Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodnik mimo woli

Ogrodnik mimo woli

Bogdzia 17:52, 14 lut 2012

Aniu a Ty podobno z wizytą do Zbyszka się wybierasz. A kiedy?
Milka 17:57, 14 lut 2012

asc napisał(a)
To złudznie optyczne fotografii... że jest tak dużo, że mierzyć trzeba w arach.
Pod Dąbrówką mam...(tu zaraz mi się dostanie) "szmatę". Posadziłam wąski pasek, a ona w 2 lata poszła po szmacie i korze... Jak wiosna zobaczyłam ten kwitnący łan to mi szczęka opadła....... Dąbrówka i w tle jasnozielone liście pęcherznicy o rozmiarach kolosalnych (chociaż tnę ją okró/utnie mocno) ..... tak to był piekny widok. W ramach eksperymentu urwałam kilka pędów dąbrówki i posadziłam w innnym miejscu aby sprawdzić czy sie przyjmie i jak szybko zarasta.... test przeszedł pomyślnie i cała szmata idzie won...... a zasadzę to wszystko dąbrówką.... i będą 3 ary A jest tego tyle, że rozdaję wszystkim chętnym.... i będzie z czego porobić sadzonki. Uszczknąć i w ziemie ,....... proste jak budowa cepa. Zero kosztów a efekt dobry
I tak nieskromnie pochwaliłam siebie sama .....

dziewczynoo sporo się uczę od ciebie! że ja wcześniej nie myślałam o sadzonkach. A i tak jak mi zabraknie chętnie adoptuję twoje nadwyżki. Ogrodowisko uczy
Mala_Mi 18:29, 14 lut 2012

Dziewczyny...to żadne sadzonki..urywa się kawałek i bach do ziemi..... nic więcej nei trzeba przy tym robić Pisało w internecie, że dąbrówke można kosić jak trawę Łaże po niej i sie trzyma

Dam wam ile chcecie..... naprawdę mam tego dużo Chyba że wymroziło, bo to prawie wszystko nie rośnie w zimi tylko w korze na agrowłókninie..... o tak to sobie dobrze radzi.

Do Zbysia się zapowiedziałam w sobotę ..... będę obok przejeżdżać.... więć niegrzecznie ojca chrzestnego nie odwiedzić

Dziś mam pecha ..lilie nie weszły , panoramę wgrywałam i ....pomieszałam i zjadło.
Wstawię lilie i spadam do obowiązków, to bozia pokarała..... tyle rzeczy do zrobienia, a siedzę na komputerze...
To lilie, ale nie pytajcie jaka , bo nie pamiętam i nie mam zapisane..
To są lilie ładne......a pachnące....... te białe.... jak ktoś nie lubi intensywnych zapachów to nie polecam Zapach czuć z kilku metró, a jak wiatr zawieje...to daleko...

Bogdzia 18:37, 14 lut 2012

Rozmiar maja taki że na wystawę się nadają , również z wyglądu i zapachu. Zeby tylko nie zmarzły bo sa piękne.
Mala_Mi 18:45, 14 lut 2012

Już zamówiłam kolejne Jak zmarzną posadzę inne na szczęscie to nie drzewa czy krzewy które potrzebują dużo czasu aby zachwycić urodą...wystarczy im pierwszy sezon, a na drugi już są wspaniale I tu zleta cebulek i bylinek....... ładne szybko...cos dla niecierpliwych jak ja

Idę posadzić kilka ziarenek pomidorków...następne posadzę za 2 tygodnie

Pierwszy sukce nasionkowy ( i jedyny) to moje sksamitki...tych to chyba faktycznie był ar Wsadziłam pomiędzy wszystkie cebulowe i lilie..... Nawet pies biegajacy po nich nie był w stanie tego zniszczyć ....to mały fragmencik

Bogdzia 18:50, 14 lut 2012

Kwitna do zimy i wiele motyli je lubi i kolor tez taki jesienny żółto-rudy, to do samej zimy miałaś pieknie.Niektorzy nie lubią ich zapachu, mnie nie przeszkadza.
Mala_Mi 20:05, 14 lut 2012

Mi też... rekompensuje urodą i dłuuuugim kwitnieneim
Nasionka posiane...teraz sprzątanie....
leonia_pawlik 20:42, 14 lut 2012

Aniu, ja Tobie także posyłam walentynkowe pozdrowienia i życzę Ci dużo miłości w życiu.

Pszczelarnia 20:57, 14 lut 2012

I jak tu nie mieć lilii? Muszę mieć. Choć kilka wcisnę w szlachetne towarzystwo. A ja pomidory sieję po 25 marca. To jest chyba absolutny rekord czasowy siania czegokolwiek. Aksamitki ostatnio siałam na początku kwietnia. Lubię je.
Krys 21:01, 14 lut 2012

Aniu Walentynkowo dla Ciebie