Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród w lesie

Ogród w lesie

bociek 21:12, 19 kwi 2013

Scenka opada na pelargonie...No pieknie Ci ta sztuka wyszla

Wiosna konkretna, podobuje mnie siem. O warzywach nie dyskutuje, bo nie mam na tym polu doswiadczenia - u tesciowej czasami tylko zrywam co nieco i w zeszlym roku mialam salate w skrzynkach, ale to chyba za malo

Macham skrzydelkami, klekoczac radosnie bociskam Grabulkowa Grupe
agniecha973 21:27, 19 kwi 2013

grupa_trzymajaca_grabie napisał(a)
A my wsadziliśmy część do ziemi. Reszta jeszcze w powijakach. Obserwujemy pogodę. Mam nadzieję, że uda się bez strat.
Z tą śmietaną to wim, że żart. W tajemnicy Ci powiem, że czasami używamy też śmietany 30% ale nie mów nikomu

Moje rozchodniki przezimowały ładnie i myszki je oszczędziły. Ja martwię się o jeżówki. Wygladają nieciekawie. Zobaczymy. U Ciebie, Aguś wielkie plany i wielkie zmiany. Nie miałam czasu pisać, zaglądałam tylko. Ale Ci zazdroszczę tego, że już masz wizję i ją realizujesz. Ja ciągle w proszku. Prześladuje mnie tylko wizja: mam piękny ogród, wprost skończona doskonałość i ja w nim na hamaku odpoczywam...
Piękna to wizja, co?

Aga, to ja Ci powiem w sekrecie, że ja nawet 36% czasem kupię

Jeżówki dopiero od dwóch dni zaczęły pokazywać czubeczki liści, więc czekaj jeszcze chwilę, bo jak mają więcej cienia to imm chwilkę dłużej zejdzie. Im chyba nic nie będzie.

Mam wizję mówisz, he he. Ktoś inny ją miał, a ja skorzystałam Jak już będziesz miała swoją wizję, to będę ja Tobie zazdrościć. Mieszkacie w naprawdę pięknym miejscu.
A co do tej ostatniej wizji, hmm... To chyba tylko w niedziele i to po obiedzie...
Mala_Mi 21:42, 19 kwi 2013

nA JEŻÓWKI JESZCZE ZA WCZEŚNIE ... upss. sorki za wielkei literki ..
grupa_trzyma... 09:39, 21 kwi 2013

Słuchajta! Wiosna coraz konkretniejsza, jak zauważył Bociuś. Wszystko rośnie w oczach i na oczach. Moich oczach
Ciszę się, że na jeżówki jeszcze czas. Trochę się martwiłam. Wczoraj cały dzień spędziliśmy w ogrodzie. Jest mnóstwo pracy w warzywniku. Całe szczęście, że nie mamy jeszcze ogrodu ozdobnego, bo nie wiedziałabym od czego zacząć.
Aguś, nie zdążyłam wysiać wiosną lobelii. Nie miałam też już ani jednego wolnego słonecznego parapetu. Ale udało mi się kupić bardzo ładne roślinki w Lidelku. Kupiłam też bakopę. Pamiętam o tej Twojej letniej skrzynkowej kompozycji z zeszłego roku. Muszę odkopać zdjęcie.

Ania, czy ptaszyska jeszcze trzeba dokarmiać, czy można już posprzątać jadłodajnię?
bociek 11:29, 21 kwi 2013

Juz jedziesz z jednorocznymi do skrzynek??? Nie za wczesnie??? Kurczaki, ja dopiero na majowke robie zakupy do skrzynek... A to i tak calkiem wczesnie bo jeszcze jest ryzyko przymrozkow...
grupa_trzyma... 14:20, 21 kwi 2013

Bociek, na jednoroczne jeszcze za wcześnie. Kupiłam tylko i wstawiłam do namiotu. Jak noc jest bardzo zimna wnoszę do domu. Kupuję jednoroczne kiedy się pojawiają, bo później już nic nie ma. Mam wrażenie, że sprzedawcy w mojej okolicy mają wyliczone wszystkie parapety i jak się spóźnisz z zakupami to kiszka. Nie masz kwiatków na parapetach. Tak było w zeszłym roku z pelargoniami, niecierpkami, bakopą, że o lobelii nie wspomnę. Surfinii to nawet nie powąchałam. Dlatego w tym roku biorę, co mi wpadnie w ręce w granicach zdrowego rozsądku, oczywiście.
Tess 16:46, 22 kwi 2013

Grabulki, pelaśki mnie zachwyciły.
Buziaki ślę
grupa_trzyma... 13:21, 23 kwi 2013

Tessi, wróciłaś!!!
Dzieki, dzięki
Evchen 13:28, 23 kwi 2013

grupa_trzymajaca_grabie napisał(a)
Słuchajta! Wiosna coraz konkretniejsza, jak zauważył Bociuś. Wszystko rośnie w oczach i na oczach. Moich oczach
Ciszę się, że na jeżówki jeszcze czas. Trochę się martwiłam. Wczoraj cały dzień spędziliśmy w ogrodzie. Jest mnóstwo pracy w warzywniku. Całe szczęście, że nie mamy jeszcze ogrodu ozdobnego, bo nie wiedziałabym od czego zacząć.
Aguś, nie zdążyłam wysiać wiosną lobelii. Nie miałam też już ani jednego wolnego słonecznego parapetu. Ale udało mi się kupić bardzo ładne roślinki w Lidelku. Kupiłam też bakopę. Pamiętam o tej Twojej letniej skrzynkowej kompozycji z zeszłego roku. Muszę odkopać zdjęcie.

Ania, czy ptaszyska jeszcze trzeba dokarmiać, czy można już posprzątać jadłodajnię?

Babo! u mnie jeżówki siem raczyły pokazać. O ile identyfikacja i orientacja przestrzenna u mnie nie szwankują, a to nie wykluczone Tzn. nie kfitną. Ale liściory mają. Fotkę Ci wstawię, dla Cię specjalnie, a co! jak szaleć to szaleć

Mam wolne słoneczne parapety jakbyś robiła casting dla doniczek

Buziaki ślę i Evochichonki zrób dla mnie miejsce w tym Twoim lesie
Madzenka 17:45, 23 kwi 2013

Buziam