Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodnik mimo woli

Ogrodnik mimo woli

Mala_Mi 21:30, 06 paź 2012

agniecha973 napisał(a)
Dzięki za rózie Skromna mówisz ta królowa, hmmm... No skromnej róży to ja nie chcę.

Ale ładna....... tylko nie rośnie tak szybko..... i dziś mi ją znów podjadały gąsienice.. inne róze też zjadaja, tylko bonica sie trzyma..... wiec co jakiśczas robięobchód i zbieram te gąsienice ..nie dosć że lisćie to i kwatki pierniczają.... ale faktem jest, że z wielu róż które kupiłam w tym roku.. ona najbardziej kapryśna i rośnie najgorzej......... Ale kwaty ma ładne.... I ja nie fachoweic.. ja dopiero zaczynam przygodę z rózami.....
monteverde 21:33, 06 paź 2012

Aniu masz śliczne nasadzenia na rabatkach, co Ty kombinujesz? za każdym zakrętem coś nowego i pięknego mnie się u Ciebie bardzo podobało, a Bonica śliczna, to jest krzaczasta rabatówka
Mala_Mi 21:37, 06 paź 2012

Elizo3....... pocieszasz mnie....... Szwarc mydło zostawię, ale te powidło chyba usunę....... ale pomysłu nie ma, czasu nie mam, rabata na uboczu, wiec znając zycie przeleci kolejny rok i bedzie jak jest....... Dziś M wpadł na kolejny pomysł demolki w oogrodzie..... wiec znó będą inne pilne rzeczy.. a bylinówka bedzie radzić sobie sama..... a że d oprzeróbki to nic w niej nie boię... nawet nie piele......... Za to ilu siewek sie dochowałam.....

I jakieś takie foto..
andziulka 21:37, 06 paź 2012

dzięki Aniu za zdjecie boniki. Już ją zapisałam na swoją listę do zakupienia
zbigniew_gazda 21:37, 06 paź 2012

Anula - czy stosujesz jakieś specjalne narzędzie do sadzenia cebul ? Czy dojedzie do Ciebie czy trzeba od torów iść nogami ? Pozdrawiamy.
Mala_Mi 21:56, 06 paź 2012

monteverde napisał(a)
Aniu masz śliczne nasadzenia na rabatkach, co Ty kombinujesz? za każdym zakrętem coś nowego i pięknego mnie się u Ciebie bardzo podobało, a Bonica śliczna, to jest krzaczasta rabatówka

Aniu dziękuję za miłe słowa Mi ogólnie też sie podoba.... ale zawsze może być lepiej... no i nie wszystko sie podoba..... ale ja z tyc hco lubią mieć co robić, wiec się nei martwię tym tak bardzo....
Nie mam pomysłu gdzie za rok posadzić dalie... bo wtykam gdzie popadnie... i to są błedne miejsca... a szkoda, bo to fajne kfiatuchy...
Sebek 21:59, 06 paź 2012

Ania - zrób sobie jakąś daliową rabatę - one jakoś między roślinami marniej wyglądają niż posadzone w większych grupach. Dokładam Ci roboty - co?
Mala_Mi 22:01, 06 paź 2012

zbigniew_gazda napisał(a)
Anula - czy stosujesz jakieś specjalne narzędzie do sadzenia cebul ? Czy dojedzie do Ciebie czy trzeba od torów iść nogami ? Pozdrawiamy.

Mam sadzarkę do cebul i z niej korzystam...... Pomocne narzędzie do naszej gliny

Dojedzie, bo ulica przejezdna.. tylko pod dom nie dojedzie, bo mam wjadz przez wyspekę przystanku autobusowego, którą zabetonowali..... może w przyszłym tygodniu już pozwolą jezdzić, beton wylali w czwartek...... 5 dni..... wystarczy na związanie..... jak nie, trzeba porzucić auto gdzie sie da.. i podejsć na nogach.... Nie pamiętam gdzie Wy trzymaliscie auto na spotkaniu.. ale mam takich sąsiadów od sąsiedniej ulicy wjazd (część aut tam stała).. i tam najlepiej postawić.... pozwalaja nam korzystac ze swojego podwórka... ufff nie ma to jak dobry sąsiad
Mala_Mi 22:02, 06 paź 2012

Sebek napisał(a)
Ania - zrób sobie jakąś daliową rabatę - one jakoś między roślinami marniej wyglądają niż posadzone w większych grupach. Dokładam Ci roboty - co?

Hmmm................. ale gdzie? Cały czas mysle.. bo tak jak mówisz one najładniej wyglądaja same.......
Sebek 22:04, 06 paź 2012

Gdzie? Tak żebyś widywała to miejsce latem, ale zimą już niekoniecznie