Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród w lesie

Ogród w lesie

grupa_trzyma... 14:12, 29 sty 2013

Melduję posłusznie: storczyk wyjęty z szafy. Muszę mu znaleźć lepsze lokum. Przechłodzić go mogę w spiżarni. Spróbuję. Dzięki, Ania za link.
Mala_Mi 14:21, 29 sty 2013

Dzięki... pomidorki zapisane Kiedy wysiewasz??
grupa_trzyma... 14:28, 29 sty 2013

Jeszcze czas. Część wysiejemy w lutym a dugą część w marcu. Paprykę w lutym.
aneta230972 17:11, 30 sty 2013

Aga dzięki za rady dot. poziomek.
Odpowiedziałam na tamtym wątku ale przybiegłam się przywitać do Ciebie więc i tutaj odpowiem
Ja te nasionka olbrzymiej poziomki kupowałam rok temu na all... Są zapakowane w maleńki foliowy woreczek z instukcja obsługi. Zero namiarów na producenta Równie dobrze może się okazać, że to np. coś kompletnie innego. Chociaż wyglądają mi na nasionka poziomek.
Znalazłam na all.... i zamówię jeszcze troszkę a przy okazji znalazłam u tego sprzedawcy inne jeszcze interesujace mnie nasionka

http://allegro.pl/olbrzymia-poziomka-owocujaca-3-5-mies-po-wysiewie-i2958537657.html

A co myślisz o tym?

http://allegro.pl/jedwabne-drzewo-albizia-spi-i-swieci-w-nocy-i2963719522.html

Dziewczyno ale macie pomidorlandię. Gratulacje. Nie wspomnę już o warzywniaku, który jest bardzo duuuuży.
I wiesz co? Ja też tak jak Ty i Irenka gram w totka Pomimo tego, że wszyscy w koło się ze mnie smieją. Ale tak naprawdę to wygrywają przecież tylko ci co grają

Aga i jeszcze dot. poziomek. Czy przed wysianiem Ty je zaprawiasz czymś? Hania poleca zamoczenie nasionek w rumianku i tak prawdopodobnie będę robiła z pomidorami, papryką, ogórkami. Ale nie wiem kompletnie jak postępować z takim maleństwem jak poziomki. I po ile do dziurki tych nasionek i kiedy wysiewać?
gusiarz 12:03, 31 sty 2013

Aguś - wpadam z rewizytą. Widzę, wiosennie się robi gdy o sianiu myślimy. U nas dzisiaj fajna pogoda słońce i chmurki. aż mnie korci na wiosenne porządki Muszę u Ciebie trochę nadrobić i dokształcić sie warzywnie - pozdrówka
Pszczelarnia 12:11, 31 sty 2013

Agnieszka, dzięki. Przerzuciłam też do wątku o pelargoniach. Już wysiałam. Temperaturę mają.
Milka 12:31, 31 sty 2013

I już powiało wiosną, siejecie...martwię się tylko o te gołe girki, coby nie umarzły, zimno jeszcze!!
Aguś, ja zbieram dla ciebie słoiki na przetwory, przydadzą się?
grupa_trzyma... 14:15, 31 sty 2013

gusiarz napisał(a)
Aguś - wpadam z rewizytą. Widzę, wiosennie się robi gdy o sianiu myślimy. U nas dzisiaj fajna pogoda słońce i chmurki. aż mnie korci na wiosenne porządki Muszę u Ciebie trochę nadrobić i dokształcić sie warzywnie - pozdrówka

Witaj, Aga.
Wiosna już się zbliża. Szperam po sklepach internetowych w poszukiwaniu nasion. Cieszę się, że u was pogoda sprzyja planom ogrodowym. U nas wiatr okropny, deszcz, zimno jest i ponuro. Zaglądam tylko przez okna z tęsknotą. Nie mogę wychodzić z powodu grypy. Pocieszam się ogrodowiskiem i wypiekaniem muffinków w ilościach hurtowych dla moich pożeraczy muffinów.
Widzę, że powoli zaczyna się wybijać poważne lobby warzywnicze. Hura!

irena_milek napisał(a)
I już powiało wiosną, siejecie...martwię się tylko o te gołe girki, coby nie umarzły, zimno jeszcze!!
Aguś, ja zbieram dla ciebie słoiki na przetwory, przydadzą się?

Powiało wiosną...już niedługo wysiewamy pierwsze roślinki. Mam też nabyte drogą kupna nasiona: Koleusa, pierwiosnka ząbkowanego oraz niecierpka waleriana. Zobaczymy jakie będą efekty.
O gołe girki się nie martw, damy radę. Ja jestem wodnikiem, więc gołe girki to moje naturalne środowisko.
A słoiki przydadzą się, jasne, że tak

Pszczelarnia napisał(a)
Agnieszka, dzięki. Przerzuciłam też do wątku o pelargoniach. Już wysiałam. Temperaturę mają.

Widziałam, czytałam. Nie martwi mnie tak bardzo temperatura a brak odpowiedniego światła. Mam dość ciemno z powodu drzew. Jak sobie z tym radzisz, Pszczółko?

Mala_Mi 14:46, 31 sty 2013

Trąbić proszę.. jak coś trza siać.... bo ja ogrodowo niepozbierana jestem na maksa
Milka 14:58, 31 sty 2013

to Wodniku ty mój...zbieram
ja sieję od razu w grunt, później będą...