne. W poprzednia noc miało u mnie byc -3 stopnie a było -8, dziś zapowiadają -2 to pewnie będzie koło -6 więc i tak zimno. Podmarzły mi pąki na czerwonym ciemierniku i pewnie już nie zakwitną ale to nie taka duża strata drugi kwitnie.
Milka 20:47, 09 kwi 2012

Ania, też oglądałam prognozę i u nas przynajmniej ma być bez mrozu: co mi padło to padło, reszta już jakoś przetrwa; ty swoje pookrywaj, bo faktycznie jak ma być zimno, to byłyby straty;
Dzisiejszy dzień był u nas ciepły i słoneczny i niech juz tak zostanie

Też dziękuję za info o trawach, bo zagladam na nie , a one nic, a teraz wiem, że jest jeszcze czas
Celina 20:52, 09 kwi 2012

Cześć Aniu ,cześć dziewczynki wróciłam z działeczki, dzisiaj tak na spacerek i na kawusię powędrowałam. Kuknęłam ,parę fotek pstryknęłam i zaglądam co tu u was. A tu gadu gadu
Mala_Mi 20:58, 09 kwi 2012

Szkoda by było takich widoków....
Tulipki z hiacyntami...

Tego nie okrywałam, ale kwitnie borówka kamczacka

A to okryłam.... i wiele, wiele innych

I aparatem ze zwykłym zoomem ustrzeliłam chodząc po ogrodzie sójke jak piła wodę z poidełka (mamy rozstawione miseczki z wodą dla ptaków)
Mala_Mi 20:59, 09 kwi 2012

Celina napisał(a)
Cześć Aniu ,cześć dziewczynki wróciłam z działeczki, dzisiaj tak na spacerek i na kawusię powędrowałam. Kuknęłam ,parę fotek pstryknęłam i zaglądam co tu u was. A tu gadu gadu

Ja u Ciebie też byłam .....
leonia_pawlik 21:03, 09 kwi 2012

Aniu droga. Serdecznie dziękuję Ci za życzenia świąteczne. Za późno już, by składać Ci świąteczne życzenia / przepraszam, tak się złożyło/, więc przyjmij ode mnie wiosenne pozdrowienia wraz z tym skromnym krokusikiem z mojej działki oraz życzenia pięknej, słonecznej, kolorowej wiosny.

PS. Cieszę się, że o mnie pamiętałaś. Przyrzekam częściej zaglądać na Ogrodowisko, bo spotkałam tutaj wiele fajnych kobitek. Uściski.

U Was już wiosna w pełni, a na Śląsku wciąż zimno i wiosna się spóźnia.
Joanka 21:04, 09 kwi 2012

To żeś się naokrywała....
Mala_Mi 21:13, 09 kwi 2012

Wstawiam fotki dla Andziuli. Robimy eksperyment...i chcemy porównać jakie jest przesunięcie w czasie Fotki z soboty, bo tak wstawiała Andziula u siebie..i kiepskiej jakości bo się aparat rozstroił
Wstawiam fotki uśrednione ....bo w zależności od miejsca stadium rozwoju jest różne ....

Większośc bzów (lilaków) ma już zalążki pączków....

Liliowce maja różne stadium rozwoju, ale tak ok 5 cm trzeba uznać za średnią...

Rozchodniki...tak średnio ok 3 cm

Większoś sasanek wyglada tak...

Madzenka 21:16, 09 kwi 2012

Fajny eksperyment a ja pomocy potzrebuję na moim wątku ....
Mala_Mi 21:19, 09 kwi 2012

Piwonie są mniejsze,ale ta się speiszy do życia

Szachownice, czoski te z wielkich to tak 15 cm jak nic...

Orliki i bodziszki

Barwinek

Miniaturowe narcyze i wczesne tulupany - kwitna.... krokusy przekwitły, a co nie przekwitło to umarzło....