Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodnik mimo woli

Ogrodnik mimo woli

Milka 22:01, 02 cze 2012

Dorwałaś się do opcji foto~!!! i po co, tak super kwitną
monteverde 22:42, 02 cze 2012

Aniu ślicznie , ślicznie,ślicznie wszystko kwitnie, a powiedz mi czy przetacznik w pierwszym roku po posadzeniu zakwita, bo mój jest jeszcze mały i nie wiem czy zakwitnie o powodzie Twojej niebytności na spotkaniu już słyszałam, jesteś z bólem , usprawiedliwiona, ale nadal liczę na spotkanie
Milka 22:47, 02 cze 2012

czy to napisała ta sam Ania mam misz masz
monteverde 23:03, 02 cze 2012

barbara_kraj... 23:36, 02 cze 2012

Oglądam i nie wiem co bardziej podziwiać! Zachwycił mnie przetacznik ożankowy, mam podobny. Jednak Twój wydaje mi się piękniejszy!
Wypasione naparstnice kwitną na całego! Tawułki piękne, dorodne. U mnie dopiero zawiązki pędów kwiatowych...
Czy przypadkiem nie za dużo masz tych truskawek?))
Martek 23:36, 02 cze 2012

)))))))))))może faktycznie Aniu omijaj kuchnię,ja ci wierzę nic już nie musisz ani sobie,ani mnie udowadniać))))))))))Ale wiesz takie doświadczenia kuchenne raz w miesiącu to i ja miewam )))))))))))))
Poczytałam,ale i obejrzałam galerię.Faktycznie jak Jola zauważyła takiego widoku trzeba było w wietrzny,chłodny dzień.Można było pomarzyć,że pełnia lata i +30C za oknem
Mala_Mi 23:38, 02 cze 2012

monteverde napisał(a)
Aniu ślicznie , ślicznie,ślicznie wszystko kwitnie, a powiedz mi czy przetacznik w pierwszym roku po posadzeniu zakwita, bo mój jest jeszcze mały i nie wiem czy zakwitnie o powodzie Twojej niebytności na spotkaniu już słyszałam, jesteś z bólem , usprawiedliwiona, ale nadal liczę na spotkanie

O, już jesteś w domku, a ja siedzę nad ...tym co ostatnio zwykle....
Okazji do spotkania napewno jeszcze nie zabraknie W końcu wakacje Ci się należą...
Ja przetacznik kupiłam jako sadzonke w doniczce ..i kwitł w tym samy roku..natomiast nie mam pojęcia jak jest z sianymi???
Mala_Mi 23:46, 02 cze 2012

barbara_krajewska napisał(a)
Oglądam i nie wiem co bardziej podziwiać! Zachwycił mnie przetacznik ożankowy, mam podobny. Jednak Twój wydaje mi się piękniejszy!
Wypasione naparstnice kwitną na całego! Tawułki piękne, dorodne. U mnie dopiero zawiązki pędów kwiatowych...
Czy przypadkiem nie za dużo masz tych truskawek?))

Truskawek mam za dużo..... ale jak sąchętni, to zawsze zostawiam kilka odnóżek do ukorzenienia.... i zwykle jeszcze w tym samym roku owocują..... ja dostałam od przyjaciół w 2008 roku 10 sadzonek, zamówili mi przez gazetę..gdzie były reklamowane.... a sadzonki to były takie mikrusie, że mieściły się w małej kopercie...i był luz...to piszę bez przenośni i przesady. Do dnai dziejszego rozdałam chyba kilkaset sadzonek..ale już większych.... niż te co dostałam i zapełniłam kilka wielkich kubłów na śmieci
Jak masz ochotę to ci podchoduję i wyślę....
Martek o tobie pamiętam..... w zasadzie dla ciebie to już kilka bym miała..... ale chyba poczekam az pierwsze owocowanie przeleci, bo nie wiem jak truskawki-owoce by zniosły przesyłkę.. Ale jeszcze w tym roku będziesz miałą z nich truskawki... już może mnijsze i mniej ale do przymrozków....
Mala_Mi 23:49, 02 cze 2012

Martek napisał(a)
).Faktycznie jak Jola zauważyła takiego widoku trzeba było w wietrzny,chłodny dzień.Można było pomarzyć,że pełnia lata i +30C za oknem

Któraś na forum napisała, że w weekend ma być +30 stopni...15 w sobotę i 15 w niedzielę....... oplułam monitor..... Dziś było u nas +16....czyli jutro +14...grrrr Za to łatwiej dupsko się trzyma przed monitorem i pracuje jak bozia przykazała bez szwendania się po ogrodzie

O truskawkach napisałam wyżej.... kilka mi sieuchowało..i uciekło z zagonka..w tym jedna włazi do szklarni.....
Mala_Mi 23:50, 02 cze 2012

irena_milek napisał(a)
czy to napisała ta sam Ania mam misz masz

Której Ani to tyczyło??????? Jak widać ja mam misz-masz......... mój ulubiony misz masz..... chociaż czasami zęby zgrzytają.....