Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodnik mimo woli

Ogrodnik mimo woli

monteverde 13:40, 03 cze 2012

asc napisał(a)
Nie pryskłam ze względów estetycznych..smród starego mleka spowodowałby, że już do tej szkarni bym nie weszła Może być obornik..zniosę, ale zepsute stare mleko.j...akoś nie ma opcji Będzie co ma być.. w pomidorki wbijam drucik miedziany. Słyszałam od kumpla, że się sprawdza..a i na forum gdzieś o tym czytałam
Ogólnie za mlekiem nie przepadam..chyba, ze kefir, masło i śmietana w potrawach.. czasami mleko z chrupami...ale to raz na 3 miesiące..jak w lodówce nic innego już nie ma...

hahahaha, nie ma takiej opcji, pachnie świeżym mlekiem przez dzień i potem nie a gdzie wbijasz ten drucik w łodygę?
Martek 13:44, 03 cze 2012

A ja się zastanawiam zawsze skąd te dziury w pomidorach.Dawniej to słyszałam,ze się w ten sposób wstrzykuje coś co przyspiesza koloryt pomidorom,a teraz miedziane druciki ...?
Mala_Mi 13:47, 03 cze 2012

monteverde napisał(a)

Nie pryskłam ze względów estetycznych..smród starego mleka spowodowałby, że już do tej szkarni bym nie weszła Może być obornik..zniosę, ale zepsute stare mleko.j...akoś nie ma opcji Będzie co ma być.. w pomidorki wbijam drucik miedziany. Słyszałam od kumpla, że się sprawdza..a i na forum gdzieś o tym czytałam
Ogólnie za mlekiem nie przepadam..chyba, ze kefir, masło i śmietana w potrawach.. czasami mleko z chrupami...ale to raz na 3 miesiące..jak w lodówce nic innego już nie ma...

hahahaha, nie ma takiej opcji, pachnie świeżym mlekiem przez dzień i potem nie a gdzie wbijasz ten drucik w łodygę?

W łodygę Właśnie M kończy tę operację......drucik zastępuje Miedzian
andziulka 14:41, 03 cze 2012

Drucik miedziany =miedzian
Dobry pomysł, pierwszy raz o tym słyszę Domowe sposoby są zawsze najlepsze
Mala_Mi 15:42, 03 cze 2012

O efektach napewno powadomię ... tego drutka miedzianego....
miriami333 16:54, 03 cze 2012

Aniu pokazujesz cudne kwiaty ,szczególnie piwonie . Nie wiedziałam ,że jest żółta piwonia ,czekam na zdjęcie.Udało mi się na chwilkę zaglądnąć do Ciebie,zanim znowu wciągną mnie obowiązki przy mojej gromadce.Bardzo lubię odwiedzać Twój piękny ogród,jest to dla mnie ogromna przyjemność.Jestem na bieżąco.
Yen 17:16, 03 cze 2012

Aniu, super fotki. U Ciebie już tak kolorowo, tyle wszystkiego kwitnie. U mnie na razie marnie, ale też malutkie mam roślinki. Skąd brać cierpliwość na czekanie aż urosną.
Nie pokazywałam się od dawna , ale to wina braku czasu. Nie wiem jak wy to robicie, że macie czas na ogród, pracę i forum. Ja się nie mogę wyrobić. A teraz mam trochę dodatkowej roboty ( i dobrze, bo dodatkowo płatna ) to już całkiem nie wiem w co ręce włożyć.
Ale nie ma dnia, żebym was nie wspominała, jak wyskoczę do ogrodu.
Copdziennie podlewam, bo inaczej byłaby u mnie "góra piachu" i nic wiecej. Strasznie sucho, pierwszego czerwca trochę popadało, ale za mało. Dzisiaj też muszę zaraz iść podlać, bo marnie wszystko wygląda. Trawa calłkiem wypalona, żal patrzeć.
Pozdrawiam cieplutko Jola.
Milka 22:05, 03 cze 2012

No twoja szklarenka zaprasza, same dobrodziejstwa tam rosną
dobrze, że zajrzałam, myslałam, że cichutko siedzisz w pracy, a tu jednak coś się dzieje i nawet kluby adoracji są
Mala_Mi 22:07, 03 cze 2012

irena_milek napisał(a)
No twoja szklarenka zaprasza, same dobrodziejstwa tam rosną
dobrze, że zajrzałam, myslałam, że cichutko siedzisz w pracy, a tu jednak coś się dzieje i nawet kluby adoracji są

Bo pracuję...... i jeszcze trochę mi sie zostało do jutra....Jakie kluby adorracji.....??? Bo ja już dziś ciężko myśle..
Dzięki Edytka i Jola za wizytę
Milka 22:09, 03 cze 2012

Jakie, jakie, Iza lubi twoje foty a ty jej teksty i już oj spracowana jesteś, jak juz żartów nie chwytasz