Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodnik mimo woli

Ogrodnik mimo woli

Mala_Mi 19:15, 27 maj 2012

butterfly napisał(a)
Ależ masz Aniu "patyczakowo" ja poległam przy storczykach i już mi nikt nie wmówi, ze są łatwe w uprawie

Felki są prawie bezobłsugowe....z innymi już gorzej..... i tylko jeden powód że nie rosna i kwitna jak trzeba to przelanie.... aczkolwiek zdażyło mi się je potrzymać w wodzie przez 2 tygodnie... ale potem totalne przesuszenei im funduję Są to jedyne kwaty któe mi w domu rosną bez problemów.... wybaczają mi wszystko Moczę je w przefiltrowanej i jak mam czas przegotowanej wodzie co 2 tygodnie... a jak nie mam czasu to i więcej... i tyle.... czasami dam trochę odżywki do storczyków do wody ...
Mala_Mi 19:24, 27 maj 2012

noemi napisał(a)
Aniu ile Ty masz kwiatków szok... ale i ogród duży ... wróciłam się do początku Twojego wątku i przyznaję Ci rację z kwiatami w ogrodzie, broniłam się przed nimi na początku a teraz jak tak oglądam... u Wszystkich coś kwitnie , to bardziej mi się to podoba jak są kwiaty ... dobrze , że mam choć w donicach to lepiej się czuję i za chwilę zakwitnie mi lawenda to będzie się coś działo

Projekt mojego ogrodu trzymam na pamiątkę co chciałam mieć........ moja niespokojna dusza lubi widzieć pory roku w ogrodzie...... Dzięki temu potrafię określic czas jakiegoś wydarzenia..bo pamiętam co wtedy kwitło Donic nie chę dużo mieć , bo to trzeba podlewać i pilnowac... poza tym wiatr mi wszystko wywraca Nawet najsolidniejsze donice o dnie co ma szerokosć góry ..też nie pomaga... całe lato obstawiam klockami i czym się da by trzymało sie pionu (sta pieńki drewniane na tarasie, widać na fotkach).....bez sensu ..... kwiaty mam w ogrodzie I musi wystarczyć........... a kompozycje doniczkowe oglądam u Was.... Poza tym nei ma takeigo zmysłu estetycznego by tworzyć łądne kompozycje.... Tzn umiem okrślić co jest ładne, ale powsadzać ładnie nie potrafię...... Tym sposobem komponuję ogród za pomocą łopaty i listy chciejstw.
Ha, ha, wczoraj przesadziłą mmojąwiązówkę bulwkową..wydarłam spod choinki... już zaczyna kwitnać, więc po tym zabiegu klapła..... i nie wiem czy to przeżyje. ALe i tak pod choinką, za liliowcami nie było jej widać.... wiec najwyzej dalej jej nie będzie na widoku .... Z braku miejsca poszła tam gdzie jest miejsce (za 3 lata znów będzie pod choinką).
noemi 20:18, 27 maj 2012

To fakt, że z donicami jest dodatkowo zabawa ... dla mnie to na tą chwilę jedyne rozwiązanie ... wczoraj byłam u Mamy i nie mogłam oderwać się od piwonii... pachną obłędnie, dostałam na drogę kwiatka ... Aniu tak ładnie u Ciebie, że roślinki widać przyzwyczaiły się do Twoich zmian
hanka_andrus 21:20, 27 maj 2012

Anuś,dobrze widać zdjęcia, powiadomień tez nie mamy/
mira 21:22, 27 maj 2012

Tego można było się spodziewc, a efekty przeciez są , te byliny wysokie i zdrowe i gęste i kwitnace i jeszcze pewnie pachnące...........

Za naparstnicą lewizja..widać jaki okaz
Pachną gożdziki

widać słychac i czuć ! ale się nic nie dzieje haha - cudnie !!!
agata19762 21:48, 27 maj 2012

mam lęk wysokości..............ale na dach wylazłam............
wooooooooooooooow !!!!!!!!!!!!!!!!
Mala_Mi 21:53, 27 maj 2012

noemi napisał(a)
To fakt, że z donicami jest dodatkowo zabawa ... dla mnie to na tą chwilę jedyne rozwiązanie ... wczoraj byłam u Mamy i nie mogłam oderwać się od piwonii... pachną obłędnie, dostałam na drogę kwiatka ... Aniu tak ładnie u Ciebie, że roślinki widać przyzwyczaiły się do Twoich zmian

Moje roślinki wyznają motto jak ja.."Jak się nie ma co się lubi, to się lubi co się ma..... "
Moja przygoda z kwiatuchami na dobre rozpoczęła się też od mojej mamy, a właściwie od piwonii i ilili, które dostałam od niej.... Nie dość że ładne to przyjęły się i zakwitły Noemi..wiec uważaj...ja moją pstrokaciznę załczęłam od tego samego .... Teraz się wymieniamy kwiatuchami.....
Mala_Mi 21:55, 27 maj 2012

agata19762 napisał(a)
mam lęk wysokości..............ale na dach wylazłam............
wooooooooooooooow !!!!!!!!!!!!!!!!

A coś zfociłaś..lecę kuknąć..brak powiadomień skutkuje tym, że nie wiadomo co i gdzie nowego.....
Hanuś..dzięki za informację
Bogdzia 22:04, 27 maj 2012

Ona chyba na Twój dach weszła a nie na swój.
Mala_Mi 22:17, 27 maj 2012

Bogdzia napisał(a)
Ona chyba na Twój dach weszła a nie na swój.

No cóż....czytamy ze zrozumieniem.... trochę mi nie wyszło........