Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I

Milka 11:17, 12 kwi 2012

asc napisał(a)
ja mam takei zwykłe anemony..pojedyńcze..i te zimuja...przysypane lekko korą

ja tych jeszcze dokupię, bo zachwycają kolorem kwiatów, liści jak nie przetrwają, to chociaż 1 sezon oko pocieszę
Mala_Mi 11:18, 12 kwi 2012

irena_milek napisał(a)

Irena wydmurzyca jes wysoka, głegoko sie korzeni jak perz i bedzie zgłuszać drzewa....... posadz sobie tam co innego...barwinków ci dam....one płycej sie korzenia..posadz dąbrówkę.....kupisz 10 krzaczkó i będzeisz sobie je rozmnażac....brunere, i ine rośłiny do cienia...... Poza tym wydmurzyca z tego co pamietam jest do słońca. Ma ładne stalowe liście.... ale do wiadra lub beczki sadz.

Ale mi klina zabiłaś!!! to co może te dorosłe sosny zdominować?
to chyba zrobie tak jak mówisz, ograniczę jakimś naczyniem, bo co ona z kłączy się rozrasta? i musi byc jakieś dno w naczyniu?

Poszukaj w necie coś na temat tej wydmurzycy... ja mogę coś mieszać..... ale wiem dlaczego ją wyrzuciłam... a naprawdę niewiele rzeczy wyrzuciłam..staram sie oddawać lub gdzieś upychac..
Beka może być bez dna
Milka 11:21, 12 kwi 2012

Dobra Aniu, zaraz poszukam, no bo nie chcę z nią walczyć, jak kiedyś z perzem!!! masakra była!
Czyli bez dna
Wieloszka 11:55, 12 kwi 2012

irena_milek napisał(a)

Irenko, a takie ogrodowe rosliny sadzone do doniczek, sadzisz do ziemi zwykłej ogrodowej, ogrodowej z worka, czy takiej jak dla roślin balkonowych? Może to głupie pytanie, ale sadząc roślinki do skrzyneczek miałam z tym dylemat...
P.S. Piekna ta róża - pewnie gdzieś pisałaś - jaka to odmiana? Nie mam żadnych róż, może od takiej bym zaczęła? Piennej, w donicy? Kłopotliwa jest?
Milka 13:30, 12 kwi 2012

Agnieszko, ziemia z mojego ogrodu, bo jest po prostu dobra, to po co przepłacać!
Jaka odmiana, nie wiem, kupiłam w Praktikerze i nie doczytałam, ale jest ładna i zdrowa, dam nawóz i powinna cieszyć całe lato; dopiero się okaże, jak jest, bo też do tej pory nie miałam, wcześniej posadziłam Alba Rose i kaskadową Super Dorothy i idą super, pełno liści

A tak przy okazji, to dobrze wiedzieć, że nie masz róż
Wieloszka 13:58, 12 kwi 2012

irena_milek napisał(a)
Agnieszko, ziemia z mojego ogrodu, bo jest po prostu dobra, to po co przepłacać!
Jaka odmiana, nie wiem, kupiłam w Praktikerze i nie doczytałam, ale jest ładna i zdrowa, dam nawóz i powinna cieszyć całe lato; dopiero się okaże, jak jest, bo też do tej pory nie miałam, wcześniej posadziłam Alba Rose i kaskadową Super Dorothy i idą super, pełno liści

Tak właśnie pomyślałam, że do zwykłej ziemi sadzisz - po jej kolorze. Jak sadziłam bukszpany do donic mieszałam zwykłą ziemię z kompostem i ziemią z worka, a do skrzyneczek dawałam balkonową - nie wiem czy słusznie. Ale i tak założyłam, że to dekoracje sezonowe, więc jak je sz... trafi - to jestem na to przygotowana .
Acha i niespodzianka - po przymrozkach nocnych sprzed kilku dni całkiem oklapły bratki, stokrotki i żonkile - ku mojemu zdziwieniu wszystkie sie podniosły, za to bluszcz zbrązowiał... Nic nie kumam...
hania 14:26, 12 kwi 2012

widziałam te róże w Praktikerze,ale u nas takie przeschnięte mieli,u Ciebie widzę bardzo zdrowo wygląda
Milka 14:41, 12 kwi 2012

Wieloszka napisał(a)

Tak właśnie pomyślałam, że do zwykłej ziemi sadzisz - po jej kolorze. Jak sadziłam bukszpany do donic mieszałam zwykłą ziemię z kompostem i ziemią z worka, a do skrzyneczek dawałam balkonową - nie wiem czy słusznie. Ale i tak założyłam, że to dekoracje sezonowe, więc jak je sz... trafi - to jestem na to przygotowana .
Acha i niespodzianka - po przymrozkach nocnych sprzed kilku dni całkiem oklapły bratki, stokrotki i żonkile - ku mojemu zdziwieniu wszystkie sie podniosły, za to bluszcz zbrązowiał... Nic nie kumam...

A to ci niespodzianka moje stokrotki tylko gdzie nie gdzie zdrowe części zachowały, póki co nie wywalam, a nuż jeszcze cos z nich będzie bluszcz też mi padł, kupiłam nowe; ale te hortensje, co mi przemarzły, ucięłam i puszczają nowe pączki
Milka 14:42, 12 kwi 2012

hania napisał(a)
widziałam te róże w Praktikerze,ale u nas takie przeschnięte mieli,u Ciebie widzę bardzo zdrowo wygląda

Haniu, masz rację było ich bardzo dużo i wśród tej masy tylko te 2 ładne wyszukałam
Wieloszka 17:04, 12 kwi 2012

irena_milek napisał(a)

Haniu, masz rację było ich bardzo dużo i wśród tej masy tylko te 2 ładne wyszukałam

Jednym słowem Irenko masz dobre oko - ja bym pewnie od razu się zniechęciła i dała za wygraną...