Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moje roślinki

Moje roślinki

majkel0326 15:02, 22 paź 2012

Bogusiu,to widok z naszego pola na mały sad sąsiada.We mgle jednak wygląda to tajemniczo.W ogóle mgła jakoś mnie przeraża.Jak z horroru

Dziś pada u nas jakaś mżawka,drobny kapuśniaczek.Mimo to poszłam zebrać ostatnie jabłka z ogrodu,ostatni moment na to.Są pyszne,niestety nie wiem jaka to odmiana.Jak pomyślę,że teraz przed nami kilka miesięcy zimna to...w sumie nie chcę nawet o tym myśleć.Kupiłam nowy numer Magnolii,poczytam przy kawie
popcorn 15:43, 22 paź 2012

Ja też staram się nie myśleć... bateria książek na zimę zakupiona, jabłka też muszę pozbierać - z moich mini-jabłonek te parę sztuk
pozdrawiam!
wiunia 17:03, 22 paź 2012

Maju, masz rację, dzisiejszy dzień jest ponury i przygnębiający. Co chwilę wyglądam przez okno na piętrze i macham wiechciem ,żeby wróble przepędzić spod dachu i o dziwo od wczoraj praktycznie tam ich nie maczyżby się wystraszyły, na ogrodzie i obok na polach , gdzie w piątek skoszono kukurydzę jest ich cała masa, wrony, kawki i inne- jak w jakimś horrorze!
Pozdrawiam ciepło i optymistycznie
eliza3 17:14, 22 paź 2012

Ciekawe...u Ciebie kapuśniaczek z nieba , a u mnie prześliczna pogoda. Od rana słoneczko świeciło i dopiero teraz leniwie zachodzi. Jutro ma być już chłodniej, szkoda, a było tak pięknie...
Przetacznik 17:21, 22 paź 2012

patison, kabaczek, smagliczka i kotek z jęzorkiem mi się podoba, jak zwykle u Ciebie Maju ładnie i miło pozdrawiam : )
majkel0326 19:56, 22 paź 2012

Karolina,u mnie też dużo jabłek nie było,bo jabłonki nie są za duże.Ale zawsze coś

Wiuniu,może wróble poleciały na kukurydzę U nas też ich pełno,ostatnio pokazały się sójki i sroki,latem nie było ich widać.

Elu,niesprawiedliwie dzieli słońcem ta pogoda.U nas już drugi dzień taki ponury.

Weroniko,to wszytko dynie ozdobne Mam je w rozmaitych kształtach i kolorach
EPODLAS 21:42, 22 paź 2012

Maju, u nas ciepło, ale już nie tak fajnie jak wczoraj. Też kupiłam dzisiaj Magnolię i jeszcze nie czytałam. Lubię czytać ogrodnicze pisma. Dużo ciekawych rzeczy można się dowiedzieć.Kupowałam Ogrody, ale już ich nie ma. Magnolia też ciekawa.
majkel0326 10:28, 23 paź 2012

Bożenko,mi też Magnolia przypadła do gustu.Lubię takie gazetki,zawsze człowiek czegoś nowego się dowie,podpatrzy jak wszystko wygląda u innych.Kiedyś kupowałam Mój Piękny Ogród,mam sporą kolekcję na strychu.Dostałam też od taty stos Działkowców z czasów kiedy rodzice mieli działkę,czyli z 90tych lat,też lubię je przeglądać.Niby stare,ale ciekawe
majkel0326 10:31, 23 paź 2012

Słuchałam dziś rano w TV o inwazji azjatyckich biedronek.Niby śmieszne,ale trochę przerażające.Nie widziałam,że ludzie mają problem z rojami biedronek.U mnie na szczęście ich nie widać.Mówili,że nawet potrafią uszczypnąć człowieka i wywołać reakcję alergiczną.Przerażające,ja jestem uczulona na jad owadów.Mam nadzieję,że w moim ogródku tylko te nasze swojskie biedronki pozostaną
wiunia 14:43, 23 paź 2012

Majko, a te azjatyckie biedronki to jakieś charakterystyczne pod względem wyglądu? Różnią się od naszych, aby je ewentualnie rozpoznać, bo ja też mam problem z ukaszeniami komarów!