Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I

Milka 10:47, 12 kwi 2012

asc napisał(a)
wydmuchrzyca piaskowa - miałam i wyrzuciłam.....rozrasta się w tempie ekspresowym i zajmuje cały teren Za bardzo ekspansywna.... spóźniłaś się o pół roku......miałam tego duzooooo. Takich ekspansywnych nawet nikomu nie daje....... bo będę przeklęta do 10 pokolenia.

Dresy i szpilki..... spoko..... mi zdażaja się różne wpadki z ubieraniem się Poza tym można zapoczątkować nowe trendy

Szkoda, że się spóźniłam! takie rośliny chcę do lasku, bo trawa tam byle jaka, taka leśna; nie przeklinałabym, tylko bardzo bym się cieszyła
Ja też mam wpadki ubraniowe, ale od razu wiadomo, jaki mam nastrój
jotka 10:55, 12 kwi 2012

Irenko, ta piękną hortensję będę u Ciebie podziwiać Zakupy hortensjowe odkładam "na zaś" ...
Milka 10:56, 12 kwi 2012

Martek napisał(a)
Irenko właściwie dalie można by włożyć,ale jeśli już noce nie będą na minusie W okresie przymrozków majowych typu "Zośka"trzeba będzie okryć na ten dzień lub dwa.
Innym wyjściem jest wyjęcie z piwnicy w jasne miejsce jak masz zamiar i będą pokazywać się listki wtedy po 15-ym maja się wkłada już podpędzone

To tak zrobię może szybciej ruszą zmartwiłam się kanna sttutgart; drogie były kłącza i jak na razie, żadna z 3 nie wypuszcza choćby listka; ogrodnik musi być cierpliwy, więc poczekam; a moje róże już w donicy i powoli otwierają się pąki; nie wiem co to za odmiany, ale miłe dla oka

Milka 11:00, 12 kwi 2012

jotka napisał(a)
Irenko, ta piękną hortensję będę u Ciebie podziwiać Zakupy hortensjowe odkładam "na zaś" ...

Jolu, mam taką nadzieję że nas obie nie rozczaruje przysłali taki duży i dorodny krzak, więc może będzie idealna A czemu na później Jolu?

Mala_Mi 11:03, 12 kwi 2012

Irena wydmurzyca jes wysoka, głegoko sie korzeni jak perz i bedzie zgłuszać drzewa....... posadz sobie tam co innego...barwinków ci dam....one płycej sie korzenia..posadz dąbrówkę.....kupisz 10 krzaczkó i będzeisz sobie je rozmnażac....brunere, i ine rośłiny do cienia...... Poza tym wydmurzyca z tego co pamietam jest do słońca. Ma ładne stalowe liście.... ale do wiadra lub beczki sadz.
Milka 11:07, 12 kwi 2012

Bogdzia napisał(a)
Irenko ale sie u Ciebie naczytałam az mnie oczy bola i pewnie pójdę spac. 10 stron tego było.

Bożenko, jeszcze trochę, a poczuję się winna, że przeze mnie oczy cię bolą

Tak, to jest, jak człowiek wrzuca foty pod nazwą ,,pocieszacze"

powoli, codziennie coraz bardziej rozkwita Gwiaździsta
Milka 11:09, 12 kwi 2012

mira napisał(a)

Irenko czy wiesz gdzie posadzisz te piwonie ? masz już miejsce?
pytam z ciekawości - jak odpowiesz to Ci napiszę dlaczego tak pytam

Piwonie będę sadzić, w moim zakątku, a tam rośnie ich kilka; jest tam cień i słońce i dość wilgotno, więc chyba będzie im dobrze; a teraz jestem ciekawa, co powiesz, może jakaś dobra rada, aby znowu nic nie stracić!!

i do koloru piwoni, anemony

Irenko te anemony śliczne
pytałam bo chciałam znaleźć usprawiedliwienie dla siebie - kupiłam róże i część posadziłam bo wiedziałam gdzie a dla 2 -ch kompletnie nie mam miejsca
byłam ciekawa czy kupiłaś i zobaczysz gdzie posadzisz czy też już wiesz
więc nie pocieszyłam się - ale na kwitnienie Twoich piwnoni czekam

ja też jestem bardzo ciekawa a anemony, ponoc mogą w gruncie przetrwac, ale trzeba zakryc liśćmi; rozrastają sie przez kłącza, więc życzę sobie taki duży dywan
Mala_Mi 11:12, 12 kwi 2012

ja mam takei zwykłe anemony..pojedyńcze..i te zimuja...przysypane lekko korą
Milka 11:13, 12 kwi 2012

barbara_krajewska napisał(a)
A jak droga ta hortensja?
Zamówilam tę samą odmianę, w doniczce. Ciekawa jestem tej sadzonki.

Basiu, kosztowała 37 zł, więc to chyba standard; ale ciekawa jestem jak się będzie sprawować ta miniaturowa budleja, muszę podpytać naszą szefową Danusię, bo takową u niej wypatrzyłam

śliwa coraz bardziej kwitnie
Milka 11:16, 12 kwi 2012

asc napisał(a)
Irena wydmurzyca jes wysoka, głegoko sie korzeni jak perz i bedzie zgłuszać drzewa....... posadz sobie tam co innego...barwinków ci dam....one płycej sie korzenia..posadz dąbrówkę.....kupisz 10 krzaczkó i będzeisz sobie je rozmnażac....brunere, i ine rośłiny do cienia...... Poza tym wydmurzyca z tego co pamietam jest do słońca. Ma ładne stalowe liście.... ale do wiadra lub beczki sadz.

Ale mi klina zabiłaś!!! to co może te dorosłe sosny zdominować?
to chyba zrobie tak jak mówisz, ograniczę jakimś naczyniem, bo co ona z kłączy się rozrasta? i musi byc jakieś dno w naczyniu?