Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I

Milka 11:16, 18 cze 2012

kwitnie róża kaskadowa Super Dorothy
a obok trawa, nazwy nie znam

i doczekałam się pierwszych kwiatów Ixia
jotka 11:24, 18 cze 2012

Irenko, tawuła pospolita czy nie ,ale piękna Też ja mam i właśnie kwitnie ku mojej radości. A róża z tym intensywnym różowym kolorem przepiękna i pewnie do tego cudnie pachnie

pozdrawiam
Wieloszka 11:24, 18 cze 2012

irena_milek napisał(a)

a po całym dniu ciężkiej orki stwierdzam, że żałuję, że nie mam mniejszego ogrodu; nigdy go nie ujarzmię, zawsze coś będzie nie zrobione, niedoplewione lub nieprzycięte; a ja będę miała dyskomfort, że nie jest schludnie; jak doczekam emerytury, to już nie będę miałą pewnie siły, a by sama to wszystko robić; zaczynam myśleć nad zmianą!

Irenko, dokładnie takie same myśli krążą mi po głowie... gdyby nie to, ze teraz znaleźć kupca na dom to jak trafić 6 w totka, to już bym go sprzedała...
popcorn 11:30, 18 cze 2012

Irenko ja żałuję że nie mam większego ogrodu, Ty widzę odwrotnie... ale to prawda, za jakiś czas będzie mi się podobał. Ale na razie siły i chęci są, a tu zonk... miejsca brak
Piękna ta róża! A ixie nie chciały u mnie rosnąć...

pozdrawiam!!
Milka 11:32, 18 cze 2012

jotka napisał(a)
Irenko, tawuła pospolita czy nie ,ale piękna Też ja mam i właśnie kwitnie ku mojej radości. A róża z tym intensywnym różowym kolorem przepiękna i pewnie do tego cudnie pachnie

pozdrawiam

Jolu, tawuła, to akurat mimo pospolitości piękna roślina, zmienia barwy cały rok, kwitnie i poza cięciem nic od ogrodnika nie oczekuje, za to ją cenię
róża ma cudny kolor, ale mimo niuchania nie poczułąm zapachu! na razie róża Irena pachnie najpiękniej i biała, której nazwy nie odnalazłam, ale poszukam
z wieści forumowych wiem, że idziesz spocić się przy ciężkiej pracy i przewietrzyć umysłtak, ogród na to pomaga
zbigniew_gazda 11:36, 18 cze 2012

Róża śliczna ! Macie rację dziewczyny że duży ogród wraz z latami staje się utrapieniem a nie przyjemnością.
Milka 11:42, 18 cze 2012

Wieloszka napisał(a)

a po całym dniu ciężkiej orki stwierdzam, że żałuję, że nie mam mniejszego ogrodu; nigdy go nie ujarzmię, zawsze coś będzie nie zrobione, niedoplewione lub nieprzycięte; a ja będę miała dyskomfort, że nie jest schludnie; jak doczekam emerytury, to już nie będę miałą pewnie siły, a by sama to wszystko robić; zaczynam myśleć nad zmianą!

Irenko, dokładnie takie same myśli krążą mi po głowie... gdyby nie to, ze teraz znaleźć kupca na dom to jak trafić 6 w totka, to już bym go sprzedała...

Myśląc o sobie, pomyślałam tez o tobie, bo ty masz jeszcze większy ogród!!!
ale zrobiłaś w innym stylu i może ( taką mam nadzieję) jest mniej pracy; dziś inaczej bym wszystko zrobiła, no ale kiedyś nie było roślin, szkółek, netu i doradców
Poza tym Agnieszko, twój dom nowiutki, to jeszcze nie wymaga takich nakładów i finansowych i pracy, ciesz się nim, a sprzedać zawsze można, tylko że człowiek przywiązuje się jak pies, do swojego kawałka! rozwiązanie jest jedno, zatrudniać firmę do pewnych prac, mam już jedną na oku
i do sprzątania szukam też kogoś, bo jak ja pracuję tyle godzin, po prostu nie mam czasu!
U nas domy i ziemia w cenie, nawet firma developerska chciałą od nas kupić, a czy byłoby zainteresowanie, to musiałabym dac ogłoszenie; lepiej na razie wezmę firmę
jestem obolałą jak cholera po wczorajszym dniu, a to się zdarza coraz częściej!
uff, ale ci naszrajboliłam
popcorn 11:44, 18 cze 2012

Irenko ogloszenie mozesz dac, okaze sie czy byliby zainteresowani...Ale szkoda byloby mi, bardzo... to prawda, przywiazuje sie...
pozdrawiam!!

PS a pani do sprzatania tez by mi sie przydala - a ja w tym czasie chyc do ogrodka Tego nie oddam za nic w swiecie
Milka 11:46, 18 cze 2012

popcarol napisał(a)
Irenko ja żałuję że nie mam większego ogrodu, Ty widzę odwrotnie... ale to prawda, za jakiś czas będzie mi się podobał. Ale na razie siły i chęci są, a tu zonk... miejsca brak
Piękna ta róża! A ixie nie chciały u mnie rosnąć...

pozdrawiam!!

Wiesz co Karola, chyba lepiej jak mniejszy
więcej czasu jest na radość z ogrodu i szybciej można zmienić aranżacje; ja osobiście odradzam większego areału, chyba, że będziesz miała ludzi do pracy, to co innego
Ixie kupiłam w marcu cebuli, wsadziłam w donice i tyle, raz mają za sucho, raz za mokro, ale na początek jedna kwitnie
Milka 11:48, 18 cze 2012

zbigniew_gazda napisał(a)
Róża śliczna ! Macie rację dziewczyny że duży ogród wraz z latami staje się utrapieniem a nie przyjemnością.

I te słowa mówią o tym, że ty też wiesz, że potem coraz trudniej; a z kolei zapuścić, to żal, bo chwasty w miesiąc zniszczą lata pracy!
ja chyba zaczynam już narzekać na wiek, gdzieś mi ucieka szybkość i sprawność!!
pozdrawiam