Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moje roślinki

Moje roślinki

EPODLAS 23:11, 12 kwi 2012

Ja też kupiłam hostę w zeszłym roku w Biedronce i rośnie. Jest tylko jedno ale - rośliny są nie oznakowane. Tylko - funkia i tyle. Maju, jakie już u ciebie duże orliki. Ja w tym roku właśnie w Biedronce kupiłam orliki, wsadziłam do doniczki, ale marnie wyglądają. Najwyżej w tym roku nie zakwitną. Muszą najpierw nabrać wigoru i dopiero wsadzę je do ogrodu.
majkel0326 23:15, 12 kwi 2012

Bożenko,zgadzam się z Tobą,powinni dokładniej opisywać rośliny.W sumie posadziłam hosty nn A orliki dstałam kilka lat temu od ciotki i chyba szczerze dane,bo co roku pięknie kwitną i powoli ich przybywa
Celina 11:01, 13 kwi 2012

Dostałam od sąsiadki nasiona orlików. Ogromne ilości
Posiałam .I nic nie ma
majkel0326 11:14, 13 kwi 2012

Cześć Celinko.Poczekaj jeszcze trochę,może wyjdą.A jak nie to zaradzimy.Pozbieram w siebie nasiona i ci wyślę
Ja dziś kupiłam jeszcze jedną hostę i różowego bodziszka.Wczoraj znowu ryłam w ziemi jak kret,robiłam nową rabatę.W sumie nie jest duża,ale mam już mniej więcej zaplanowane,że będzie w różowych kolorach.Różowa szałwia,purpurowa rudbekia,żurawka o czerwonych liściach,różowy bodziszek i myślę,żeby w tle dać jakąś wyższa trawę ozdobną.Nie mam jeszcze pojęcia jaką
kraania 14:44, 13 kwi 2012

majkel0326 napisał(a)
Cześć Celinko.Poczekaj jeszcze trochę,może wyjdą.A jak nie to zaradzimy.Pozbieram w siebie nasiona i ci wyślę
Ja dziś kupiłam jeszcze jedną hostę i różowego bodziszka.Wczoraj znowu ryłam w ziemi jak kret,robiłam nową rabatę.W sumie nie jest duża,ale mam już mniej więcej zaplanowane,że będzie w różowych kolorach.Różowa szałwia,purpurowa rudbekia,żurawka o czerwonych liściach,różowy bodziszek i myślę,żeby w tle dać jakąś wyższa trawę ozdobną.Nie mam jeszcze pojęcia jaką

Maju może rozplenica japońska? Wyglądają przepięknie a są odmiany z lekko różowymi kłosami . Zobacz tutaj np. http://zszp.pl/?id=30&nid=82&f=show_gallery&lang=1
majkel0326 17:15, 13 kwi 2012

Kraaniu,podobają mi się rozpielice i na pewno kupię w tym sezonie,bo są cudne.Znalazłam jeszcze taką trawę miłka okazała,też mi się podoba,taki obłoczek tworzy.Muszę poszperać wieczorem czy u kogoś taka rośnie i obejrzeć jak ona wygląda w kompozycjach.Dzięki za link
karolciab93 20:42, 13 kwi 2012

Witaj Maju nadrobiłam zaległości i musze przyznać że szaleństwo u Cb
moja piwonia i liliowce też szaleją z resztą inne roślinki tez az miło patrzec
a zwierzaki cudne pozdrawiam
i dziekuje za mile slowa dla Cb kwiatek
majkel0326 20:51, 13 kwi 2012

Karolcia,dzięki za kwiatek
Dzisiaj wytropiłam mikroskopijne marchewki na grządce w warzywniku.Już myślałam,że nie wyjdą! szpinak dostaje już drugie listki,rzodkiewka i sałata tez rosną,a cebula wypuszcza szczypiorek A groszek tez ma się dobrze.Teraz powinno trochę popadać i przygrzać słonkiem
karolciab93 20:54, 13 kwi 2012

szalona jesteś z tymi warzywkami u nas dopiero czosnek i cebulka wypuszcza a z reszta jeszcze czekamy chociaz siewki pora, selera , pomidorow i papryki szaleja w domu na parapecie a i ogorki juz dosc duze
majkel0326 20:57, 13 kwi 2012

Ja rozsady niektórych warzyw kupuję od sąsiada (kalarepy,por,pomidory itp),a na parapetach mam tylko kwiaty Papryki nie sadzę u siebie,bo niestety nie mam żadnego tunelu ani szklarenki,a szkoda