Poszukaj w necie coś na temat tej wydmurzycy... ja mogę coś mieszać..... ale wiem dlaczego ją wyrzuciłam... a naprawdę niewiele rzeczy wyrzuciłam..staram sie oddawać lub gdzieś upychac..
Beka może być bez dna
Irenko, a takie ogrodowe rosliny sadzone do doniczek, sadzisz do ziemi zwykłej ogrodowej, ogrodowej z worka, czy takiej jak dla roślin balkonowych? Może to głupie pytanie, ale sadząc roślinki do skrzyneczek miałam z tym dylemat...
P.S. Piekna ta róża - pewnie gdzieś pisałaś - jaka to odmiana? Nie mam żadnych róż, może od takiej bym zaczęła? Piennej, w donicy? Kłopotliwa jest?
Agnieszko, ziemia z mojego ogrodu, bo jest po prostu dobra, to po co przepłacać!
Jaka odmiana, nie wiem, kupiłam w Praktikerze i nie doczytałam, ale jest ładna i zdrowa, dam nawóz i powinna cieszyć całe lato; dopiero się okaże, jak jest, bo też do tej pory nie miałam, wcześniej posadziłam Alba Rose i kaskadową Super Dorothy i idą super, pełno liści
A tak przy okazji, to dobrze wiedzieć, że nie masz róż
Agnieszko, ziemia z mojego ogrodu, bo jest po prostu dobra, to po co przepłacać!
Jaka odmiana, nie wiem, kupiłam w Praktikerze i nie doczytałam, ale jest ładna i zdrowa, dam nawóz i powinna cieszyć całe lato; dopiero się okaże, jak jest, bo też do tej pory nie miałam, wcześniej posadziłam Alba Rose i kaskadową Super Dorothy i idą super, pełno liści
Tak właśnie pomyślałam, że do zwykłej ziemi sadzisz - po jej kolorze. Jak sadziłam bukszpany do donic mieszałam zwykłą ziemię z kompostem i ziemią z worka, a do skrzyneczek dawałam balkonową - nie wiem czy słusznie. Ale i tak założyłam, że to dekoracje sezonowe, więc jak je sz... trafi - to jestem na to przygotowana .
Acha i niespodzianka - po przymrozkach nocnych sprzed kilku dni całkiem oklapły bratki, stokrotki i żonkile - ku mojemu zdziwieniu wszystkie sie podniosły, za to bluszcz zbrązowiał... Nic nie kumam...
Tak właśnie pomyślałam, że do zwykłej ziemi sadzisz - po jej kolorze. Jak sadziłam bukszpany do donic mieszałam zwykłą ziemię z kompostem i ziemią z worka, a do skrzyneczek dawałam balkonową - nie wiem czy słusznie. Ale i tak założyłam, że to dekoracje sezonowe, więc jak je sz... trafi - to jestem na to przygotowana .
Acha i niespodzianka - po przymrozkach nocnych sprzed kilku dni całkiem oklapły bratki, stokrotki i żonkile - ku mojemu zdziwieniu wszystkie sie podniosły, za to bluszcz zbrązowiał... Nic nie kumam...
A to ci niespodzianka moje stokrotki tylko gdzie nie gdzie zdrowe części zachowały, póki co nie wywalam, a nuż jeszcze cos z nich będzie bluszcz też mi padł, kupiłam nowe; ale te hortensje, co mi przemarzły, ucięłam i puszczają nowe pączki