Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I

Mala_Mi 11:14, 28 maj 2012

Zniechęcenie mnie tez często ogarnia..... zwłąszcza ja kobejrzę inny piękny i zadbany ogród, albo ja kmi znó coś trafia moje ulubione rosliny........ teraz mi trafia tulipanowca..wysoki na kilka metró i go bierze.... idzie się pochlastać nozem do ciasta jak Staś z piosenki....
Milka 11:20, 28 maj 2012

EPODLAS napisał(a)
Irenko, też tak nie raz mam. Czasami dopada mnie zniechęcenie, ale na szczęście na krótko. Najczęściej, jak coś mi wymarznie, albo schnie z nie wiadomo jakiej przyczyny, albo jak zielsko rośnie jak wściekłe (a rośnie, rośnie) itd. Myślę, że to chyba normalne i doskonale cię rozumiem. Ostatnio, znowu cholernie sucho. Ratowałam najpierw warzywniak.

U mnie też sucho, już nie mam siły z tym podlewaniem, bo do wyboru podlewanie, czy plewienie, nie skończe jednego są już chwasty w drugim, to znowu kanciki sie pogubią i tak wkoło!
chyba trzeba sie pogodzić, ze mój ogród to niedokończone dzieło; też dużo roślin straciłam i chyba skończę eksperymenty, chociaż przemarzły też rośliny i drzewa, które naście lat żyły;
odpocznę w pracy od fizycznego wysiłku i powoli wrócę do walki w ogrodzie
miłego poniedziałku Bożenko
Milka 11:21, 28 maj 2012

ell napisał(a)
Miłego dnia Irenko

Tobie też Elu; posadziłam bluszcze i tę trawę od ciebie zapomniałam kabelek od aparatu i nie pokażę
ale jutro nadrobię
monteverde 11:22, 28 maj 2012

Irenko ozdoba ogrodowa ładna przypomina mi statuetkę słowika sopockiego z festiwalu piosenki miłego dnia
Milka 11:22, 28 maj 2012

KasiaWB napisał(a)
Miłego dnia i udanego tygodnia

Kasiu, tobie też tego życzę
czekam na deszcz, a u mnie tylko kapło, ziemia sucha jak pieprz!
Milka 11:24, 28 maj 2012

monteverde napisał(a)
Irenko ozdoba ogrodowa ładna przypomina mi statuetkę słowika sopockiego z festiwalu piosenki miłego dnia

O, to ciekawa informacja; nie wiedziałam
Aniu, tobie też miłego dnia byłam u ciebie, pięknie ci wszystko rośnie, a różnorodnośc gatunków mnie zadziwia
monteverde 11:25, 28 maj 2012

widziałam
Milka 11:27, 28 maj 2012

asc napisał(a)
Zniechęcenie mnie tez często ogarnia..... zwłąszcza ja kobejrzę inny piękny i zadbany ogród, albo ja kmi znó coś trafia moje ulubione rosliny........ teraz mi trafia tulipanowca..wysoki na kilka metró i go bierze.... idzie się pochlastać nozem do ciasta jak Staś z piosenki....

o rany, Aniu, co z tulipanowcem? mój też w tym roku jakis mizerny, listki jakieś małe, a przecież miał olbrzymie, tak się nimi zachwycałam; na plus miłorzęby w tym roku śliczne liście mają, a ja ,,miłorząb' urosłam aż 20 cm;
no ale chwasty, kanty, niedokończone cięcia, klomby, rabaty, niedokończonych tyle rzeczy, a ryję na okrągło i mój M. też;
chyba będzie to dziki ogród, albo ładniej brzmi tajemniczy ogród!
AniaDS 11:27, 28 maj 2012

A co to za konkurs, nic nie wiedziałam
Milka 11:27, 28 maj 2012

monteverde napisał(a)
widziałam

buziolki