Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodnik mimo woli

Ogrodnik mimo woli

Mala_Mi 22:40, 10 kwi 2012

Marzena2007 napisał(a)
Trawnik masz zpiękny , zwlaszcza godny podziwu przy takiej powierzchni.
Nie jest sztuką mieć ładnych 100 m2 trawnika jak u mnie.
Ale na początek był 2x ruoundap, gelbogryzarka, rozluźnienie piaskiem, poczekanie przez cała zimę, skopanie wiosna, przegrabienie z nawozen, wyrównanie, posywpanie torfem odkwaszonym, sianie, walowanie, grabienie, walownie, grabieńie, walowanie, grabienie, walowanie,..... Podlewanie, ręczne pielenie z chwastów, podlewanie, pierwsze koszenie, ręczne pielenie, kolejne koszenie, pielenie, koszenie, nawóż na zachwaszczone trawniki, nawóz jesienny, mróz w bezśnieżną zimę, prace murarskie od wiosny.... Wertykulacja

Teraz czeka nas nawożenie, podlewanie, koszenie i już prawie nIe ma chwastow.

Wszyscy sie plytali dlaczego mamy taki mały trawnik???? Patrz powyżej!

Leżę ze śmiechu.......dobra jesteś Drugi Nobel przyznaje dla Ciebie
Madzenka 22:43, 10 kwi 2012

A ja dopiero doczytałam, że w wodzie wodę podajesz. To grzech !! Ja piwa nie piję ale w takich sprzyjających warunkach przyrody to chętnie bym malibu z Twojej szafki wypiła

Jak już do Rzeszowa sie kiedyś kulnę na rekonesans do Twojego grodu to malibu kupię ale Ty mleko zalatw i i pogodę aby sie w basenie pomoczyć
Martek 23:12, 10 kwi 2012

Nic co trawnikowe nie jest mi obce jeszcze dziś raz kolejny mówiłam T ,że przy trawie jest więcej pracy niż przy rabatach
Przeczytałam całą historię Aniu twojego trawnika szacun! Mnie udało się za pierwszym razem mieć ładny trawnik,ale po 24 kopcach krecich jednego dnia i powtórki z rozrywki kolejnego roku odechciało mi się wyrównywać powierzchni .Kopce były ogromne,złośliwe nie dałam rady doprowadzić do perfekcji terenu chociaż nie jest wielki Także z całym szacunkiem dla determinacji i to z jakim skutkiem !
Mala_Mi 23:18, 10 kwi 2012

Martek napisał(a)
Nic co trawnikowe nie jest mi obce jeszcze dziś raz kolejny mówiłam T ,że przy trawie jest więcej pracy niż przy rabatach
Przeczytałam całą historię Aniu twojego trawnika szacun! Mnie udało się za pierwszym razem mieć ładny trawnik,ale po 24 kopcach krecich jednego dnia i powtórki z rozrywki kolejnego roku odechciało mi się wyrównywać powierzchni .Kopce były ogromne,złośliwe nie dałam rady doprowadzić do perfekcji terenu chociaż nie jest wielki Także z całym szacunkiem dla determinacji i to z jakim skutkiem !

Z kretami poszłam na krwawą woję...nie chciały po dobroci... 2 lata pertraktacji....... ich wola...... z ciezkim sercem, ale albo ogród mój, albo kretów. Kawałek dalej maja całe hektary pół i łak.......

Faktem jest, ze z trawnikiem więcej roboty niz z rabatami, dlatego M w końcu zgodził sie na kilka rabatek
Mala_Mi 23:19, 10 kwi 2012

Marzena2007 napisał(a)
A ja dopiero doczytałam, że w wodzie wodę podajesz. To grzech !! Ja piwa nie piję ale w takich sprzyjających warunkach przyrody to chętnie bym malibu z Twojej szafki wypiła

Jak już do Rzeszowa sie kiedyś kulnę na rekonesans do Twojego grodu to malibu kupię ale Ty mleko zalatw i i pogodę aby sie w basenie pomoczyć

Kulnij się ....zapraszam M opatentował sposób na ciepła wodę w basenie.....da sie i w deszcz......
monteverde 00:15, 11 kwi 2012

Oj Aniu Ty masz zapęd do takiej ciężkiej roboty, ale efekty super
Madzenka 00:17, 11 kwi 2012

asc napisał(a)

Kulnij się ....zapraszam M opatentował sposób na ciepła wodę w basenie.....da sie i w deszcz......

Pod warunkiem posiadania przez ciebie mleka do malibu, chyba że nas po tym zemdli w basenie. Oj lecę spać jak ja jutro wstanę o 5:35???
Juzia 10:20, 11 kwi 2012

Marzena2007 napisał(a)

A walec to taki ....ręczny ?
Z glebogryzarką może być u nas problem...ale będziemy szukać.

W miastach są wypożyczalnie sprzętu...płaci się za dobę Poszukaj, napewno znajdziesz, bo u nas nawet są wypożyczalnie po malutkich miejscowościach... Wpisz w wyszukiwarkę wypozyczalnia sprzętu walec ogrodowy, glebogryzałka...znajdziesz na 100%

Juzia wszędzie są wypożyczalnie, tylko uwaga na weekend majowy to się trzeba o taki sprzęt bić

Orka będzie dopiero pod koniec lata... więc spoko...poszukam glebogryzarki
A walec już jest.
zbigniew_gazda 10:27, 11 kwi 2012

Aniu czekam na dzisiejszą relację. A na sernik zapraszamy tylko szybko bo już 2 kawalątka się ostało.
abiko 10:51, 11 kwi 2012

Ania pędzisz jak pociąg japoński.. kiedy ja mam to przeczytać
Fajna ta rabata z rh, kurcze a moje czekają na posadzenie w donicy, ale zanim serba nie kupię sadzenie jest bez sensu
Limelight super, muszę coś poszukać bo też potrzebuję. Że też nie ja jechałam po te rh tylko M miałabym szansę pospacerować po twoim ogródku.