Ale ładna....... tylko nie rośnie tak szybko..... i dziś mi ją znów podjadały gąsienice.. inne róze też zjadaja, tylko bonica sie trzyma..... wiec co jakiśczas robięobchód i zbieram te gąsienice ..nie dosć że lisćie to i kwatki pierniczają.... ale faktem jest, że z wielu róż które kupiłam w tym roku.. ona najbardziej kapryśna i rośnie najgorzej......... Ale kwaty ma ładne.... I ja nie fachoweic.. ja dopiero zaczynam przygodę z rózami.....
Aniu masz śliczne nasadzenia na rabatkach, co Ty kombinujesz? za każdym zakrętem coś nowego i pięknego mnie się u Ciebie bardzo podobało, a Bonica śliczna, to jest krzaczasta rabatówka
Elizo3....... pocieszasz mnie....... Szwarc mydło zostawię, ale te powidło chyba usunę....... ale pomysłu nie ma, czasu nie mam, rabata na uboczu, wiec znając zycie przeleci kolejny rok i bedzie jak jest....... Dziś M wpadł na kolejny pomysł demolki w oogrodzie..... wiec znó będą inne pilne rzeczy.. a bylinówka bedzie radzić sobie sama..... a że d oprzeróbki to nic w niej nie boię... nawet nie piele......... Za to ilu siewek sie dochowałam.....
Aniu dziękuję za miłe słowa Mi ogólnie też sie podoba.... ale zawsze może być lepiej... no i nie wszystko sie podoba..... ale ja z tyc hco lubią mieć co robić, wiec się nei martwię tym tak bardzo....
Nie mam pomysłu gdzie za rok posadzić dalie... bo wtykam gdzie popadnie... i to są błedne miejsca... a szkoda, bo to fajne kfiatuchy...
Mam sadzarkę do cebul i z niej korzystam...... Pomocne narzędzie do naszej gliny
Dojedzie, bo ulica przejezdna.. tylko pod dom nie dojedzie, bo mam wjadz przez wyspekę przystanku autobusowego, którą zabetonowali..... może w przyszłym tygodniu już pozwolą jezdzić, beton wylali w czwartek...... 5 dni..... wystarczy na związanie..... jak nie, trzeba porzucić auto gdzie sie da.. i podejsć na nogach.... Nie pamiętam gdzie Wy trzymaliscie auto na spotkaniu.. ale mam takich sąsiadów od sąsiedniej ulicy wjazd (część aut tam stała).. i tam najlepiej postawić.... pozwalaja nam korzystac ze swojego podwórka... ufff nie ma to jak dobry sąsiad